Zendaya Coleman i HBO-serien Euphoria
Vidste du, at disse film og serier var produceret af kendte mennesker?© HBO Max

10 serier, du ikke vidste var produceret af kendte personer

Vidste du, at Selena Gomez også er producer?

5. april 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Vidste du, at flere skuespillere og skuespillerinder faktisk spiller en endnu større rolle i de film og serier, de (typisk) selv medvirker i? Magne af dem har nemlig deres egne produktionsselskaber og har produceret film og serier, som vi slet ikke var klar over, de stod bag.

Vi har lavet en liste over de skuespillere, som har overrasket os mest med deres ekstra talent indenfor film- og serieproduktion. 

1. Whitney Houston – The Princess Diaries

Udover at hun var indehaveren af en af de mest ikoniske stemmer i verden, havde sangerinden Whitney Houston endnu et talent. Hun var nemlig en dygtig producer og producerede film som The Princess Diaries, Whitney Houston: This Is My Life og The Wonderful World of Disney. Derudover fungerede hun som Anne Hathaways mentor i The Princess Diaries. Kunne den kvinde bare alt?

The Princess Diaries
Du kender helt sikkert produceren til The Princess Diaries. © Disney+

2. Tom Hanks – Mamma Mia

Siden Tom Hanks i 1998 oprettede sit produktionsselskab, Playtone, har han haft indflydelse på et stort antal film, heriblandt den populære musical Mamma Mia. Hanks er stor ABBA-fan, som filmens musik er lavet af, og han prøvede endda selv at få en rolle i musicalen. Dog var hans stemme ikke god nok, så rollen gik til en anden. Vi kunne ellers godt have forestillet os Tom Hanks i hovedrollen. 

3. Will Ferrell – Succession

Will Ferrell, som nok er mest kendt fra sine roller i komediefilm som Step Brothers og Elf, har tilsyneladende også en alvorlig side. Udover at være en succesfuld skuespiller har han produceret flere populære film og serier, heriblandt Dead to me, Motherland: Fort Salem og HBO-hitserien Succession. Skuespilleren har nemlig intet mindre end tre produktionsselskaber.

Karakterer i HBO-serien Succession
Vidste du, at Will Ferrell blandt andet står bag hitserien Succession?© HBO

4. Brad Pitt – 12 Years a Slave

Brad Pitts produktionsselskab med det opfindsomme navn, Plan B, står bag flere produktioner. Heriblandt de Oscar-vindende film The Departed og 12 Years a Slave. The Departed var et remake af den kinesiske film Infernal Affairs og vandt faktisk produktionsselskabet Plan B's første Oscar for Bedste Film.

5. Zendaya Coleman – Euphoria

Du har nok bemærket, at den smukke skuespillerinde Zendaya Coleman spiller en af de førende hovedroller i den populære HBO-serie Euphoria. Men var du også klar over, at hun derudover spillede en stor rolle i produktionen af serien? Helt præcist var hun med i produktionen af seriens anden sæson, hvilket viste sig at være en ganske god beslutning. Efter premieren i 2022 blev det nemlig en af de mest omtalte serier på sociale medier, kun overgået af HBO-serien Game of Thrones.

Zendaya Coleman i serien Euphoria
Har du set HBO-serien Euphoria?© HBO

6. Leonardo DiCaprio — Orphan

Det er nok ikke gyserfilm, vi først ville forbinde skuespilleren Leonardo DiCaprio med, men det er faktisk noget, han har beskæftiget sig overraskende meget med. Faktisk står han og hans produktionsselskab, Appian Way Productions, bag hele tre gyserfilm, nemlig Delirium, Red Riding Hood og Orphan. Mon vi skal regne med at se DiCaprio i en gyserfilm snart?

7. Selena Gomez – 13 Reasons Why

Vi husker nok bedst Selena Gomez for rollen som Alex i Disney-serien Magi på Waverly Place eller for sin optræden i den nye serie Only Murders in the Building, men hun har faktisk også stået bag kameraet som producer. Helt specifikt stod hun delvist bag den populære Netflix-serie 13 Reasons Why, som blev produceret af hendes produktionsfirma, July Moonhead Productions.

Hovedrollerne i Netflix-serien 13 Reasons Why
Selena Gomez var med til at producere 13 Reasons Why. © Beth Dubber/Netflix

8. Mindy Kaling – The Office

Mindy Kaling brugte ikke kun tid foran kameraet under optagelserne til komedieserien The Office. Udover at hun spillede rollen som den ignorante Kelly Kapoor, trådte hun bagom kameraet og stod faktisk for en af Steve Carells sidste episoder, “Michael's Last Dundies”. Derudover har hun produceret sin egen serie, The Mindy Project, Netflix-serien Never Have I Ever og HBO-serien The Sex Lives of College Girls. Så sejt!

9. Denzel Washington – Ma Rainey's Black Bottom

Den succesfulde Denzel Washington er meget mere end en dygtig skuespiller. Han er tilmed en rigtig god producer, og sammen med sit produktionsselskab, Mundy Lane Entertainment, har han produceret film som The Book of Eli, Ma Rainey's Black Bottom og The Equalizer 1,2 og 3. Han er tydeligvis en mand med mange talenter!

Viola Davis i filmen Ma Rainey's Black Bottom
Denzel Washington producerede Ma Rainey's Black Bottom. © Netflix/David Lee

10. Reese Witherspoon – Big Little Lies

Miniserien Big Little Lies, som er baseret på Liane Moriartys roman af samme navn, er faktisk produceret af en af de bærende hovedroller i serien. Reese Witherspoon og hendes produktionsselskab, Hello Sunshine, står nemlig bag produktionen af serien om de stærke kvinder.

HBO-serien Big Little Lies
Reese Witherspoon var mere end bare skuespiler i Big Little Lies© HBO