Vi siger aldrig nej tak til et nyt realityprogram, og netop sådan ét er vi blevet velsignede med her i starten af 2023. Mens vejret udenfor stadig mest er gråt og vådt, kan vi de næste mange uger følge en række kendte ansigter på en øde og tropisk ø, hvor de, på trods det gode vejr, nok alligevel har det lidt hårdere end os. I programmet, som har titlen Good Luck Guys, skal 12 farverige deltagere nemlig kæmpe mod hinanden i en række udfordringer, som de ellers ikke støder på i deres komfortable liv i Danmark.
Vi har talt med Henrik “Zach” Zachariassen, som er programchef, producent og TV-instruktør hos produktionsselskabet Mastiff A/S, som står bag Good Luck Guys. Her løfter han sløret for 11 ting, du nok ikke vidste om programmet.
1. Der er forskel på, hvor mange produktionsfolk der er med på sidelinjen i de forskellige programdele
Zach fortæller, at det er et ret stort team, som er afsted på så stor en produktion. Nogle produktionsfolk er kun med, når deltagerne befinder sig på stranden og i hytterne, mens andre kun er involverede, når der skal laves games. Derudover er der naturligvis også en del overordnede, som er med begge steder.
2. Konceptet bag Good Luck Guys findes også i andre lande
Der er nemlig produceret hele fem sæsoner til fransk tv, og formatet er også oprindelig fransk. Da den danske sæson blev optaget, blev der samtidig produceret en svensk, en norsk og en finsk udgave. Danske seere med abonnement på Amazon Prime kan også se de andre nordiske udgaver på streamingtjenesten.

3. Der er flere nationaliteter med til at lave programmet
Da formatet oprindelig stammer fra Frankrig, havde den danske produktion en del franskmænd til at hjælpe til undervejs – især til de forskellige games. Good Luck Guys er optaget i Thailand, og derfor har en del lokale thailændere også hjulpet til.
4. Good Luck Guys adskiller sig fra lignende programmer på flere punkter
Nogle vil måske mene, at Good Luck Guys kan minde lidt om Robinson og lignende “overlevelsesprogrammer”, men Zach påpeger, at der er flere forskelle. I Good Luck Guys konkurrerer deltagerne i par, mens de i for eksempel Robinson starter i hold og til sidst dyster individuelt. Dertil er deltagerne i Good Luck Guys nok heller ikke presset så hårdt fysisk som i netop Robinson, ligesom der også er forskelle på, hvordan deltagerne bor under deltagelsen – i Good Luck Guys bor alle nemlig i hytter.
5. Deltagerne var pressede over flere ting under optagelserne
I nogle af konkurrencerne var deltagerne meget udfordrede fysisk, men de var især også pressede over, at de ikke fik nok mad undervejs – forståeligt nok!
6. Deltagerne er castet ud fra forskellige kriterier
“Vi har valgt ud fra nogle kriterier, som først og fremmest går ud på, at de medvirkende er likeable og kan være med at skabe et underholdende program. I Good Luck Guys fylder humor og underholdning meget mere end drama og konflikter,” fortæller Zach.

7. Deltagerne bor og spiser, som vi ser på skærmen
“De bor præcis, som man ser på skærmen. Af tidsmæssige årsager ser man ikke altid, når de spiser, men der er ingen skjulte goder,” afslører Zach.
8. Deltagerne fik lov til at have mange ting med under optagelserne af Good Luck Guys
I princippet måtte deltagerne have alt det tøj med, som de følte, de havde brug for, og makeup var også tilladt. Deltagerne måtte dog ikke medbringe egen mad eller eksempelvis deres egen hovedpude.
9. Deltagere blev ikke sendt direkte til Danmark, når de røg ud af programmet
I stedet blev de i Thailand, hvor produktionsholdet indlogerede dem på et hotel. Her blev de, indtil optagelserne var overstået.
10. Det har taget omkring to uger at optage Good Luck Guys
Zach fortæller, at selve konkurrencen tog 13 dage at optage. Inden da blev der brugt et par dage på at lave optagelser til portrætter, interviews og pressebilleder.

11. Deltagerne kendte ikke nødvendigvis til hinandens deltagelse
Deltagerne fløj til Thailand på forskellige fly, og de kendte ikke alle til hinandens deltagelse, selvom nogle af dem godt vidste om andre, der også skulle være med i programmet.