Ting du ikke vidste om Love Actually
Hvor mange af tingene vidste du? © Viaplay

18 overraskende ting, du ikke vidste om Love Actually

Der er forskelligt musik i den engelske og amerikanske version af filmen

2. december 2020 af Simone Overgaard Aaberg

1. Claudia Shiffer skulle oprindeligt ikke have været med i filmen. Instruktøren ville have en der lignede hende, men fandt det ikke og endte med at tilbyde hende rollen, som hun takkede ja til.

2. Oprindeligt skulle vi følge fire kærlighedshistorier mere. Men de blev altså sorteret fra – instruktøren Richard Curtis mente, det ville være for forvirrende med flere (og det giver vi ham ret i!)

3. Curtis gav en rolle til sin datter. Som en hummer i et julestykke vel og mærket... Men en rolle er en rolle!   

4. Thomas Brodie-Sangster spillede en dreng på samme alder som hans noget nyere karakter i Game of Thrones. Brodie-Sangster var 13 år, da han spillede drengen Sam i Love Actually – det var samme alder, som hans karakter i GOT havde. Til trods for at han var 23 år!

5. Thomas Brodie-Sangster og Hugh Grant er i virkeligheden grandfætre! De har nemlig fornøjelsen af at have samme tipoldemor. 

6. Hugh Grant var ikke lige begejstret for alle dele af filmen. Scenen, hvor han skulle danse løs, havde han gerne været foruden...

7. Ikonisk kærlighedserklæring er inspireret af Bob Dylan. Den ikoniske scene, hvor Andrew Lincolns karakter Mark holder store skilte oppe med kærlighedserklæringer, er inspireret af Bob Dylans musikvideo til Subterranean Homesick Blues.

8. Det var Andrew Lincoln selv, der skrev kærlighedserklæringerne. Det var hans egen idé, at hans flotte håndskrift skulle pryde skiltene. 

9. Der er forskelligt musik i den engelske og amerikanske version af filmen. I den engelske bliver der under en julefest spillet Sugarbabes Too lost in you, mens det i den amerikanske er erstattet af Kelly Clarksons The Trouble With Love Is.

10. Instruktøren har altid en upopulær karakter med i sine film, der hedder Bernard. Og de får deres navn efter en mand, der i Curtis' unge dage stjal hans hjertes udkårne! I Love, Actually er det Alan Rickman og Emma Thompsons problematiske søn.

11. Olivia Olson blev bedt om at gøre sig dårlig. Da hendes karakter Joanna Anderson skulle indspille sangen All I Want for Christmas gjorde hun det så godt, at hun blev bedt om at lave en ny og dårligere indspilning, så det virkede mere virkelighedstro.

12. Olsons første kys var med Thomas Brodie-Sangster. Det var både det første filmkys og hendes første ikke-filmkys. Sødt!

13. Den karakteristiske lufthavnsscene i filmen er ægte. I en uge optagede holdet bag Love Actually, hvordan familier dag efter dag blev genforenet i Heathrow Airport.

14. Barbiedukkerne, som Emma Thompsens karakter pakker ind, er drag queens. Det var i virkeligheden Ken-dukker, som var klædt ud som drag queens. 

15. Emma Thompson havde et fat suit på gennem hele filmen. Rollen var tiltænkt at være en større kvinde, end hun var, så det krævede lidt hjælp. 

16. En af lejlighederne var inspireret af Bridget Jones Dagbog. Det var Laura Linneys karakter Sarah, der fik den store ære at bo i lejligheden!

17. Oprindeligt skulle hele holdet have bestået af britiske skuespillere. Meeen det blev ikke en realitet takket være brasilianske Rodrigo Santoro, der spillede Sarahs flirt. 

18. Der bliver sagt ‘actually’ 23 gange i filmen. 22 gange af filmens karakterer og én gang i introen.

Du kan lige nu se Love Actually på Viaplay.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.