MGP
Elskede du også MGP?© DR2 / Morten Darving, Klaus Nedergaard, Laura Rosendahl Munk, Mette Klærke

12 ting, vi tænker efter at have set dokumentaren om MGP-stjernerne fra vores barndom

‘Åh, vi kommer så meget til at have de her sange på hjernen de næste mange dage!’

1. december 2022 af Henny Müller Dahl og Maria Dalby Kamper

1. ‘Åhhh, hvor har vi savnet at høre de gode, gamle MGP-sange!’ Dem bliver vi seriøst aldrig trætte af.

2. ‘Det minder os om... Hvor er vores gamle MGP-cd'er egentlig henne?’ Måske mor ved det? (Det gør hun nok!)

3. ‘Av... MGP-stjernerne har virkelig været udsat for meget!’ Vi kan godt forstå, det har været svært at navigere i al populariteten.

4. ‘Ej, hvor virker deltagerne til gengæld helt enormt søde!’ Vi ville gerne være bedste venner med dem dengang, men det ville vi egentlig også i dag efter denne mini-dokumentarserie.

5. ‘WHAT?! Har Anne Gadegaard ikke skrevet hele Arabiens Drøm helt selv?’ Okay, vi var måske lige så naive som DR... Men vi har aldrig skænket det en tanke, at hverken Anne og Morten Fillipsen ikke selv skrev sangene 100%.

6. ‘Ahh... Er det derfor, at vi synes, det nye MGP ikke er det samme, som det var engang?’ Konceptet er ændret meget, men hold da op, hvor er vi glade for, at der fokuseres på, at der tages hånd om børnene, og at det hele skal være “bare noget vi leger.” 

7. ‘Hvorfor har de Emma Pi med? Hun vandt jo sådan cirka sidste år?’ Okay, det er så åbenbart snart 9 år siden... Tiden flyver. Wow. 

8. ‘Gad vide, hvordan den anden halvdel af Shout har det i dag. Er de stadig venner?’ Var vi de eneste, der bare ventede på, at Stine ville nævne det?

9. ‘Wow, vi havde glemt ALT om den skøre artikel, der udråbte Razz til drabsmand!’ Sikke et stempel at få... 

10. ‘Det er næsten lidt pinligt, hvor meget vi crushede på B-Boys og Nicolai...’ Men altså, de VAR nu både søde og seje at se på. 

11. ‘Åh, vi kommer så meget til at have de her sange på hjernen de næste mange dage!’ “Kickflipper vildt – YIRH! Kickflipper snildt – YEAR! Kickflipper højt – JAER!”

12. ‘Måske det er meget fint, at det nummer, vi skrev med vores veninder som børn, aldrig kom med i MGP.’ For det første fordi vores sang umuligt ville være lige så god som de rigtige MGP-bangers (og sikkert ikke lokke nok publikummer til Åh abe-koncertscenen), og så fordi barndommen i MGP-rampelyset ikke har været så lyserød, som vi forestillede os dengang!