The Crown sæson 5
Skal du se den nye sæson? © Netflix

Snart får vi et gensyn med det britiske kongehus – se traileren til femte sæson af The Crown

For første gang får vi prins William og prins Harry at se!

20. oktober 2022 af Henny Müller Dahl

Det er efterhånden to år siden, at vi fik oplyst, hvem der ville være del af castet i den femte sæson af The Crown, der som bekendt handler om den britiske kongefamilie. De fire første sæsoner har hver bestået af to dygtige skuespillerhold, der udskiftes i takt med, at karaktererne bliver ældre. 

Og nu hvor femte sæson er på trapperne, bliver det altså med endnu en ny Dronning Elizabeth. Denne gang er det Imelda Staunton, som vi blandt andet kender fra rollen som Dolores Umbridge i Harry Potter, der indtager rollen som Dronning Elizabeth.

I dag offentliggør Netflix traileren for den nye sæson, som vil kunne ses fra den 9. november. Se den i bunden af artiklen. 

The crown sæson 5
For første gang skal vi se Prins William og prins Harry i serien. © Netflix

Et kongehus i 90'ernes Storbritannien 

I den kommende sæson står kongefamilien muligvis overfor deres største udfordring til dato, da offentligheden åbenlyst stiller spørgsmålstegn ved deres rolle i 90’ernes Storbritannien. I den store verden er Sovjetunionen brudt sammen, og hjemme hos dronningen hober problemerne sig op. 

Prins Charles presser sin mor til at give ham tilladelse til at lade sig skille fra Diana, hvilket sætter gang i en forfatningskrise i monarkiet. Rygterne begynder at cirkulere, i takt med at de to ægtefæller lever mere og mere adskilte liv, og efterhånden som mediernes granskning intensiveres, beslutter Diana sig for at tage kontrol over sin egen fortælling og udgiver en bog, hvilket får spændingerne til at stige.