Alternativ julekalender
Træt af nisser? Her er 7 serier, du kan bruge som alternativ julekalender.© Lotta Lemche/TV2, Dr.dk, TV2 Play

7 serier, du kan se som julekalender i december, selvom det slet ikke er en julekalender

Gider du ikke mere Pyrus? Bare rolig, vi har den perfekte (u-julede) afløser!

26. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Er du ved at blive bims af, at din radio allerede kun spiller “Last Christmas, I gave you my heart”? Eller har du bare slugt Jesus og Josefine, Jul i Valhal, Jul på Vesterbro og alle de andre klassikere for mange gange til, at du orker tage hul på endnu en julet fortælling i 24 afsnit?

Så frygt ej! Vi har her fundet syv sindssygt gode serier, som du kan lave til din helt egen, alternative julekalender. Samtlige serier har nemlig 24 afsnit, så når de andre binger Pyrus, kan du se din helt egen ikke-julede-julekalender. Ge-ni-alt!

1. Matador på DRTV

Hvis du ikke automatisk kan høre Maudes stemme, når du læser: “Jeg går op og lægger mig!”, lover vi dig for, at du har noget af Danmarks historiens absolut bedste TV til gode!

Matador lyder måske lidt kedelig, men tro os: Nok er serien oldgammel, men karaktererne, dramaet, spændingen og romantikken i serien holder stadig. Der er ikke mindre end hele 16 (!) forhold, der forliser i Matador, så du kan bande på, at der er drama og knuste hjerter for alle pengene!

Der er 24 afsnit af Matador, og derfor fungerer serien perfekt som en julekalender. Du kan se Matador på DRTV.

Matador
Hvis du endnu ikke har set Maude gå op og lægge sig, så er det tid nu!© DR

2. Killing Eve på HBO

Lyder snigmord, komplicerede kærlighedsaffærer og Kim Bodnia som skurk som den perfekte julekalender for dig? Så led ikke længere: Killing Eve er den perfekte alternative julekalender for dig!

Denne serie emmer af girlpower, da både lejemorderen og efterforskeren er to mega seje kvinder. Og så gør det jo heller ikke noget, at deres garderober er fyldt af lyserøde tyl-kjoler, tårnhøje stilletter og perfekt tilrettede jakkesæt, vel? 

Du kan se de 24 afsnit af Killing Eve på HBO. 

Killing Eve
Killing Eve er et godt bud på en alternativ julekalender.© HBO

3. TAXA på Bonanza

Hvis du var barn i 90'erne, kan du helt sikkert huske den ikoniske intro til serien Taxa! Måske var du, ligesom os, en af dem, der blev smidt i seng og ikke måtte se med, når radiooperatøren Lizzie, chefen Verner Boye-Larsen og de forskellige chauffører tonede frem på skærmen? Heldigvis kan du tage revanche nu!

Der er 24 afsnit i den første sæson af den vidunderlige serie, og derfor kan Hermann, fra den konkurrence taxa-central Citybilen, erstatte Loke fra Jul i Valhal som din juleskurk denne december. 

Taxa er en DR serie, men desværre er den fjernet fra DRTV. Heldigvis for os, kan serien findes på Bonanza lige her

TAXA som julekalender
Se hvor sød Peter Mygind var som ung. Skal TAXA være din julekalender i år?© Ulla Voigt/DR

4. Modern Family på TV2 Play

Hvis du ikke allerede er lidt forelsket i Phil, lidt irriteret på Hailey og drømmer om et parforhold som Cam og Mitchs, så er julen altså den perfekte undskyldning for at blive bedste skærmvenner med familien fra Modern Family

Der er et hav af sæsoner af den amerikanske hitserie, men første sæson har det perfekte antal afsnit: 24! Så frem med julesmåkagerne og på med et afsnit af Modern Family. Vi lover dig, du ikke kommer til at fortryde det. Heller ikke, hvis du, ligesom os, har set serien en billiard gange og bare mangler en undskyldning for at se den igen.

Du finder Modern Family på både Netflix og TV2 Play.

Modern Family
Modern Familys sæson et er helt perfekt som julekalender.© TV2 Play

5. Bachelor på TV2

Er vi de eneste, der godt kunne tage endnu en omgang i manegen med Casper, Jaffer og alle de seje kvinder? Nej, vel? Vi var OBSESSED med serien, da den kørte i foråret, og heldigvis for os, har vi nu den perfekte undskyldning for at se den igen: Der er nemlig 24 afsnit i Bachelor, og dermed er serien et oplagt bud på en alternativ julekalender. 

Bachelor ligger på TV2Play, og hvis du har brug for lidt second-screening, mens du drikker gløgg og ser Jaffer og Casper jagte kærligheden, kan vi anbefale at teste hvem af kvinderne fra Bachelor, du minder mest om

Bachelor som alternativ julekalender
24 dage med Casper? Dem tager vi hjertens gerne igen!© Lotta Lemche/TV2

6. Ørnen

Er du klar til en omgang jule-binge? Godt, for du skal faktisk igennem alle tre sæsoner af Ørnen for at nå op på det magiske tal: 24! Heldigvis er Ørnen super vanedannende, så vi er helt sikre på, du nok skal få slugt de tre sæsoner på 24 dage.

Hvis du endnu ikke har set serien, kan vi fortælle, at den handler om Rigspolitiets særlige afdeling, som bliver ledt af islændingen Halgrim Hallgrimsson. I serien får vi blandt andet fornøjelsen af vilde Ghita Nørby og seje (og flotte) David Owe – ikke dårligt, ikke dårligt. 

Hvis Ørnen skal være din alternative julekalender i år, skal du dog en smuttur ned i kælderen for at støve din DVD-afspiller af. Ørnen ligger nemlig ikke online, så du skal enten låne DVD'erne på biblioteket eller købe DVD-boksen her

Ørnen som alternativ julekalender
Ørnen er virkelig spændende og et super godt bud på en alternativ julekalender.© Dr.dk

7. Desperate Housewives på TV2 Play

En serie vi ALTID kan se igen er Desperate Housewives! Og med lidt god vilje, er den en glimrende kandidat til en alternativ julekalender. 

I første sæson er der nemlig 23 afsnit, så du må liiige tage hul på sæson to, hvis du skal se et afsnit den 24. december, men mon ikke, at det går? Vi har i hvert faldt intet problem med at snyde lidt, så længe det betyder, at vi får en gensyn med Susan, Gabrielle, Bree, Lynette og alle de andre. 

Desperate Housewives kan ses på TV2 Play. 

Desperate Housewives som alternativ julekalender
Et gensyn med disse damer hver dag i december? Ja tak!© TV2

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide