Paradise 2022 cast
Har du også stillet dig selv disse Paradise-spørgsmål?© Viaplay

Paradise-produceren fortæller: Her er 13 ting, du ikke vidste om programmet

Hvor meget må deltagerne fortælle til andre, inden de rejser? Og hvor tager de hen, når de ryger ud af programmet?

9. januar 2023 af Henny Müller Dahl

Hvis du (ligesom os) er trofast seer af Paradise (og tidligere Paradise Hotel), så har du sikkert undret dig over, hvad der egentlig sker bag kulissen, når programmerne optages. Vi har talt med Mads Lindemann, der er Executive Producer hos Viaplay Group, og her løfter han sløret for nogle af hemmelighederne bag Paradise. Læs de spørgsmål, vi har stillet ham, herunder. 

Værterne i Paradise 2023
Deltagerne må ikke fortælle ret meget til deres omgangskreds inden afrejse. © Janus Nielsen/Viaplay

1. Hvor meget må deltagerne fortælle deres omgangskreds, inden de rejser til Mexico?

“De må fortælle det til de allernærmeste. Altså mor, far, søskende og eventuelt en roomie eller chef, som er nødsaget til at vide, at man er væk i længere tid. Ellers en god veninde eller ven, som kan styre ens Instagram eller Facebook, mens man er væk. Man kan jo lave stories på forhånd, som kan lægges løbende op, så man ikke bemærker i samme grad, at vedkommende er væk fra sociale medier. Derudover opfordrer vi til at sige det til ens arbejdsgiver, som har tavshedspligt,” fortæller Mads Lindemann. 

2. Flyver deltagerne til Mexico i samme fly eller hver for sig?

“Deltagerne rejser gerne på hver deres afgang, enkeltvis, så de slet ikke lærer hinanden at kende. Nogle har en fra crew med, hvis vi vurderer, at det er en god idé,” siger Mads Lindemann.  


3. Sidder deltagerne isoleret hver for sig, inden de tjekker ind på hotellet?

Mads Lindemann fortæller, at deltagerne sidder isoleret hver for sig på et hotel. Folk fra crew og en deltageransvarlig holder hele tiden kontakten med hver enkelt deltager, inden de skal ind på Paradise. 

Deltagerne i Paradise 2023
Deltagerne sidder isoleret hver for sig, inden de tjekker ind. © Janus Nielsen/Viaplay

4. Hvor tager deltagerne hen, når de ryger ud af programmet?

“Der står en deltageransvarlig klar til at tage imod dem. Så bliver de kørt på et hotel, hvor de er, indtil de skal hjem igen. En deltager køres aldrig direkte i lufthavnen”, siger Mads Lindemann.

“Når de lander i København, er der modtagelse af deltagerne, hvor der bliver fulgt op på deltagerne og deres velbefindende. Derfra har deltagerne kontakt med Viaplays cast- og talent- manager, som følger deltagerne tæt i perioden efter programmet, og når Paradise bliver udsendt. Derefter har deltagerne altid mulighed for at kontakte Viaplay, hvis de har noget på hjertet eller brug for hjælp,” tilføjer han. 

5. Hvor lang tid tager det at optage en hel sæson?

Mads Lindemann fortæller, at det tager halvanden måned at optage en sæson af Paradise. 


6. Hvor lang tid tager det at optage en  partnerceremoni og en omgang Pandoras æske?

En partnerceremoni tager cirka to timer at optage – det kan dog variere og afhænger meget af, hvad der sker, så det er udfaldet i partnerceremonien, der afgør, hvor lang optagelsen bliver. Derimod tager Pandoras æske typisk omkring én time at optage. 

Paradise deltagere sidder i cirkel
Det tager omkring en måned at optage en sæson af Paradise. © Viaplay

7. Hvem nedskriver spørgsmålene til Pandoras æske?

Mads Lindemann forklarer, at det er produktionen, der indsamler spørgsmålene og skriver dem ind på en computer, så deltagerne ikke har mulighed for at genkende hinanden håndskrift. Ellers ville de måske kunne gætte, hvem der har skrevet spørgsmålene. 

8. Har deltagerne altid deres mikrofoner på?

“Deltagerne har altid deres mikrofoner på. Når de sover, placeres deres mikrofoner ved siden af sengen. Udover det er der mikrofoner over hele hotellet, der også opfanger, hvis deltagernes mikrofoner ikke skulle virke,” fortæller Mads Lindemann.

9. Er der internetadgang på deltagernes mobiltelefoner, som de har i programmet?

“Nej, der er ikke net på de telefoner, deltagerne bruger i programmet. De kører på et lukket netværk, som er kontrolleret af produktionen,” forklarer Mads Lindemann. 


10. Hvor mange personer er med på produktionsholdet, når Paradise optages? 

Mads Lindemann fortæller, at der er omkring 45 danske produktionsfolk på programmet. Dertil er der en del lokale håndværkere, der hjælper med opbygning og at servicere produktionen. 

Deltagere i Paradise
Der står et stort produktionshold bag Paradise. © Viaplay

11. Kan deltagene få andet mad, hvis de ikke kan lide den, der bliver serveret på hotellet?

Til dette spørgsmål svarer Mads Lindemann, at det selvfølgelig er vigtigt for produktionen, at deltagerne ikke går sultne i seng. De skal altid smage på dét, der bliver serveret, og det er altid muligt at få andet mad, hvis deltagerne ikke kan lide den mad, der bliver serveret. 


12. Deltagerne deler nogle gange personlige historier, men hvor meget må de tale om deres private liv i Danmark?

“Deltagerne må meget gerne dele ud omkring deres private liv og historier. Der er ingen restriktioner på, hvad de må fortælle og dele af sig selv,” siger Mads Lindemann. 

13. Er der grænser for, hvor meget deltagerne må drikke til festerne på hotellet?

“Ja, det er der,” fortæller Mads Lindemann kort og godt.