Sex Education på Netflix
Vidste du alle disse ting om den sjove serie Sex Education? © Sam Taylor/Netflix

10 sjove og overraskende facts om serien Sex Education, som du måske ikke vidste

To af seriens centrale karakterer danner par i virkeligheden!

20. september 2021 af Henny Müller Dahl

Vi har været helt vilde med serien Sex Education, siden den første sæson udkom i starten af 2019. Serien er både komisk og lærerig, og vi ville på en måde ønske, at vi havde set den, da vi selv var jævnaldrende med seriens karakterer. Vi synes i hvert fald, at at serien har lært os en masse om alt fra  venskaber til kærlighed – og ikke mindst en hel del sjove facts om sex. 

Nu er tredje sæson på vej, og vi glæder os rigtig meget til et gensyn med den akavede Otis, den bad-ass Maeve og alle de andre elever på Moordale High. Sex Education er nemlig uden tvivl en af de serier, vi har glædet os mest til at se i 2021

Vi har derfor samlet 10 sjove og unikke facts om serien, som vi slet ikke anede. Herunder kan du også blive klogere på Netflix-hittet. 

1. Serien er optaget på et nedlukket universitet i det sydlige Wales 

En stor del af serien er optaget i og omkring det sydlige Wales, og selvom mange scener foregår på skolen Moordale High, er der dog ikke tale om en virkelig skole. I stedet filmes der i lokaler, som tidligere har været en del af University of Wales, og hvor 4500 elever tidligere har været vant til at have deres daglige gang. Siden 2016 har denne del af universitetet dog stået tomt – lige indtil holdet bag Sex Education altså rykkede ind. 

2. Visuelt er serien inspireret af 80'erne og især The Breakfast Club

Skaberne af serien lægger ikke skjul på, at de blandt andet var meget inspireret af en af 80'ernes hit-film, nemlig high school-filmen The Breakfast Club, da de arbejdede med seriens visuelle udtryk. Både i forhold til tøj, indretning og andre elementer er det nemlig tydeligt, at serien bygger på det farvestrålende årti. 

Referencerne til The Breakfast Club kommer blandt andet også til udtryk i en episode, hvor en række Sex Education-karakterer bliver straffet med eftersidning – præcis ligesom i plottet i den populære 80'er-film. 

Sex Education
Eftersidningsscenen i Sex Education er inspireret af The Breakfast Club. © Netflix

3. En blanding af det britiske og det amerikanske 

Vi indrømmer gerne, at vi blev en smule forvirrede, da vi gik i gang med Sex Education. For ikke nok med at serien virker til at foregå i et helt andet årti, selvom karaktererne godt nok bruger moderne teknologier, så taler de også britisk, på trods af at skoleuniverset virker meget amerikansk. 

Men intentionen har hele tiden været at appellere til både et europæisk og amerikansk publikum, og skuespillerinde Gillian Anderson (der spiller Otis' mor i serien) har tidligere udtalt, at serien er en slags britisk kærlighedsbrev til den amerikanske high school-filmgenre. 

4. En velkendt skov optræder i nogle scener

Selvom vi ikke har spekuleret så forfærdelig meget over seriens smukke skovscener, er skoven, der bruges i serien, faktisk ret kendt! Faktisk er lige netop den skov, som bruges til optagelserne af Sex Education, også tidligere blevet brugt i blandt andet Harry Potter-filmene og i Star Wars – og det synes vi er ret sejt! 

Eric og Otis i Sex Education
Nogle af scenerne i Sex Education er optaget i et kendt skovområde. © Sam Taylor/Netflix

5. Skuespillerholdet fik hjælp af en intimitetsinstruktør 

Som seriens titel indikerer, handler meget af serien om sex og intimitet i en eller anden grad, og det er grunden til, at de unge skuespillere fik hjælp af en såkaldt intimitetsinstruktør under forberedelserne til serien. Og det lyder altså meget skørt – for udover at instruktøren hjalp med at koreografere sexscenerne, deltog skuespillerne også i en workshop, hvor de skulle se forskellige dyrs parringsritualer for at blive trygge ved at optage sexscener. 

Vi ved ikke, hvordan det lige har hjulpet, men skuespiller Aimee Lou Wood (der i serien spiller Aimee Gibbs) har udtalt, at det var den bedste icebreaker-samtale på settet. Det kan vi til gengæld godt forestille os! 

6. Der skal holdes styr på over 1500 outfits hver eneste dag

Fordi serien skal forestille at foregå på en skole, kræver det selvfølgelig ret mange statister. Hver dag er der mellem 50 og 100 statister med på settet, og de mange folk i baggrunden kan altså heller ikke optræde i det samme tøj hele tiden. Derfor skal der også holdes styr på rigtig meget tøj og helt konkret til 1500 forskellige outfits hver dag. Godt, vi ikke har dét job! 

7. Skuespiller Asa Butterfield kan relatere til seriens mor og søn-forhold  

Asa Butterfield, som vi også kender fra rollen som Bruno i den ultra-sørgelige film Drengen i den stribede pyjamas, har især én ting tilfælles med sin karakter. I Sex Education spiller Asa Butterfield hovedkarakteren Otis, hvis mor er sex-terapeut og ofte bringer ham i lidt pinlige situationer. 

Asas egen mor er psykolog, og selvom de to ting ikke er helt de samme, har skuespilleren udtalt, at hans forhold til sin egen mor i den grad minder meget om mor og søn-forholdet i Sex Education. 

8. Gillian Anderson ville oprindeligt ikke have sin rolle i serien

Rollen som Otis' mor spilles af Gillian Anderson, der til at starte med slet ikke var særlig begejstret for rollen. Angiveligt kunne hun ikke se sig selv spille sex-terapeut, men hendes partner Peter Morgan (der iøvrigt er en af skaberne bag The Crown) formåede at overtale hende til at tage rollen. 

Otis og moren i Sex Education
Forholdet mellem Otis og hans mor er til sider en smule anspændt i serien. © Sam Taylor/Netflix

9. Skuespilleren bag karakteren Eric er meget ældre i virkeligheden

Den kække og søde Eric, som er Otis' bedste ven i serien, spilles af skuespilleren Ncuti Gatwa, som i virkeligheden er 28 år gammel. Det er hele 11 år ældre end karakteren i serien, som skal forestille at være omkring 17 år gammel. 

10. To af seriens skuespillere er i forhold med hinanden 

Aimee Lou Woods, der spiller Aimee Gibbs i serien, og Connor Swindells, der har rollen som Adam Groff, danner par i virkeligheden. I Sex Education optræder de to karakterer også som par for en stund, men selvom den fiktive romance ikke går på skinner, blomstrer kærligheden altså mellem de to unge skuespillere uden for settet. Faktisk mødtes de første gang under optagelserne, og parret har efterfølgende datet siden 2018. 

Aimee og Adam i Sex Education
Skuespillerne bag rollerne Amiee og Adam danner par i virkeligheden. © Sam Taylor/Netflix

Kilder: Elitedaily.com 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.