Daphne og Simon i Netflix-serien Bridgerton
Bridgerton kan ses lige nu på Netflix © Liam Daniel/ Netflix

16 ting, du ikke vidste om hit-serien Bridgerton

Dronningen af England havde det med at forstyrre optagelserne af tv-serien

13. januar 2021 af Amalie Remmer Kildebro

Bridgerton har det hele – et spændende plot med masser af drama, fantastiske (og flotte!) skuespillere, farverige kjoler, de smukkeste omgivelser og – ikke mindst – det saftigste gossip nogensinde! Serien har fantatiske Gossip Girl-vibes med et twist af Downton Abbey og Greys Hvide Verden. Den perfekte kombination af tv-serier, som vi slet ikke vidste, vi manglede. 

Hvis du ikke allerede har gjort kendskab med Daphne Bridgerton og hendes turbulente og begivenhedsrige debut på det konkurrenceprægede ægteskabsmarked i 1800-tallets London, så kan alle otte episoder af Bridgerton streames på Netflix.

Bag det spændende Bridgerton-univers gemmer sig nogle sjove og overraskende facts, som måske vil kunne overraske selveste Lady Whistledown! Læs med her. 

1. Bridgerton er produceret af ingen ringere end selveste skaberen af Greys Hvide Verden

Behøver vi et bedre kvalitetsstempel end det? Det tror vi ikke. 

2. Tv-serien er baseret på forfatteren Julia Quinns romantiske romaner som foregår i 1800-tallet 

Julia Quinn var selv involveret til optagelserne på Bridgerton-sættet til genskabelsen af sin bog-serie til det store lærred. Hun var dog indforstået med, at det ikke var en ord for ord-genskabelse, som Netflix gik efter. Hvem tør også at sige til skaberen af Greys Hviden Verden, hvordan man skal lave tv? Ikke os! 

3. Bridgerton-bogserien strækker sig over hele otte bind – en bog for hvert Bridgerton-familiemedlem 

Så må vi jo bare krydse fingre for, at ALLE bind får en sæson! Den næste bog i rækken omhandler Daphnes ældste storebror Anthony og hans rejse til at finde sit sande love match – vi kan næsten ikke vente!  

4. Julie Andrews lægger stemme til den mystiske Lady Whistledown

Ja, du læste rigtigt. Den legendariske skuespiller Julie Andrews, som har været med i alt fra Prinsesse eller ej (både et og to) til Mary Poppins og The Sound of Music, er den mystiske og gossip-glade Lady Whistledown. Eller hun lægger i hvert fald stemme til hende. 

Bridgerton familien uden foran deres hus
Hit-serien Bridgerton kan ses på Netflix.© Liam Daniel/Netflix

5. 7500 er det enorme antal af kjoler, som var speciallavet til tv-serien

Daphne havde ALENE 104 kjoler i første sæson af serien. Det svarer til 13 kjoler per episode, som var specielt skræddersyet til Phoebe Dynevor. Hvor vildt er det ikke lige? Og hvor hurtigt kan vi mon få adgang til det klædeskab? 

6. Moderne pop-hits lægger tonen for den klassiske musik i tv-serien

Lagde du mærke til de populære musiknumre, som Billie Eilishs Bad Guy, Ariana Grandes Thank U, Next eller Taylor Swifts Wildest Dreams i tv-serien? Heller ikke os! Men den klassiske musik, som bliver spillet til de overdådige baller og uendelige romantiske øjeblikke i serien, er en klassisk udgave af de populære pop-hits. Det passer helt perfekt til serien, hvis du spørger os. 

The Duke og Hastings, Simon i serien Bridgerton
Hit-serien Bridgerton kan lige nu ses på Netflix© Liam Daniel/ Netflix

7. Alle møbler og interiør blev skabt fra bunden helt specifikt til tv-serien og kulisserne 

Designteamet byggede og lavede det hele fra bunden – selv gardinerne! 

8. For at komme ind i den helt rigtige karakter skulle mange af skuespillerne tilbage på skolebænken

Efter at blive castet til rollerne som Daphne og Simon, skulle Phoebe Dynevor og Regé-Jean Page seks uger på skolebænken, før optagelserne overhovedet var begyndt, for at få undervisning i dans, skrivning, ridning, opførsel og henholdsvis klaver og boksning – alt sammen for at komme bedre ind i deres roller.  

9. Selvom det godt kan fremstå sådan, så er Bridgerton meget langt fra at være historisk korrekt

... desværre! Selvom der er mange periode-dramaer, som har kultureksperter med på sættet for at opnå historisk-korrekthed, så tog Bridgerton en anden tilgang for at portrættere Londons high society – de fokuserede nemlig mere på kærlighedshistorien frem for muligheden for at undervise i historie. Det gør os bestemt intet! 

10. Nicola Coughlan, som spiller Penelope, var nødt til at have høje hæle på under optagelserne, så hun kunne være i øjenhøjde med sine medskuespillere

Dette viste sig dog hurtigt at være en dårlig idé, da hun på første dag af filmningen faldt, så lang hun var, ikke kun én, men hele tre gange. Så de højhælede sko blev hurtigt afskaffet igen. 

Penelope Featherington og Eloise Bridgerton i tv-serien Bridgerton
Hit-serien Bridgerton kan ses på Netflix.© Courtesy of Netflix/ Netflix

11. Der var ingen real-life hestekræfter på sættet til at trække de fine kareter

Så det var crew-medarbejdere, som blev nødt til at skubbe vognene fra side til side under optagelserne, for at indikere at vognene var i bevægelse. Det stod nok ikke lige på jobopslaget. 

12. Den første scene, som Simon og Daphne indspillede sammen, var en sex-scene

... på den allerførste dag med optagelser på sættet! Så er der da tale om at komme hinanden ved på den første arbejdsdag. 

13. Familierne Bridgerton og Featherington har deres egne symboler, som vises igennem tv-serien

Hvilket nok er noget, som kun de skarpe seere har bemærket. Familien Bridgerton er nemlig repræsenteret af en bi, imens familien Featherington er en sommerfugl. Dette kan ind i mellem spottes på deres tøj og i deres hårdekorationer. 

Simon og Daphne i netflix-serien Bridgerton
Hit-serien Bridgerton kan lige nu ses på Netflix© Liam Daniel/ Netflix

14. Dronningen af England (den ægte, ikke Queen Charlotte) gjorde det til tider svært for filmholdet af få optagelserne i kassen

Til nogle af scenerne i tv-serien havde filmholdet meget begrænset tid til at få optagelserne i kassen, da Dronningen, ja Dronningen af England, Elizabeth den 2., som havde været så elskværdig at låne blandt andet Lancaster House i London ud til filmoptagelserne, lige pludselig selv skulle bruge lokalerne.  

15. Det tog omkring 2 timer for de kvindelige skuespillere at blive gjort klar til bal-scenerne

Eller bare hvilken som helst anden scene, hvis de skulle have en paryk på. 

16. Bridgerton filmede nogle af de samme steder som The Crown

Wilton House i England, som lagde kulisser til Simons og Daphnes palæ, samt Queen Charlotts residens i Bridgerton, bliver blandt andet brugt i The Crown til at fremstå som Buckingham Palace. 

Kilder: Insider, Buzzfeed, WhatToWatch, Marie Claire

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.