Lupin på Netflix
Har du set den populære franske Netflix-serie Lupin? © Emmanuel Guimier

6 ting, du måske ikke vidste om den franske Netflix-serie Lupin

Serien blev promoveret igennem et opfindsomt stunt i metroen i Paris!

18. juni 2021 af Henny Müller Dahl

Hvis du har en konto på Netflix, så er du med stor sandsynlighed stødt på den franske serie Lupin, der første gang udkom tilbage i januar. I løbet af de tre første måneder af 2021 blev historien om den franske tyv nemlig den mest streamede serie på Netflix, og den 11. juni udkom fem nye afsnit, der igen har sat gang i Lupin-feberen. 

Hvis du er lige stor fan af Lupin, som vi på redaktionen er, vil du nok blive lige så overrasket over disse seks facts, som vi ikke anede om Netflix-serien. Læs dem herunder. 

Lupin serie på Netflix
Lupin findes i to dele, og du finder begge på Netflix. © Emmanuel Guimier

1. Serien er baseret på en række bøger 

Den geniale historie om Lupin er ikke helt ny. Den er nemlig opfundet af den franske forfatter Maurice Leblanc, der levede fra 1864 til 1941 og som faktisk nåede at skrive hele 17 romaner og 39 noveller om Arsène Lupin i løbet af sin levetid. Så kan du ikke få nok af Lupin, så er der i hvert fald masser af læsestof at tage fat i. Bøgerne er blevet ret populære efter Netflix-succesen. 

2. Lupin eksisterer også som film 

Eftersom der findes så mange Lupin-bøger, der efterhånden også er rimelig gamle, er det nok ikke så underligt, at der igennem tiderne også er lavet et par filmatiseringer, der er skabt med udgangspunkt i bøgerne. Den første film om Arsène Lupin udkom helt tilbage i 1908! 

3. Skuespillerinden Sharon Stone er stor fan 

Den rutinerede skuespillerinde, der havde sin storhedstid i 90'erne med filmklassikere som Basic Instinct og Casino, er angiveligt rigtig stor fan af både Lupin og ikke mindst af Omar Sy, der spiller hovedrollen som den glamourøse tyv. 

Omar Sy som Arsène Lupin
Det er umuligt at være andet end imponeret over Omar Sys præstation i Lupin. © Emmanuel Guimier

4. Scenerne i Louvre blev filmet i selve museet

I starten af Lupin bliver vi slynget ind i en række eskapader på det kendte museum Louvre i Paris. Og den er god nok – for det er faktisk selveste Louvre, der danner rammen om scenerne. Filmholdet fik nemlig lov til at låne den fine bygning midt om natten, hvor der ikke var besøgende til stede. 

Og det lader til at være lidt af en win-win situation, for Louvre er angiveligt også ret glade for at få opfrisket deres image som følge af serien. 

5. Uoverenstemmelser i seriens flashbacks 

Lupin får vi som seere et indblik i Assane Diop/Arsène Lupins baggrund og historie. Derfor bliver vi taget med tilbage til år 1995, hvor vi ser lidt af hovedkarakterens tidlige liv. 

Selvom kostumeholdet har gjort meget ud af at omdanne nutidens Paris til 90'ernes Paris igennem retro tøj og biler, er der alligevel et par detaljer, der ikke helt passer til tidspunktet. Blandt andet er den unge hovedkarakter iført et par sko af brandet Artego fra en kendt sportsbutik kaldet Décathlon. Efter seriens premiere har butikken gjort Netflix opmærksom på, at Artego-mærket slet ikke eksisterede i 1995. 

6. Hovedrolleindehaver Omar Sy promoverede selv serien i metroen

For at skabe opmærksomhed omkring serien blev Omar Sy, der spiller hovedrollen som Assane Diop/Arsène Lupin, sendt ned i metroen i Paris for at opsætte en kæmpe plakat af den nye serie. Reklamestuntet blev lavet for at introducere seriens slogan “You've seen me, but you haven't looked.”

Du kan se, hvordan det gik med Omars Sys plakatophængning i den franske video herunder: 

Kilder: Vogue.fr

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.