Kærlighed for Voksne
Skal du se Kærlighed for voksne? © Philippe Kress / Netflix

Den nye, danske Netflix-film Kærlighed for voksne er landet – her er 10 facts om filmen

Der opstod gnidninger under optagelserne!

26. august 2022 af Henny Müller Dahl

Endelig er dagen kommet, hvor den danske film Kærlighed for voksne har premiere på Netflix. Filmen, der er instrueret af Barbara Topsøe-Rothenborg, handler om ægteparret Leonora (Sonja Richter) og Christian (Dar Salim), hvis forhold tager en dramatisk og farlig drejning, da Leonora opdager Christians affære med en ung kollega, Xenia (Sus Wilkins). Begge tager dramatiske midler i brug for at få, hvad de vil have, og det leder til mange skræmmende hændelser. 

I forbindelse med premieren har vi her samlet 10 facts, du skal vide om filmen. 

1. Filmen er baseret på bogen af samme navn 

Hvis du syntes, at titlen Kærlighed for voksne allerede virkede lidt bekendt, inden nyheden om Netflix-filmen fandt vej til dig, så kan det være, at du tidligere er stødt på bogen i din lokale boghandel. Romanen Kærlighed for voksne af Anna Ekberg udkom nemlig i 2017, og her i 2022 kan vi altså se selvsamme fortælling på skærmen. 

2. Kærlighed for voksne skulle være Netflix' første danske film... 

Men sådan blev det ikke helt. For tilbage i maj 2022 landede filmen Toscana med Anders Matthesen i hovedrollen på streamingtjenesten, og den formåede altså at overhale Kærlighed for voksne. Oprindeligt var det meningen, at Toscana skulle vises i biografen. 

3. De fleste scener er optaget på Fyn 

I Kærlighed for voksne vil du af flere omgange kunne spotte Lillebæltsbroen, hvilket giver god mening, da filmen blandt andet er optaget i Middelfart. Bygningerne, som skal forestille at være Christians arbejdsplads i filmen, tilhører USTC-koncernen, og Torben Østergaard-Nielsen, der er ejer og stifter af USTC-gruppen har blandt andet udtalt, at han er stolt af at have fået muligheden for at sætte Middelfart på filmkortet.

Sonja Richter i Kærlighed for Voksne på Netflix
Kærlighed for voksne er baseret på romanen af samme navn. © Andreas Bastiansen / Netflix

4. Det har taget to måneder at optage filmen

Alle scener er skudt i maj og juni 2021, og her lidt over et år senere får vi endelig fornøjelsen af at se filmen. 

5. Instruktøren bag filmen har lavet mange andre projekter

Barbara Topsøe-Rothenborg, der har instrueret Kærlighed for voksne, har blandt andet også instrueret filmen En-to-tre-nu! fra 2016 og et par episoder i TV2-serierne Perfekte steder og Hvide Sande.

Hun har også selv stået foran kameraet og er kendt for som barn at have spillet hovedrollen som Nana i DRs tv-serie Nana, der blev sendt i 1988. 

6. Barbara Topsøe-Rothenborg har selv oplevet nogle af filmens tematikker på egen krop midt i indspilningen 

Til det første, officielle premierearrangement på filmen fortalte instruktøren til pressen, at hun selv skal skilles, og at der under indspilningen har været paralleller mellem filmens fortællingen og hendes eget liv. Efter ni års ægteskab skyldes skilsmissen nemlig utroskab og en yngre kvinde, men selv har hun brugt filmen som terapi til at komme igennem oplevelserne. 

Kærlighed for Voksne
Filmen er optaget over en periode på to måneder. © Andreas Bastiansen / Netflix

7. Der var gnidninger under optagelserne

Og de skyldtes de to hovedrolleindehaveres meget forskellige tilgange til skuespillet. Sonja Richter og Dar Salim har begge udtalt, at de er meget forskellige skuespillere, der arbejder på hver deres måder. 

Ifølge Sonja Richter opstod nogle af gnidningerne, fordi hun selv taler meget, mens Dar Salim er en mere tænkende, høflig og stille person. Derfor havde de forskellige tilgange til scenerne, men Sonja Richter understreger samtidig, at gnidningerne har været gode for filmen og har tilføjet et ekstra lag til karakterernes relation. 

8. Dar Salim har udtalt, at manuskriptet er et af de bedste, han har læst 

Og efter at have set filmen kan vi sagtens forstå hvorfor! Samtidig har han sagt, at Kærlighed for voksne er af den type film, hvor det gælder om ikke at afsløre for mange detaljer om handlingen til ens venner. 

Dar Salim i Kærlighed for voksne
Dar Salim er stor fan af filmens manuskript! © Andreas Bastiansen / Netflix

9. Sus Wilkins, der spiller Xenia i filmen, fik besked om sin nye rolle i en besked på Facebook

Afsenderen var instruktøren selv, Barbara Topsøe-Rothenborg. Beskeden bestod af mange rosende ord og den nok vigtigste sætning: “Velkommen om bord på Netflix.” Sus Wilkins har udtalt, at hun ellers nærmest aldrig logger på Facebook, men det var nu meget heldigt, at hun alligevel gjorde! 

10. Sus Wilkins har selv prøvet at være “den anden kvinde”  

Og derfor kan hun i den grad relatere til sin karakter, Xenia. Sus Wilkins er i dag gift med sangeren Freja Kirk, og da de to mødtes for ni år siden, havde Freja en kæreste. Derfor har Sus Wilkins – ligesom sin karakter – også prøvet at stå i en venteposition. 

Sus Wilkins i Kærlighed for voksne
Sus Wilkins har selv været “den anden kvinde”.© Andreas Bastiansen / Netflix