Julie Grundtvig Wester og Stephanie Leon
Julie Grundtvig Wester og Stephanie Leon som børn – cute!© M&M Productions/Danmarks Radio, Jens Ravn Film Produktion, Nordisk Film

Sådan så disse 12 kendte danskere ud i deres første store rolle

Lukas Graham som Grunk i Krummerne er SÅ sød

21. juni 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Alle de drønseje skuespillere, som vi kender fra danske serier og danske film, er – ligesom alle os andre – også startet et sted. 

Husker du eksempelvis, at Julie Grundtvig Wester, der lige nu er aktuel i den nyeste sæson af Perfekte Steder, var med i Tempelriddernes Skat fra 2006? (var vi de eneste, der syntes, at de film var vanvittigt uhyggelige dengang?!).

Eller husker du Stephania Potalivo som Ida i Buldermanden fra 1995 eller som Sabrina i Albert fra 1998?

Læs med her og se, om du kan genkende nogle af de danske skuespillerne, der blandt andre har gjort et indtryk på os!

1. Sidse Babett Knudsen i Taxa (1997)

Talentfulde Sidse Babett Knudsen spillede med i serier som Jo værre, jo bedre (1994), Juletestamentet (1995) og Charlot og Charlotte (1996), og første gang, vi for alvor stiftede bekendtskab med hende, var i rollen som Milla i den populære tv-serie Taxa (1997).

Sidan da har hun skrevet en lang række film og serier på CV'et, og vi så hende for nyligt i den vigtige rolle som Theresa Cullen i den verdenskendte HBO-serie Westworld (2016). 

Sidste Babett Knudsen Taxa
Her ses Sidse Babett Knudsen i den danske serie Taxa. © Danmarks Radio (DR)
Sidse Babett Knudsen Westworld
Sidse Babett Knudsen havde en vigtig rolle i Westworld. © Bad Robot, Jerry Weintraub Productions, Kilter Films, Warner Bros. Television

2. Lukas Forchhammer i Krummerne (1991)

Lukas Forchhammer, som du nok allerbedst kender som den vanvittigt talentfulde musiker Lukas Graham, startede sin kreative karriere som nuttede Grunk i Krummerne-filmene. Se lige, hvor sød han er!?

Nu skråler vi med på hans Drunk in the Morning, Mama Said, 7 Years, Love Someone og alle de andre geniale sange, vi troligt tilføjer til vores Spotify-playliste.

Lukas Graham som Grunk i Krummerne
Lukas Graham som Grunk i Krummerne.© Det Danske Filminstitut, Regner Grasten Film

3. Julie Zangenberg i Klatretøsen (2002)

“Bare rolig. Det er bare mig. Bare slå alarmen fra igen.” Vi husker TYDELIGT denne sætning fra en af vores favorit-børnefilm, Klatretøsen, hvor vi fulgte seje Ida, da hun sammen med sine kammerater ville røve en bank, så hun kunne betale for den operation, hendes far havde brug for for ikke at dø. 

Det er Julie Zangenberg, vi dengang så i rollen som Ida, og siden da har hun blandt andet medvirket i film som Fakiren fra Bilbao (2004), Sandheden om mænd (2010) og Sommeren 92 (2015). 

Julie Zangenberg Klatretøsen
Julie Zangenberg i rollen som Ida i Klatretøsen.© Christiania Film, Memfis Film & Television, Nimbus Film Productions, Sandrew Metronome Distribution, TV2 Danmark, Zentropa Entertainments

4. Stephania Potalivo i Buldermanden (1995)

Smukke Stephania Potalivo havde en priceless rolle i SJIT Happens (2012), men før det har hun medvirket i mange film – og især som barn. 

Vi ser hende blandt andet i Farligt venskab (1995), Buldermanden (1996), Albert (1998) og Mirakel (2000). 

Stephania Potalivo i Buldermanden
Stephania Potalivo i Buldermanden.© Bech Film

5. Sarah Juel Werner i Ulvepigen Tinke (2002)

Sarah Juel Werner startede sin skuespillerkarriere i filmen Ulvepigen Tinke, hvor hun havde hovedrollen som Tinke. 

Vi har derudover set hende i blandt andet i julekalenderen Absalons hemmelighed (2006) og To verdener (2008) og senest har hun imponeret os i rollen som Ida i den nyere, danske tv-serie Doggystyle (2018). 

Sarah Juel Werner i Ulvepigen Tinke
Sarah Juel Werner i Ulvepigen Tinke.© ASA Film Production

6. Pelle Hvenegaard i Pelle Erobreren (1987)

Vi kender ham blandt andet rigtig godt fra sin tidligere værtsrolle i datingprogrammet Dagens Mand, men første gang, vi stiftede bekendtskab med Pelle Hvenegaard, var i filmen Pelle Erobreren, der er lavet helt tilbage i 1987.
Pelle Hvenegaard i Pelle Erobreren
Pelle Hvenegaard i Pelle Erobreren.© Per Holst Filmproduktion, Svensk Filmindustri

7. Pernille Kaae Høier i Jesus og Josefine (2003)

Josefine var SÅ sej i julekalenderen, vi møgspændte ventede på hver eneste aften i december 2003 som børn. Pernille, som vi lærte at kende i rollen som Josefine, havde inden da medvirket i Når mor kommer hjem (1998), og vi håber, at vi kommer til at se hende på skærmen igen. 

Pernille Kaae Høier i Jesus og Josefine
Pernille Kaae Høier i rollsen som Josefine i Jesus og Josefine.© Cosmo Film A/S

8. Sofie Lassen-Kahlke i Sunes Familie (1997)

Åh, Anja & Viktor-filmene er nogle af de danske film, vi aldrig nogensinde vil glemme. Inden vi lærte Sofie Lassen Kahlke at kende som elskværdige Anja, havde hun dog roller i film som Vildbassen (1994) og Sunes familie (1997). 

Sofie Lassen-Kahlke i Sunes Familie
Sofie Lassen-Kahlke i Sunes Familie© Regner Grasten Film, Det Danske Filminstitut

9. Sebastian Jessen i Albert (1998)

Labre hr. Jessen har medvirket i mange gode danske film, og vi har blandt andet fået æren af at se ham udfolde sit talent i Anja & Viktor-filmene (1999), Den skaldede frisør (2012) og Mens vi lever (2017).

I filmen Albert fra 1998 så vi Sebastian Jessen i rollen som Alberts bedste ven, Egon. Her spiller han sammen med både Morten Gundel og Stephania Potalivo.

Sebastian Jessen i Albert
Sebastian Jessen rollen som Egon i børnefilmen Albert.© M&M Productions

10. Julie Grundtvig Wester i Tempelriddernes Skat (2006)

Den nu 27-årige Julie Grundtvig Wester spillede i 2006 pigen Katrine i den nervepirrende børnefilm Tempelriddernes Skat. Lige nu er hun aktuel i tredje sæson af den danske ungdomsserie Perfekte Steder, hvor hun spiller pigen Astrid, som en af hovedrollerne, Natascha, falder pladask for. 

Vi har derudover også blandt andet set Julie i serien Bedrag i den imponerende rolle som kriminelle Nickys kæreste, Lina. 

Julie Grundtvig Wester i Tempelriddernes Skat
Her ses Julie Grundtvig Wester iTempelriddernes Skat 2. © M&M Productions

11. Stephanie Leon i Tøsepiger (1996)

Et andet nyt ansigt i Perfekte Steder er Michelle. Hun bliver spillet af talenfulde Stephanie Leon, som vi både har set i Tøsepiger (1996), Sunes familie (1997), Bagland (2003), Råzone (2006) og den spritnye film Mødregruppen (2019).

På billedet ses også Laura Christensen, som Stephanie spillede over for i Tøsepiger, som blandt andet også har medvirket i Råzone og komediefilmen Alle for to (2013). (Se flere sjove film her!)

 Stephanie Leon i Tøsepiger
Stephanie Leon i Tøsepiger fra 1996.© Danmarks Radio, Jens Ravn Film Produktion, Nordisk Film
Stephanie Leon Perfekte Steder.
Her ses Stephanie Leon i rollen som Michelle i Perfekte Steder.© New Creations

12. Neel Rønholt i Min Søsters Børn (2001)

Amalie, som Neel Rønholts rolle hed i Min Søsters Børn, var SÅ cool. Vi faldt pladask for Neel dengang, og siden da er det blevet til roller i blandt andet Råzone (2006), Kollegiet (2007), Dig og mig (2008) og Sandheden om mænd (2010). 

Vi var derudover ellevilde med hende i julekalenderen Tinkas Juleventyr fra 2017 (vi må vel gerne blive ved med at følge troligt med i årets julekalender, selvom vi er voksne, ikke?). Tag testen for at finde ud af, hvilken julekalender-karakter du er lige her.

Neel Rønholt i Min Søsters Børn
Neel Rønholt i Min Søsters Børn.© Moonlight Filmprod.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.