Shonda Rhimes, Ellen Pompeo
Er du nysgerrig på, hvilke andre serier den berømte tv-producer står bag?© Getty Images

12 serier, du ikke vidste, at kvinden bag Greys Hvide Verden også har produceret

Og vidste du, at flere af skuespillerne fra Greys Hvide Verden går igen i hendes andre produktioner?

12. marts 2021 af Zenia Andine Kehlet

Hvis du ikke har hørt om Shonda Rhimes før, så er det i højeste grad på tide. En kvindelig tv-producer, der står bag lidt flere serier end vi havde regnet med. Shonda har, udover at være tv-producer på de nedenstående serier, skrevet blandt andet Disneys The Princess Diaries 2: Royal Engagement. Vi har dog taget udgangspunkt i de serier, hun har været tv-producer på.

Shonda er kendt for at genbruge skuespillere i andre film og serier. Og faktisk er det ikke kun i Shondas spin-off serier af Greys Hvide Verden, vores yndlingskarakterer går igen. Du kan derfor opleve flere af de skønne karakterer i nogle af de andre serier, hun har været tv-producer bag. Der er nok serier at gå i krig med. Sæt i gang! 

1. Private Practice – 6 sæsoner

Hvis du (ligesom os) er kæmpe fan af Greys Hvide Verden, så er det her helt sikkert en serie for dig. Det er nemlig en spin-off serie, som tager udgangspunkt i Addison Montgomerys liv, efter hun er blevet skilt fra Derek Shepard. Det er derfor en serie, der giver indblik i tingene fra en helt anden vinkel. Pludselig giver det hele mening. 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Da det er en spin-off serie af Greys Hvide Verden vil mange af karaktererne optræde – vi har blot fornøjelsen af at følge dem fra en ny vinkel.

2. Seattle Grace: On Call – 6 webisoder

Seatlle Grace: On Call er en lille serie på seks webisodes. Fortællingen er portrætteret som en dokumentarserie, som giver et dybere indblik i lægernes liv i Greys Hvide Verden. Webisoderne foregår nytårsaften og tiden efter. Webisoderne kan ses på Youtube, hvis du ikke allerede har set dem. 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Dette er en dokumentarlignende serie, som foregår på Seattle Grace. Derfor er skuespillerne selvfølgelig også fra Greys Hvide Verden.

3. Seattle Grace: Message of Hope – 6 webisoder

Ligesom ovenstående serie er denne også en del af Greys Hvide Verden, som foregår som dokumentar. Denne serie tager bare udgangspunkt i tiden efter skyderiet på hospitalet. Hvis du (ligesom os) ikke kan få den episode ud af hovedet, at du se den korte serie på Youtube.

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Dette er en dokumentarlignende serie, som foregår på Seattle Grace. Det er derfor de samme skuespillere som er en del af serien.

4. Off the Map – 1 sæson

Denne serie er også en lægeserie (mon det er derfor Shonda har været tv-producer på denne?). Serien foregår i den sydamerikanske jungle, og den har ligesom Greys Hvide Verden a lot going on. Måske det er det, vi falder for hver gang? 

Skuespillere fra Greys Hvide VerdenI serien kan du opleve Jason George og Martin Henderson, som spiller henholdsvis Ben Warren og Nathan Riggs.

5. Scandal – 7 sæsoner

Olivia Pope er advokat og kvinden, de tager fat i, når der sker noget uventet – hun er nemlig ekspert i krisehåndtering. Da Olivia bliver trukket ind i en sag omhandlende Det Hvide Hus og ikke mindst præsidenten (som også er hendes elsker), bliver det vanskeligt for Olivia. Hun er en kvinde, der virkelig stoler på sin mavefornemmelse, men det kan være svært, når hun prøver at overbevise sig selv om noget andet. 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: I Scandal kan du opleve Jeff Perry og Kate Burton, som spiller Thatcher og Ellis Grey (selvfølgelig Merediths forældre). 

6. How to Get away with Murder – 6 sæsoner

Serien handler om advokatstuderende, som tager et fag ved navn How to Get away with Murder. De skal lære, hvordan de praktiserer lovene i retten, når de bliver færdiguddannede som advokater. Underviseren (som er uddannet forsvarsadvokat) skal udvælge en håndfuld studerende, som får lov til at arbejde for hende. Hvor langt vil de studerende gå for at blive valgt som en af de heldige?

Endnu en gang får æren af Kerry Washington som Olivia Pope, som også spiller med i Scandal. 

7. The Catch 2 sæsoner

Hvad sker der, når privatdetektiven efterforsker ham, hun har allermest kær? Kærlighed gør blind, og det får vi lov at opleve i denne komediedrama-serie. Efter han forlod hende uden noget, er hun nødt til at finde ham, inden ham ødelægger hendes karriere. Desværre kom der ikke mere end to sæsoner af The Catch, da seertallene var for lave. 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Du får i denne serie glæden af T. R. Knight, som selvfølgelig spiller George O'Malley i Greys Hvide Verden

8. Still Star-Crossed – 1 sæson

Still Star-Crossed er en dramaserie – og når vi siger drama, så mener vi drama. Serien tager nemlig udgangspunkt i Romeo og Julies død. Herfra får vi nemlig lov at følge familierne, da Rosaline Capulet og Benlivo Montague bliver forlovet imod deres vilje. Herfra følger vi de to, som ihærdigt prøver at forhindre deres arrangerede bryllup.

9. For the People – 2 sæsoner

Vi følger nyuddannede advokater, både anklagere og forsvarsadvokater, når de behandler spændende sager. Der kommer pres på, når de skal bevise deres værd i retten. Hvad mon der sker, når de blander privatlivet med deres arbejdsforhold? Kan de holde det professionelt i retten? 

10. Station 19 – 4 sæsoner

Ligsom Private Pratice nævnt tidligere, så er Station 19 også en (helt fantastisk) spin-off serie af Greys Hvide Verden. Du får derfor travlt med at holde dig opdateret fra alle sider, hvis du ikke allerede er i gang eller har fået set dem. Denne serie følger til gengæld Miranda Baileys mand Ben, og hans nye job på en brandstation. Du bliver dermed indviet i hele historien omkring (og får set en masse lækre brandmænd i uniform – bonus!). 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Da det er en spin-off serie af Greys Hvide Verden vil mange af karaktererne optræde – igen får vi blot fornøjelsen af at følge dem fra en ny vinkel.

11. Bridgerton – 1 sæson (indtil videre)

Shonda har faktisk også fornøjelsen af at skrive tv-producer på Bridgerton på sit CV. Serien skildrer London i det 19. århundrede, hvor både mænd og kvinder deltog i sæsonens vigtigste events. Mændene skulle nemlig finde en kvinde, som de ville gifte sig med i et arrangeret ægteskab. 

12. Inventing Anna – ikke udkommet endnu

En dramaserie, der handler om en journalist, som skal bevise sit værd. Hun går derfor i gang med en efterforskning om Anna Delvey, en tysk arving, som har stjålet penge fra New Yorks social scene. Serien bygger på en virkelig historie. 

Det er ikke meget, vi ved om serien indtil videre, men vi glæder os til at se den, når den udkommer. 

Skuespillere fra Greys Hvide Verden: Det er bekræftet, at Jeff Perry spiller med i serien. Du kender ham nok bedst som Thatcher Grey.

Greys Hvide Verden – 17 sæsoner

Selvfølgelig skal denne også på listen, da Shonda har trods alt produceret den. Greys Hvide Verden er en lægeserie, som foregår i Seattle. Her følger vi længerne igennem deres uddannelse og karriere på hospitalet. Serien er spækfyldt med kærlighed og drama, som vi bedst kan lide det. 

Og der er nok at gå i gang med, hvis du ikke allerede ser med. Serien består nemlig på nuværende tidspunkt af 17 sæsoner. 

Shonda Rhimes, Ellen Pompeo
Shonda Rhimes sammen med Greys Hvide Verden-skuespilleren Ellen Pompeo. © Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her