Julefilmen Alene Hjemme
Var du klar over, at hovedpersonen Macaulay Culkins lillebror var med i filmen? © Hughes Entertainment, Twentieth Century Fox

15 overraskende ting, du sikkert ikke vidste om den ikoniske julefilm Alene Hjemme

Robert De Niro takkede nej til en af hovedrollerne

19. december 2019 af Simone Overgaard Aaberg

1. Manuskriptet blev skrevet på kun ni dage. Manuskriptforfatter John Hughes havde på en familieferie til Europa haft en hektisk og nervepirrende start på ferien – det inspirerede ham til filmens plot.

2. Mere end 200 børn blev castet før Macaulay Culkin, der spiller hovedrollen Kevin. Instruktøren havde på forhånd et godt øje til Macaulay, meeen han syntes, at andre børn også skulle have chancen!

3. Skurken Marv Merchants brugte gummifødder i scenerne, hvor han går gennem sneen med bare tæer. Det synes skuespilleren bag, Daniel Stern, trods alt ville være en lidt for kold fornøjelse!

4. Den skræmmende nabo skulle oprindeligt ikke have været med. Mr. Marley, der i starten fremstår ret creepy, men som ender med at hjælpe Kevin, var ikke en del af det oprindelige manuskript. 

5. Familien McCallisters' hus ligger i Illinois, USA. Huset er ikke blot en kulisse, og under stort set hele indspilningen af filmen boede husets ejere der imens.

6. Det tog flere uger at finde det rigtige hus. Det var vigtigt for instruktøren, at huset var både varmt og skræmmende på samme tid.

7. Robert De Niro sagde nej tak til rollen som den ene af skurkene. Heller ikke Jon Lovitz havde lyst til at spille Harry Lime...

8. Joe Pesci, der endte med at få rollen som Harry Lime, bandede meget(!) under optagelserne. Med tidligere roller i Raging Bull og Goodfellas var familiefilm ikke lige hans spidskompetence. 

Joe Pesci i rollen som Harry Lime i Alene Hjemme
Joe Pesci fik rollen som Harry Lime i Alene Hjemme. © Hughes Entertainment, Twentieth Century Fox

9. Marvs replik “Hvorfor er du klædt ud som en kylling?” var ren impro. Et godt comeback, hvis vi selv skal sige det!

10. Macaulay Culkin – Kevin – har stadig kontakt med sin film-mor. Det fortalte Catherine O'Hara (der spiller Kate) til Us Weekly i 2015.

11. Flere indendørs scener i filmen foregår på en High School. For eksempel var familiens kælder optaget i New Trier High Schools svømmehal! Også politistationen og nogle lufthavnsscener er optaget på skolen.

12. Billedet af Buzz' kæreste var i virkeligheden en dreng. Instruktøren ville ikke have, at nogen pige skulle føle sig ked af sit udseende.

buzz' kæreste fra Alene Hjemme
Buzz kæreste, der skulle forestille en pige, var i virkeligheden en dreng. © Hughes Entertainment, Twentieth Century Fox

13. Scenen med edderkoppen var ægte! Den blev filmet i ét forsøg, og Marv mimede skriget, så han ikke skræmte det store kræ...

14. Macaulay Culkins lillebror, Kieran Culkin, fik også en rolle i filmen. Her spillede han Fuller McCallister – Kevins fætter. 

15. Filmen var rekordholder for mere end 25 år. Alene Hjemme fik en plads i Guinness Rekordbog for at være den bedst indtjenende live-action komediefilm. I 2017 overtog den kinesiske film Never Say Die dog den plads. 

Kilder: Buzzfeed.com, Insider.com

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.