22 og Joe i den nyeste Pixar-film Soul
Soul kan lige nu streames på Disney+© Disney+

9 ting, du helt sikkert ikke vidste om Pixar-filmen Soul

Der er en helt speciel (og sød) betydning bag 22s navn

14. januar 2021 af Amalie Remmer Kildebro

Hvad er det, som gør dig til, ja... Dig? Det er det, Disneys nye Pixar-film Soul undersøger nærmere. Og inden vi kommer for godt i gang – kom du også til at græde til filmen? (Ligesom en HVER anden Pixar- og Disney-film, som vi nogensinde har set?) Godt, så har vi fået det på det rene! 

Soul er et mesterværk af en Pixar-film

Den søde Pixar-film omhandler Joe Gardner, en folkeskolemusiklærer, som drømmer om at få sit store gennembrud i den magiske jazz-verden i New York, men da Joe pludselig falder ned i et kloakhul, ændrer hans liv sig for altid. Joe kommer nemlig til The Great Before, hvor han skal hjælpe sjælen 22 med at finde sin “spark”. Hvis du ikke har haft fornøjelsen af at se Soul endnu, kan den streames på Disney+

Soul er et mesterværk af en Pixar-film, som gemmer på en masse spændende facts, du helt sikkert ikke vidste om den populære animationsfilm. Læs med her. 

1. Instruktøren bag Soul er også hjernen bag Inderst Inde og Up 

Så forstår vi meget bedre! Peter Docter er navnet, og hvis vi bare kunne få hans adresse, skulle vi nok sende ham en masse takkebreve! 

2. Pixar udviklede på idéen og historien bag Soul i fem år

Kvalitet tager tydeligvis tid. 

3. Der er en helt speciel betydning bag 22s navn i Soul

Uden filmen Soul medregnet, er der nemlig udkommet 22 Pixar-film i alt – lige fra den første Toy Story, som udkom i 1995, til Onward, som fik premiere i 2020. 

Joe Gardner i Pixar-filmen Soul
Soul kan lige nu streames på Disney+.© Disney+

4. Soul er den første Pixar-film (nogensinde), som har en afroamerikansk-hovedrolle

Pixar-filmen Modig fra 2012 var den første Pixar-film til nogensinde at have en kvindelig hovedrolle. Vi glæder os til at se, hvilke andre “første”, som Pixar har i vente for fremtiden! 

5. Animatørerne arbejdede hjemmefra (lige som alle os andre) på grund af den verdensomspændende pandemi

Og det er den første Pixar-film nogensinde, der er lavet på denne måde – dette kan ses til sidst i rulleteksterne i animationsfilmen. Og det eneste, vi har at sige, er bare: Godt gået! 

6. Soul er den første Pixar-film, som havde premiere på Disney+

Keep them comin' siger vi bare! 

Moonwind i Pixar-filmen Soul
Soul kan lige nu streames på Disney+© Disney+

7. Tina Fey og Jamie Foxx lægger stemmer til 22 og Joe 

Vi er yderst tilfredse med det strålende samarbejde. Vi har også fornøjelsen af at høre Graham Norton, den irske showhost af programmet The Graham Norton Show, lægge stemme til den skilt-svingende Moonwind, som dukker op i The Great Before, når han kommer i “the zone”.  

8. Der er over 67 referencer til andre Pixar-film i Soul

Alt fra den kendte pizzabil og tallet A113 til skydeskriverne fra Brave og Pixars næste film i rækken Luca – og sådan fortsætter den lange liste af referencer. Vi bliver nok nødt til at se filmen en gang til (eller to) for at få det hele med... Lad os komme i gang! 

9. Bemærkede du rotten, som slæbte et stykke pizza gennem New Yorks gader? 

Lagde du, ligesom os, mærke til den sjove, men iøjenfaldende scene i New York, hvor Joe (som kat) lægger mærke til en rotte, som trækker et stykke pizza? Denne scene refererer faktisk til en video, som gik viralt i 2015, hvor en ÆGTE rotte i New Yorks undergrundsbane trak afsted med et stykke pizza, som var syv gange større end den selv. Sjovt! 

Kilder: Flicks and The City, FUNtastic, Screenrant, Blockbuster

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.