Penn Badgely i serien YOU
Selvom han ser sød ud, vil vi nødigt støde på Joe i supermarkedet!© Netflix

13 ting, du helt sikkert ikke vidste om serien YOU

Turde du besøge Mooney's Bookstore, hvis du kunne?

9. februar 2023 af Camilla Stubbe

Er du også netop gået i gang med den fjerde og helt nye sæson af Netflix-serien YOU? Så er du ikke alene. Vi har allerede binget de første episoder, men måske du allerede har slugt hele den nye sæson og hungrer efter mere YOU. We've got you! 

Her er en liste med 13 ting, du helt sikkert ikke vidste om serien YOU.

1. Ordet “you” bliver sagt mere end 3.800 gange i første og anden sæson

Det er ikke, fordi vi ligefrem sidder og tæller ordene, der bliver sagt, hver gang vi ser en spændende serie – men altså 3.800 gange ”you“ er mange gange!

2. Victoria Pedretti, som spiller Love, var til audition som Beck

Wow! Kan du forestille dig, hvis Victoria Pedretti havde spillet Beck? Det kan vi ikke! Hvem skulle så have spillet Love i sæson to? Det er nok meget godt, det hele faldt på plads, som det gjorde.


3. Serien er oprindeligt baseret på en bog

Fortællingen om Stalker-Joe blev oprindeligt fortalt i en bog. Eller rettere sagt: Bøger! Serien er nemlig baseret på forfatter Caroline Kepners to bøger YOU og Hidden Bodies. 

Så hvis du allerede har set alle sæsoner af serien og ikke kan få nok, så kan du jo med fordel gå i gang med bøgerne!

Love og Wil i sæson 2 af YOU
Vi kan slet ikke forestille os, hvis Victoria Pedretti havde spillet Beck!© Netflix

4. Stephen King er stor fan af YOU

”Totally original. Never read anything quite like it... Hypnotic and scary“, var hvad han sagde efter at have læst bøgerne. Og hvis selveste Stephen King siger, at fortællingen er uhyggelig, må den virkelig være uhyggelig!

5. Du kan besøge Mooney's Bookshop i virkeligheden

Synes du også at boghandlen, hvor meget af sæson et foregik, så hyggelig ud? Øh ja, altså lige bortset fra kælderen! Så kan det være, at du skal lægge vejen forbi Manhattan i New York, hvor boghandlen så bare hedder ”Logos Book Store“ – hvis du altså tør...


6. Candace havde en helt anden skæbne i bogen

Fik du et kæmpe chok, da Candace pludselig dukkede op i første sæson? Så er du nok en af dem, som har læst bogen. I bogen er hun nemlig død, efter at Joe har druknet hende, fordi hun slog op med ham.

Joe fra serien You
Vi ved altså ikke, om vi ville have lyst til at besøge Mooney's Bookstore i virkeligheden...© Netflix

7. Forfatteren af bogen YOU står bag andre TV-serier

Caroline Kepner har blandt andet også skrevet TV-serien The Secret Life of the American Teenager, hvor flere af skuespillerne også er kendte ansigter.

Hvem ved? Måske de er lige så gode og medrivende som YOU? Vi har i hvert fald noteret dem på vores must-see-liste nu!

8. Scenen på togskinnerne krævede et langt sikkerhedskursus

Kan du huske i sæson et, hvor både Beck og Joe lå på togskinnerne? Det krævede faktisk, at begge skuespillere gennemførte et otte timers langt kursus om sikkerhed, før de kunne indspille scenen, som jo langt fra varede otte timer. 


9. Penn Badgely var bange for, om Joe blev lidt for likeable

Efter optagelserne til de første afsnit blev Penn pludselig bange for, om han havde gjort Joe liiidt for likeable, når det nu viser sig, at han er en ret skidt fyr. Selvom han da ser sød ud, vil vi nødigt støde på ham, når vi handler i supermarkedet – Yikes!

Netflixserien YOU
Vi synes virkelig ikke, at Penn skal være bange for, at Joe er for likeable!© Netflix

10. Første sæson havde mere end 43 millioner seere

43 millioner! Det er virkelig mange, som har siddet klistret til skærmen. Bevares, det gjorde vi jo faktisk også selv. Det kommer derfor heller ikke bag på os, at de valgte at lave to sæsoner yderligere efter den første var en total succes.

11. Der kommer muligvis også en sæson fem

Den første del af sæson fire af YOU har netop haft premiere, og i marts 2023 kan vi glæde os til endnu flere episoder af denne fjerde sæson. Netflix har indtil videre hverken bekræftet eller afvist, at der kommer en sæson fem. 

12. Det er faktisk primært kvinder, som står bag produktionen af YOU

Størstedelen af seriens skuespillere, forfattere og producere er faktisk kvinder! Mega sejt! Vi kan dog kun forestille os, at flere af kvinderne på settet har fået kuldegysninger under scenerne med Joe, som stalker Beck og Love.

13. Forfatteren er åben for at skrive flere bøger

Juhu! Det er vi virkelig glade for at høre, for det betyder jo også, at der måske kommer endnu flere sæsoner af YOU. For selvom den er ret nervepirrende og uhyggelig, må vi også indrømme, at vi, ligesom Joe, er lidt besatte...