Disney Juleshow
Elsker du også bare Disneys Juleshow? © DR TV

9 ting, du sikkert ikke vidste om Disneys Juleshow

Juleudsendelsen er også en tradition i de andre nordiske lande!

22. december 2022 af Henny Müller Dahl

Ingen 24. december uden Disney Juleshow i fjerneren! Det er helt sikkert en tradition, alle vi jule-elskende Disney-fans aldrig bliver trætte af. Men hvor meget ved du egentlig om Disneys Juleshow? Her får du 9 facts om den populære juleudsendelse. 

1. Showet blev vist for første gang i USA i 1958 

Den oprindelige titel var From All Of Us To All Of You, og showet blev sendt som en julehilsen til amerikanerne. Siden 1954 havde der kørt et ugentligt Disney-program med titlen Walt Disney Presents på tv-kanalen ABC, og Walt Disney lavede From All Of Us To All Of You som en særudgave af programmet. Walt Disney Presents var i øvrigt med til at finansiere bygningen af Disneyland! 

2. Den amerikanske version er ikke blevet sendt i USA siden 1980 

WHAT? Vi kan slet ikke forestille os julen uden Disneys Juleshow. 

3. Disney Juleshow blev for første gang sendt i Danmark i 1966 

Det rullede over skærmen den 23. december klokken 20. Showet blev vist på engelsk og med danske undertekster. Først i 1987 fik programmet titlen Disney Juleshow – indtil da blev det kaldt Disneyland. Siden 1991 har det været en fast tradition, at Disneys Juleshow vises juleaftensdag klokken 16. 

4. Omkring én million danskere ser hvert år Disney Juleshow 

Hvor skønt er det ikke lige med faste juletraditioner? 

5. Disney Juleshow er også en tradition i de andre nordiske lande

Også kanaler i Norge, Sverige og Finland sender hvert år Disney Juleshow. Dog er det ikke helt det samme show, der sendes i alle landene, da nogle versioner nogle indeholder andre klip. I Sverige ser mellem tre og fire millioner hvert år Disney Juleshow. 

6. I 1979 fik programmet danske stemmer 

Mange af stemmerne er de samme, vi hører i dag, men enkelte er blevet udskiftet siden dengang. Blandt andet er det Ove Sprogøe, der har lagt stemme til Jesper Fårekylling. 

7. Disney Juleshow gav engang et unikt indblik i Disney-filmene 

Selvom vi i dag kan streame Disney-film lige så galt, vi vil, så har den mulighed ikke altid eksisteret. Dengang Disney Juleshow startede, var det meget særligt og unikt at se klip fra populære Disney-film som Bambi og Lady & Vagabonden på tv. 

8. Udgaven af Disney Juleshow, som sendes i dag, har ikke altid været den samme

 I løbet af 1960'erne og 1970'erne valgte Disney nemlig at fjerne forskellige klip og erstatte dem med nye – så den version, vi ser i dag, har altså ikke altid eksisteret. 

9. Der findes også nyere udgaver af Disney Juleshow 

Men vi er nu meget glade for, at der herhjemme holdes fast i den gode, gamle version, som vi elsker så højt! 

Kilder: Juleweb.dk, imdb.com