Emily og Gabriel i Emily in Paris
Vi blev overraskede over de mange ting, vi ikke vidste om Emily in Paris© Jax Media, MTV Studios

13 ting, du måske ikke vidste om serien Emily in Paris

Den flotte underbo Gabriel har faktisk været kok i virkeligheden!

9. oktober 2020 af Henny Müller Dahl

Netflix-serien Emily in Paris har allerede sneget sig ind på listen over vores favorit-tøseserier. Serien er både morsom og sød, men samtidig viser den også, at livet som ung karrierekvinde ikke altid er en dans på roser. 

Serien har fået en hel del opmærksomhed, siden den udkom, og kigger vi bag kulisserne, gemmer der sig også en masse sjove fakta. Her har vi samlet nogle af de ting, du måske heller ikke vidste om Emily in Paris. 

1. Emily in Paris er skabt af manden bag en anden meget kendt serie 

Det er ikke uden grund, at vi fornemmer lidt Sex and the City-vibes, når vi ser Emily in Paris. For hjernen bag de to serier er altså den samme, nemlig den amerikanske producer og instruktør Darren Star. 

2. Serien har mange referencer til Sex and the City 

Også kostumedesigneren fra Sex and the City, Patricia Field, er med på Emily in Paris-holdet, og det knytter de to serier endnu tættere sammen – nemlig gennem tøjet. 

I serien har hovedkarakteren Emily blandt andet en sort tylkjole på, som er en hyldest til Carrie Bradshaw. Det samme gælder nogle af Emilys smykker, der også er en reference til Sex and the City-karakteren. Også luksushotellet Hôtel Plaza Athénée er med i begge serier. 

3. Kostumedesigneren har endda udlånt sin egen garderobe 

Flere af Emilys flotte outfits er Patricia Fields eget tøj! 

4. Også Audrey Hepburn får en hyldest 

Når Emily i en scene tager på date i operaen, kan vi ret tydeligt se, at der er stor lighed mellem hende og den ikoniske og højtelskede skuespillerinde, Audrey Hepburn. 

Emily fra Emily in Paris på en trappe i operaen
Seriens hyldest til skuespillerinden Audrey Hepburn© Jax Media, MTV Studios

5. Serien er filmet på fire måneder 

Optagelserne til Emily in Paris begyndte i august 2019 og sluttede i november fire måneder senere. Effektivt!

6. Alle scener er optaget i Paris 

Er vi de eneste, der føler os lidt snydt, når vi finder ud af, at en film eller serie slet ikke er optaget, hvor den foregår? Det er ikke tilfældet med Emily in Paris. Her er det faktisk Frankrigs smukke hovedstad, vi ser i alle scener. 

7. De franske kollegaer er faktisk franske 

Emilys franske kollegaer, der alle er en smule snobbede og som ikke rigtig bryder sig om Emilys amerikanske tankegang, ER faktisk fra Frankrig. Så her er der altså ingen af skuespillerne, der lige har taget et lynkursus i fransk. 

Emily og kolleagerne på bar i serien Emily in Paris
Emily og hendes franske kollegaer © Jax Media, MTV Studios

8. Tre af skuespillerne boede sammen under optagelserne

Skuespillerne, der spiller Emilys veninde Mindy, underboen Gabriel og kollegaen Julien, boede sammen, mens serien blev optaget. Det hyggelige kollektiv gad vi godt være en del af!

9. Skuespilleren Lucas Bravo plejede at arbejde som kok i virkeligheden

Lucas Bravo, der spiller Emilys flotte underbo Gabriel, har ligesom sin karakter arbejdet som kok. Så giver det jo god mening, at han også rocker kokkeuniformen i serien. 

Kokken Gabriel fra Emily in Paris
Den franske skuespiller Lucas Bravo har tidligere arbejdet som kok© Jax Media, MTV Studios

10. Lucas Bravo aka. Gabriel måtte igennem en lang casting-process 

Selvom Hr. Bravo i vores øjne er som skabt til rollen som Gabriel, måtte han altså igennem lidt af hvert, før han endelig blev valgt til rollen. Han blev blandt andet beordret til at vende næsen hjem midt under en ferie på Korsika, fordi holdet lige besluttede, de ville teste ham endnu engang. 

11. Karakteren Mindy skulle slet ikke være sanger 

Fordi skuespilleren Ashley Park, der spiller Mindy, som det første faktisk kan synge, og for det andet også synger rigtig godt, blev hendes smukke sangstemme gjort til en del af serien, selvom det ikke var meningen. 

12. Lily Collins har engang været god til fransk

Lily Collins, der spiller hovedkarakteren Emily, har tidligere mestret det franske sprog ret godt, men med tiden har hun mistet en stor del af sit ordforråd. Men så er det heldigt, at Emily ikke siger meget mere end otte ord på fransk gennem serien – og så endda med en MEGET amerikansk accent.

13. Instruktør Darren Stars egen kærlighed til Paris har været inspiration

Som skaber af serien har Darren Star haft et ønske om at give seerne den samme magiske oplevelse af byen, som han selv har haft. Og det har han klaret meget godt – for vi får i hvert fald lyst til selv at drage på eventyr i den smukke by. 

Kilder: Cosmopolitan.com, Glamour.com 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.