Film og serier om Diana
Har du set disse værker om Diana? © Des Willie / Netflix

I dag er det 25 år siden, at prinsesse Diana døde – her er 5 værker om hende, du skal se

Har du set musicalen om prinsessen?

31. august 2022 af Henny Müller Dahl

Uanset om du selv kan huske prinsesse Diana eller ej, så har du højst sandsynligt hørt din mor eller en anden i din familie fortælle om, hvor de befandt sig den dag, de hørte den sørgelige nyhed om prinsesse Dianas pludselig død. 

Den engelske prinsesse døde i en forfærdeligt og tragisk bilulykke i Paris, og den 31. august 2022 er det præcis 25 år siden, at ulykken fandt sted. 

Prinsesse Diana blev (og bliver stadig) ofte kaldt folkets prinsesse på grund af sin varme og åbne personlighed, som skilte sig ud fra resten af det engelske kongehus. Her har vi samlet fem film, serier og dokumentarer, du skal se, hvis du er nysgerrig på Dianas alt for korte liv. 

1. The Crown 

Først på listen har vi selvfølgelig Netflix-hitserie The Crown, som vi absolut ikke kan komme udenom, når vi taler om fiktionsserier om det engelske kongehus. The Crown fokuserer allermest på dronning Elizabeths liv, men i seriens fjerde sæson ser vi for første gang prinsesse Diana – og ligesom hun fik en markant rolle i virkeligheden, spiller hun også en stor rolle i den pågældende sæson. 

Vi glæder os til at se mere til prinsesse Diana i den femte sæson af The Crown, som forventes at udkomme i november 2022. 

2. Diana: The Musical

Er du typen, der bare er helt vild med musicals? Hvis du derudover også er fascineret af historien om prinsesse Diana, så bliver du næsten nødt til at se Diana: The Musical fra 2021. Du finder den på Netflix. 

3. Spencer 

Kristen Stewart, som mange af os nok især stadig forbinder med Twilight-filmene, hvor hun havde hovedrollen som Bella Swan, spillede i 2021 rollen som prinsesse Diana i filmen Spencer.

Spencer udspiller sig primært i juleferien i 1991, hvor prinsesse Diana beslutter at forlade prins Charles, mens hun fejrer julen med resten af kongefamilien. 

Du kan se filmen på Viaplay. 

4. The Princess 

Der findes et hav af forskellige dokumentarer om prinsesse Diana, og det kan nærmest være lidt svært at vælge en at se.

Hvis du foretrækker at se en af de nyeste, som er lavet, kan du give dig i kast med dokumentaren The Princess, som fik premiere på HBO i august 2022. 

5. Diana – In Her Own Words

Hvem er bedre til at fortælle om sit liv end netop prinsesse Diana selv? National Graphics-dokumentaren Diana – In Her Own Words udkom i 2017, 20 år efter hendes død. Den består blandt andet af arkivbilleder og af interviews, som aldrig havde været set, før dokumentaren udkom. Dokumentaren afslører en række hemmeligheder fra Dianas liv. 

Du kan se Diana – In Her Own Words på Disney+ og på TV2 Play med et Paramount-abonnement.