Twilight, film vi havde som teenagere
Havde du også disse film på DVD som teenager? © Privatfoto

16 ungdomsfilm, vi har haft på DVD, da vi var teenagere

Var du mest til High School Musical eller Camp Rock?

24. maj 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Hvis du var teenager i 00'erne eller 10'erne, har du helt sikkert været den heldige ejer af en DVD-samling. Der var ganske vist et mere begrænset udvalg, end det vi har tilgængeligt i dag (medmindre du gik i Blockbuster for at udvide din horisont), men det havde nu sin charme.

Vi har samlet en liste over 16 ungdomsfilm, som du med stor sandsynlighed har haft stående på din DVD-hylde. Nogle af dem havde du måske helt glemt, så du kan godt forberede dig på at blive nostalgisk!

1. 17 Again

Lad os være ærlige. Hvem af os har ikke haft et crush på den søde Zac Efron? I ungdomsfilmen 17 Again fik vi fornøjelsen af ham som den unge Mike O'Donnell. I starten af filmen er Mike en midaldrende, fraskilt mand. Han er ikke tilfreds med den måde, hans liv har udspillet sig på, og på mystisk vis får Mike en chance til. En morgen vågner han nemlig op kun 17 år gammel, og han har pludselig mulighed for at få det liv, han har drømt om.

2. Twilight

Team Edward eller Team Jacob? Hvis du, ligesom os, har binge watched Twilight-filmene (op til flere gange), så ved du, at dét er det helt store spørgsmål. Det er jo umuligt ikke at blive draget af det mystiske vampyr-univers. Specielt ikke, når vi nærmest kan spejle os i den almindelige pige Bella, hvis liv pludselig tager en drejning, da hun møder fyren Edward. Det skal dog vise sig at være alt andet end en almindelig kærlighedshistorie. Den mystiske Edward er nemlig intet mindre end 108 år gammel!

3. The Last Song

Hvis du er vokset op sammen med Disney Channels helt store stjerne, Miley Cyrus, så har du med garanti også set The Last Song. Du kunne måske også relatere til hovedpersonen Ronnie Miller, der i hvert fald ikke gad at holde sommerferie med sin far og lillebror. Sommeren ender dog med at blive noget helt andet, end hvad Ronnie havde forestillet sig, da hun møder en sød fyr, og hun begynder at reconnecte med sin far.

4. Juno

Den komiske dramafilm Juno tager fat i de lidt tungere emner og situationer, der kan opstå, når man er ung. Filmen fortæller nemlig historien om den unge kvinde Juno, som bliver kastet hovedkuls ud i voksenlivet, da hun uplanlagt bliver gravid. Juno er nu tvunget til at tage stilling til livets helt store spørgsmål, og pludselig skal hun tænke på andre end sig selv.

5. High School Musical

Ikke nok med at High School Musical fortæller historien om den stormende forelskelse mellem Troy Bolton og Gabriella Montez, så skildrer den fortællingen om at være ung. I High School Musical følger vi nemlig en gruppe studerende, som skal finde deres vej igennem livet, hvor venskaber og kærlighed bliver sat på prøve. Enten så du første film og vurderede, at High School Musical ikke var noget for dig, ellers også så du filmene igen og igen og blev nærmest en indgroet del af den syngende vennegruppe. Vi hører uden tvivl til sidstnævnte!

6. Easy A

Nu hvor vi er i High School-universet, kommer vi ikke udenom komediefilmen Easy A, som udspiller sig i nogenlunde samme omgivelser. Hovedpersonen er den 17-årige Olive Penderghast, som indtil nu har været mere eller mindre anonym på sit gymnasium. En dag beslutter hun sig for at spice sin historie op og fortæller, at hun har mistet sin mødom til en universitetsstuderende. Kort efter spredes hendes historie til hele skolen, og Olive er pludselig alt andet end anonym.

7. Mean Girls

Hvis der er noget, der kan vække vores nostalgi, er det synet af Rachel McAdams, Amanda Seyfried og Lacey Chabert i et lyserødt sæt tøj – bedre kendt som “The Plastics”. Da Cady (Lindsay Lohan) starter på skolen, bliver hun advaret mod netop denne gruppe. Det bliver dog ikke helt let for Cady at holde afstand fra dem, da hun forelsker sig i Reginas (gruppens leder) eks-kæreste. Mean Girls er og bliver bare en klassiker!

8. She's the Man

Hvis du er/var en sucker for amerikanske komediefilm, så har du helt sikkert også haft denne film stående på DVD-hylden. She's the Man handler om teenageren Viola Hastings, som klæder sig ud som sin bror og udgiver sig for at være ham, da han skal starte på kostskole. Dette bliver starten på et drama uden lige, da hun pludselig skal jonglere med alt lige fra fodbold til kærlighed. Et must see!

9. Camp Rock

Hvem elskede ikke Jonas Brothers, da de var teenagere? Vi kan i hvert fald ikke sige os fri. Derfor elskede vi også Camp Rock-filmene, som de var en stor del af, og som kun blev bedre med Disney-skuespilleren Demi Lovato i hovedrollen. Lovato spiller nemlig teenageren Mitchie, som kommer på den prestigefyldte sommerlejr, Camp Rock, hvor hun skal kæmpe for at blive accepteret af de andre og vise sit værd rent musikalsk.

10. LOL

Endnu en filmklassiker med Miley Cyrus i hovedrollen! I filmen LOL spiller hun teenageren Lola, som, ligesom alle andre teenagere, skal lære at håndtere livets op- og nedture, venskaber og kærlighed. Derudover bliver forholdet til hendes mor for alvor sat på prøve, da hun opdager, hvad Lola i virkeligheden render og laver. 

11. 10 Things I Hate About You

Hvis vi skulle forføres af flot, ung fyr for at vores lillesøster kunne kunne få en kæreste, så havde vi nok gjort det. Specielt hvis den unge fyr var Heath Ledger! Netop den scene udspiller sig i ungdomsfilmen 10 Things I Hate About You, hvor Heath Ledger spiller den unge Patrick, som bliver betalt for at charmere den antisociale storesøster Kat. Kats lillesøster må nemlig først få en kæreste, når hun selv har en.

12. 13 going on 30

Jenna Rink er 13 år gammel, og hendes største ønske er at være voksen. På hendes fødselsdag ønsker hun at blive voksen med det samme. Dagen efter vågner hun op – 17 år ældre. 13 going on 30 er historien om at nyde sine teenageår, mens du kan, selvom der kan være mange ting, der er sjovere, når du er voksen. Filmen lærte os dog at sætte pris på vores teenageår.

13. The Fault in Our Stars

Hvis du ikke har læst bogen, har du sansynligvis set filmen The Fault in Our Stars af samme navn. Den romantiske ungdomsfilm fortæller historien om den 16-årige kræftpatient Hazel, som forelsker sig i fyren Gus fra sin støttegruppe. Gus bliver Hazels helt store kærlighed, og sammen begynder de en livsbekræftende rejse. Hvis du har fået lyst til at se den igen, så husk lommetørklæder!

14. Fire veninder – ét par jeans

Fire veninder – ét par jeans er fortællingen om fire barndomsveninder, som for første gang skal tilbringe sommeren hver for sig. Selvom afstanden mellem dem er stor, formår de at være forbundet via et par jeans, som passer dem alle på trods af deres forskellige kropsforme. Veninderne sender bukserne frem og tilbage mellem hinanden og formår på den måde at holde venskabet og kontakten ved lige sommeren igennem.

15. Prinsesse eller ej

I Prinsesse eller ej spiller Anne Hathaway den klodsede og generte Mia, som er alt andet end populær. Da hendes bedstemor pludselig kontakter hende, ændrer hendes liv sig for altid. Det viser sig, at hun er prinsesse af Genovia – et lille land i Europa. Hun påtager sig nu opgaven om at overbevise sin bedstemor om, at hun værdig til sin titel som prinsesse.

16. Bring it on

Vi kan åbenbart ikke få nok af amerikanske High School film, og denne er ingen undtagelse! Bring it on handler om en gruppe cheerleadere, som i sidste øjeblik, inden det årlige mesterskab, finder ud af, at deres kaptajn har stjålet deres koreografi fra deres rival. Gruppen står nu overfor en stor udfordring for at nå at blive klar til mesterskabet.