The Princess Switch på Netflix
Vi var slet ikke klar over disse sjove fakta om de to The Princess Switch-film.© Netflix

7 ting, du måske ikke vidste om The Princess Switch-filmene

Har du lagt mærke til scenen, hvor karaktererne ser Netflix?

9. december 2020 af Henny Müller Dahl

Er du vild med julefilm? Og kærlighedshistorier? Og skal de helst foregå på et slot? Så er du måske allerede lige så glad for Netflix-filmen The Princess Switch, som vi er. Den magiske julefortælling med yndige Vanessa Hudgens i hovedrollerne som, ja, flere dobbeltgængere, er nemlig både sjov, hyggelig og romantisk. 

Tidligere i december landende to'eren The Princess Switch: Switched Again omsider på streamingtjenesten – og den er uden tvivl en af de mange nye juletitler, vi har glædet os mest til at se på Netflix i år

Men faktisk er der en masse sjove fakta om de to julefilm, som vi slet ikke anede. Her kan du læse syv ting, som du måske heller ikke vidste om filmene. 

1. Den første film er optaget i Rumænien 

The Princess Switch foregår delvist i den amerikanske storby Chicago og i det fiktive land Belgravia. Men faktisk er hele filmen optaget i den lille rumænske by Carei, der kun har omkring 20.000 indbyggere. Selvom vi aldrig har hørt om byen før, er vi ret vilde med den hyggelige setting og de mange fine slotte, den har at byde på. 

2. ... Mens to'eren er optaget i Skotland 

Til optagelserne af The Princess Switch: Switched Again valgte filmholdet at rykke lidt længere mod vest, nemlig til Skotland og nærmere bestemt Glasgow. En del af scenerne er optaget i byens katedral og togstation. Sidstnævnte blev dog omdannet til en lufthavn. 

The Princess Switch: Switched Again
Vi elsker filmenes magiske settings! © Mark Mainz/Netflix

3. Åbningssangen synges af Prins Edward 

Eller okay, helt præcist er det skuespilleren bag rollen, Sam Palladio, der i starten af The Princess Switch synger åbningssangen Bring The Snow, som faktisk er ret catchy. Åbenbart kan skuespilleren nemlig både synge og spille instrumenter – og vi er mildest talt ret imponerede over de mange talenter. 

4. Karaktererne ser Netflix i filmen 

Denne detalje lagde vi slet ikke mærke til, første gang vi så filmen. Men hvis du er ekstra opmærksom, næste gang du sætter The Princess Switch på, vil du måske opdage, at Netflix faktisk promoverer sine andre julefilm på en sjov måde i en af scenerne. 

Det drejer sig om scenen, hvor Kevin inviterer Stacy (som faktisk er prinsesse Margaret – forvirrende, we know) til at se en film. Her går han ind på Netflix og skal vælge mellem to andre af streamingtjenestens originale julefilm, nemlig A Christmas Prince og Christmas Inheritance. Vi synes i hvert fald, at denne opfindsomme detalje er ret godt fundet på – og den bekræfter os i, at vi ikke er de eneste, der gerne gør brug af Netflix på en date. 

The Princess Switch: Switched Again på Netflix
The Princess Switch: Switched Again er ligesom den første film fyldt med romantik. © Mark Mainz/Netflix

5. Referencer til en anden kendt dobbeltgængerfilm 

Hvis du var barn sidst i 90'erne, har du uden tvivl stiftet bekendtskab med den sjove film The Parent Trap med Lindsay Lohan, hvor hun spiller hele to hovedroller som tvillingerne Annie og Hallie. 

Og faktisk er der en reference til netop denne komedie i The Princess Switch. Det sker, når prinsesse Margaret lærer Stacy om sit familietræ ved hjælp af en stamtavle – på samme måde som Annie viser Hallie sin familie i 90'er-klassikeren. Ret sjovt! 

6. Filmene er muligvis en del af samme univers som en anden film med Vanessa Hudgens

Hvis du er lige så vild med den tidligere High School Musical-filmstjerne, som vi er, så har du måske også allerede set The Knight Before Christmas, som er endnu en Netflix-julefilm med skuespillerinden i hovedrollen. 

I The Knight Before Christmas taler Vanessa Hudgens karakter, skolelæreren Brooke, om en rejse til det fiktive land Aldovia, som filmen A Christmas Prince foregår i. Det har fået fans af Netflix-julefilm (som nærmest efterhånden er en genre i sig selv) til at spekulere i, om alle filmene mon foregår i det samme univers. En spændende teori, synes vi i hvert fald.

Julefilmen The Princess Switch
The Princess Switch-filmene er blandt de bedste Netflix-julefilm, hvis du spørger os.© Gabriel Hennessey/Netflix

7. Vanessa Hudgens blev selv forvirret over de mange roller i filmen

Vanessa Hudgens har indrømmet, at hun selv blev ret forvirret, da hun skulle spille sine mange roller i filmene – først som Stacy og prinsesse Margaret i den første film og derudover også som den tredje dobbeltgænger Fiona i to'eren. Også under selve optagelserne var det ikke helt let at holde styr på de mange karakterer. 

Faktisk udtalte skuespillerinden “Oh man, this is going to be a lot of work”, da hun så manuskriptet første gang – og vi forstår godt hendes reaktion. 

Kilde: Screenrant.com, Hayvine.com

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.