Kastanjemanden på Netflix
Har du set Kastanjemanden på Netflix?© Netflix

8 ting, du ikke vidste om den danske Netflix-serie Kastanjemanden

Kan du gætte, hvad Nikolaj og Julie har tilfælles med Kastanjemanden?

30. september 2021 af Camilla Stubbe

Er du til krimiserier og nordic noir, som er medrivende og sprængfyldt med spænding, hvor du sidder helt ude på kanten af sofaen? Så er den populære, danske Netflixserie Kastanjemanden helt klart noget for dig! 

Alle seriens afsnit ligger på Netflix, så du kan binge dem – hvis du altså tør! Vi anbefaler dog, at du måske ser den samen med din kæreste eller veninde, da den altså godt kan være en aaaanelse uhyggelig – men også sygt god! Vi har her samlet syv ting, du ikke vidste om Kastanjemanden.

1. Serien Kastanjemanden er baseret på bogen af samme navn

I 2019 udkom bogen Kastanjemanden, som er skrevet af Søren Sveistrup. Bogen tog Danmarks krimilæsere med storm, og forfatteren modtog desuden Debutantprisen af Det Danske Kriminalakademi efterfølgende. Netflix-serien er en filmatisering af den populære bog, og Søren Sveistrup har også været medforfatter til serien. Så hvis du har læst bogen og havde svært ved at lægge den fra dig, vil du være ellevild med serien!

2. Idéen til Kastanjemanden startede i en børnehave

Ja, den er god nok. Selvom serien er pænt uhyggelig, startede idéen til krimi- og thrillerserien Kastanjemanden rent faktisk i en børnehave. Forfatter Søren Sveistrup skulle en dag hente sine børn fra børnehave, og der sad de og var i fuld gang med at lave kastanjemænd og sang “kastanjesangen” – og du er altså slet ikke i tvivl, om hvilken sang, vi taler om, efter du har set første afsnit. Gys!

Kastanjemanden på Netflix
Det løber os koldt ned ad ryggen, hver gang vi ser en kastanjemand nu...© Netflix

3. Samme forfattere bag andre kendte danske serier

Forfatterne bag den danske Netflixserie Kastanjemanden er ikke helt grønne i faget. De står nemlig også bag andre utrolig kendte, danske serier såsom Nikolaj og Julie og Forbrydelsen. Vi var vilde med begge serier, ligesom tusindevis af andre danske tv-seere. Og de fleste af os kan nok stadig godt huske, hvor uhyggelig og nervepirrende Forbrydelsen var – ligesom Kastanjmanden!

4. Kastanjemanden er tematiseret og designet til efteråret

Du kan samle kastanjer om efteråret, når kastanjetræerne smider deres frugter. Derfor foregår Kastanjemanden naturligvis også om efteråret, og selve serien er totalt tematiseret efter denne sæson. Du vil klart mærke stemningen allerede i første afsnit med nedfaldne gule og orange blade – og ja selvfølgelig også med alle kastanjerne.

5. Kastanjemanden er den tredje danske Netflixserie

Kastanjemanden er faktisk intet mindre end den tredje danske Netflixserie. Forud for Kastanjemanden er The Rain, som er en dramaserie, der udkom i 2018, og Equinox som er nyere fra 2020 og befinder sig i genren thriller – ligesom Kastanjemanden. Og har du ikke fået set de to andre danske Netflixserier endnu, kan vi klart anbefale, at du gør det! 

Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard i Kastanjemanden
Synes du også, at hovedrollerne i Kastanjemanden ser bekendte ud?© Netflix

6. Aktuelt 2021-fokus i Kastanjemanden

Serien byder også på andet end uhygge og spænding. Der bliver nemlig diskuteret meget aktuelle emner såsom danske børns vilkår, hvilket også er et emne, som debatteres utroligt meget i vores samfund i dag. Derudover har Kastanjemanden et ekstra fokus på diversitet og mangfoldighed, hvilket kun er et kæmpe plus for serien.

7. Du har sikkert set begge Kastanjemandens hovedroller før

Kastanjemandens to hovedroller spilles af Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard. Hvis du synes, at de ser bekendte ud, så er det nok. fordi de begge to også har haft roller i de to andre danske Netflixserier: The Rain og Equinox. Og vi kan kun sige, at de gør det mindst lige så godt i Kastanjemanden.

8. Kastanjemanden lå i top 10 i over 50 lande

Det er altså ikke kun i Danmark, at Kastanjemanden har taget os med storm. En uge efter at serien havde premiere i Danmark, lå den i top 10 hos over 50 lande. Og ikke nok med det lå den i top tre i 16 lande. Det kan vi ærligtalt godt forstå – Kastanjemanden er jo sindssygt god!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.