Hardin og Tessa i After
Vi kan slet ikke få af Hardin og Tessa! © CalMaple, Wattpad, Diamond Film Productions, Voltage Pictures, Frayed Pages Entertainment, Offspring Entertainment

11 ting, du ikke vidste om After-universet

Var der noget med Harry Styles? Og Voldemort?

19. august 2022 af Henny Müller Dahl

Siden den første After-film udkom i 2019, har fortællingen om Tessa og Hardin taget os med storm. Vi kan simpelthen ikke få nok af romancen mellem den fornuftige Tessa og den mere mystiske Hardin, der sammen opbygger et noget turbulent forhold – fyldt med både udfordringer og intense kærlighedsøjeblikke. 

Den fjerde film i After-universet har premiere den 25. august, og vi glæder os til at se endnu mere til Tessa og Hardin. 

Bag det populære univers gemmer der sig en masse sjove facts, som du kan læse mere om her. 

1. Serien er baseret på en fanfiction om One Direction 

After-filmserien er baseret på bogserien af samme navn, som er skrevet af Anna Todd. I dag er der fem bøger i alt, men oprindeligt opstod fortællingen online, hvor den blev bygget op om gruppen One Direction. Og gruppemedlemmernes rigtige navne indgik også. 

2. Karakteren Hardin Scott er inspireret af Harry Styles 

Selvom det udseendemæssigt ikke er helt tydeligt, er Hardin Scott altså løst baseret på selveste Harry Styles. Meeen fans af Harry Styles er dog ikke helt enige om, hvorvidt sangeren kan sammenlignes med filmkarakteren. 

Hardin i After
Hero Fiennes Tiffin har fået rollen som Hardin Scott.© CalMaple, Wattpad, Diamond Film Productions, Voltage Pictures, Frayed Pages Entertainment, Offspring Entertainment

3. Rollen som Hardin er skuespiller Hero Fiennes Tiffins første hovedrolle i en film

Selvom den unge charmør endnu ikke har det vildeste bagkatalog, er vi ret sikre på, at vi kommer til at se meget mere til ham fremover. 

4. Hero Fiennes Tiffin har spillet den unge udgave af Voldemort

I Harry Potter og Halvblodsprinsen, der blev filmatiseret i 2009, spiller den dengang 11-årige Hero Fiennes Tiffin Tom Riddle aka Voldemort som ung. Måske syntes du også, du havde set ham før et sted? 

Hero Fiennes Tiffin som Tom Riddle i Harry Potter
Hero Fiennes Tiffin som Tom Riddle i Harry Potter og Halvblodsprinsen © Warner Bros., Heyday Films

5. Hero Fiennes Tiffin er faktisk også nevø til Voldemort

Okay, altså ikke den rigtige Voldemort. Men Ralph Fiennes, der spiller Voldemort i alle Harry Potter-filmene, er onkel til Hero Fiennes Tiffin. Og ikke nok med det, så er Hero Fiennes Tiffin også nevø til Joseph Fiennes, der spiller rollen som Commander Fred Waterford i den lidt uhyggelige HBO-serie The Handmaid's Tale. Den familie gad vi godt være en del af! 

6. Skuespillerinden bag karakteren Tessa Young har også kendt familie

Det er ikke kun Hero Fiennes Tiffin, der har mange talenter i familien. Det samme gælder også skuespillerinden Josephine Langford, der spiller rollen som hovedkarakteren Tessa Young. Hun er nemlig lillesøster til Katherine Langford, som er bedst kendt for sin rolle som Hannah Baker i Netflix-serien Døde piger lyver ikke.

7. Josephine Langford skulle oprindeligt spille en helt anden rolle

Den australske skuespillerinde, der altså endte som hovedrolleindehaver, skulle faktisk spille karakteren Molly Samuels, der har en lidt fjendtlig relation til Tessa, og som har et friends with benefits-forhold til Hardin. I stedet endte Inanna Sarkis med at spille rollen som Molly. Og det er nok meget godt – vi har i hvert fald svært ved at se rollefordelingen anderledes!

Molly og Tessa foran spejl i After
Tessa Young og Molly Samuels© CalMaple, Wattpad, Diamond Film Productions, Voltage Pictures, Frayed Pages Entertainment, Offspring Entertainment

8. Forfatteren bag hele After-universet optræder selv kort i filmserien

Forfatter Anna Todd har en meget lille rolle i den første After-film, hvor hun forlader en bygning i en scene, hvor hovedkarakteren Tessa skal til et jobinterview. 

Anna Todd i After-filmen
Forfatter Anna Todds korte optræden i After-filmen © CalMaple, Wattpad, Diamond Film Productions, Voltage Pictures, Frayed Pages Entertainment, Offspring Entertainment

9. After-fortællingen bygger lidt på Fifty Shades of Grey

Selvom Tessa Young og Hardin Scott er en del yngre end Anastasia Steele og Christian Grey, er der klare ligheder mellem de to pars forhold, hvor både dominans, hed kærlighed og turbulente øjeblikke fylder en del. Begge historier foregår endda også i Seattle. 

10. After er også inspireret af kendte klassikere

Selve After-historien bygger på forfatter Anna Todds yndlingsbøger Wuthering Heights og Pride and Prejudice. Faktisk er der en scene i den første film, hvor karaktererne læser netop Wuthering Heights, og her bruges der et eksemplar af bogen, som forfatteren selv har ejet i mange år. 

Hardin og Tessa læser Wuthering Heights i After
Hardin Scott og Tessa Young © CalMaple, Wattpad, Diamond Film Productions, Voltage Pictures, Frayed Pages Entertainment, Offspring Entertainment

11. Karaktererne fra filmene har egne Instagram-profiler og Spotify-playlister 

Er du bare helt vild med hele After-universet, kan du rent faktisk følge karakterer som Hardin, Tessa og Molly på Instagram, hvor de nemlig har deres helt egne profiler. Og kunne du godt tænke dig at høre samme musik som dem, kan du også finde deres playlister på Spotify