Mordet i Venedig
Vi glæder os til at opklare mysteriet i Mordet i Venedig. © Disney

Velkendt mesterdetektiv vender tilbage: Her er den nye mysteriefilm, du skal se

Var du også vild med Mordet i Orientekspressen og Døden på Nilen?

13. september 2023 af Redaktionen

Den berømte krimiforfatter Agatha Christie står bag bøgerne Mordet i Orientekspressen og Døden på Nilen, som vi også har haft glæden af at se i en filmatiseret udgave. Nu lander tredje film i rækken, Mordet i Venedig, hvor mesterdetektiven Hercule Poirot igen skal opklare et uhyggeligt mord. 

Mordet i Venedig får biografpremiere den 14. september, og vi kan ikke vente med at sidde så opslugt af filmen, at vi slet ikke får spist vores popcorn (okay, det er løgn, men vi glæder os altså alligevel!). 

Hvis du ikke kan huske de første film i rækken, kan du herunder få et resumé af, hvad der egentlig er sket, inden Mordet i Venedig udspiller sig. Du kan selvfølgelig også holde filmaften i stedet – begge film kan nemlig ses på Disney+. Så er du ægte klar!

Men først: Lidt om forfatteren af de populære krimier, Agatha Christie. 

Hvem er Agatha Christie?

Agatha Christie er en berømt krimiforfatter, der levede fra 1890-1976. I løbet af sine 86 år nåede hun at skrive mere end 80 krimiromaner, og mange kalder hende for dronningen af krimi. Hun huskes især for sine to detektiver Hercule Poirot og og miss Marple, og så har hun sat et ukueligt aftryk, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at hun har rekorden som den mest solgte skønlitterære forfatter nogensinde.

Mordet i Venedig er den tredje film, Oscar-vinderen Kenneth Branagh instruerer om detektiven Hercule Poiret, og herunder kan du læse, hvad de to første film i rækken handler om, og hvad vi kan glæde os til at se i den nye biograffilm, Mordet i Venedig

Hvad handler Mordet i Orientekspressen (2017) om?

Kenneth Branagh instruerer og anfører et stjernebesat skuespillerhold med Johhny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz og Judi Dench i det stilfulde og spændende krimimysterium baseret på Agatha Christies bestseller. Alle bliver mistænkt, da et mord begås på en overdådig togtur, og en dygtig detektiv kæmper for at løse mysteriet, før morderen slår til igen.

Mordet i Orientekspressen
Mordet i Orientekspressen har fået 6,5 stjerner på IMDB. © Disney+

Hvad handler Døden på Nilen (2022) om?

Et katastrofalt trekantsdrama er omdrejningspunktet i denne vovede mystery-thriller, baseret på Agatha Christies roman fra 1937, som udforsker de følelsesmæssige og dødelige konsekvenser af romantisk besættelse. Den belgiske detektiv Hercule Poirots glamourøse ferie ombord på et dampskib i Egypten udvikler sig til en skrækkelig jagt på en morder, da et perfekt pars idylliske bryllupsrejse får en tragisk ende. Med episke ørkenlandskaber og de majestætiske Giza-pyramider som baggrund præsenterer denne beretning om lidenskab og jalousi en række kosmopolitiske og enormt velklædte rejsende.

Døden på Nilen
Døden på Nilen har fået 6,3 stjerner på IMDB. © Disney+

Hvad handler Mordet i Venedig om?

I filmen Mordet i Venedig bliver mesterdetektiven Hercule Poirot endnu engang sat på prøve, da han kort efter 2. verdenskrig skal opklare et mysterie i Venedig. På aftenen for Allehelgensdag befinder den pensionerede Poirot sig i et hjemsøgt palæ. En af palæets gæster bliver imidlertid brutalt myrdet, hvilket tvinger detektiven til at tage affære. Uden varsel bliver han involveret i en foruroligende fortælling, der er fyldt med skjulte skygger og hemmeligheder.

Instruktøren og Oscar-vinderen Kenneth Branagh instruerer filmen og spiller selv hovedrollen som Hercule Poirot. I Mordet i Venedig er det dermed tredje gang, at Branagh har rollen som den berømte detektiv med det karakteristiske overskæg, der indtager det store lærred sammen med et talentfuldt hold af skuespillere.

Mordet i Venedig
Mordet i Venedig kommer i biografen 14. september. © Disney