Nede på Viaplay
Viaplay har en masse på programmet til efteråret. © Luke Schilling/Viaplay Group

9 nye Viaplay-produktioner, du skal se her til efteråret

Fire serier på listen har allerede haft premiere!

2. september 2022 af Henny Müller Dahl

Det er blevet september, og efteråret står for døren. Hvis sommeren er din yndlingsårstid, er du måske ikke så vild med tanken om, at vi igen går imod mørkere tider. Men er du derimod typen, der elsker at putte dig under dynen med lækre snacks og med stearinlys i vinduerne, alt imens du ser en god film eller serie, så har du det nok ikke helt skidt med denne tid på året. 

Viaplay er en af de streamingtjenester, der har et stærkt line-up for efteråret, og her får du et indblik i, hvilke Viaplay-film og -serier du kan glæde dig til den kommende tid – og nogle har endda allerede haft premiere! 

1. Drenge (14. august) 

Den danske serie Drenge fik premiere på Viaplay den 14. august, og her følger vi et drengekor i Silkeborg, der ikke er helt så uskyldige, som de ser ud, når kirkeklokkerne ringer. 

Da en af drengene, Lasse, omkommer i en mistænkelig drukneulykke, og en ny dreng, Robin, træder ind i gruppen, bliver gruppens loyalitet og sammenhold sat på prøve. 

Lasses død bliver afskrevet som en ulykke, men efter hans begravelse, begynder kæresten Leonora at mistænke Lasses venner for ikke at have fortalt hele sandheden. 

Drenge på Viaplay
Skal du se Drenge på Viaplay? © Jesper Christensen / Viaplay

2. Den svenske terrorist (18. august)

Allerede nu ligger den nye true crime-dokumentarserien Den svenske terrorist klar til at blive streamet på Viaplay. Den handler om terrordømte Osama Krayems afhøringer fra fængslerne i Frankrig og Belgien. Han fortæller sin historie frem imod, at han i 2016 blev anholdt i Bruxelles med en bombe på ryggen. Hvordan kunne han gå fra fodbolddreng i Malmø til terrorist for Islamisk Stat? 

Den 29. juni 2022 blev Osama Krayem dømt for at medvirke i terrorangrebene i Paris tilbage i 2015. Hans dom vedrørende Bruxelles-angrebene i 2016 afsiges i oktober 2022.

Den svenske terrorist
Den svenske terrorist kan allerede ses på Viaplay. © Viaplay Group

3. Nede (21. august) 

Den norske og mørke dramaserie Nede er en af de Viaplay-serier, du allerede nu kan binge på sofaen derhjemme. 

Nede havde premiere den 21. august, og den omhandler den unge kvinde Fanny, der lever et helt almindeligt byliv, men pludselig ender hun i en trafikulykke, der gør hende lam fra livet og ned. Samtidig bliver hendes bedste ven, Kurt, dræbt. 

Fanny må tilpasse sig en ny tilværelse, og hun bliver blandt andet tvunget til at være sammen med mennesker, hun helst vil undgå. 

Nede på Viaplay.
Du kan se Nede på Viaplay nu. © Luke Schilling/Viaplay Group

4. Håber du kom godt hjem (21. august)

Håber du kom godt hjem er en ny dansk serie med Filippa Navarana Coster-Waldau i hovedrollen, og den havde premiere på Viaplay den 21. august. 

Serien omhandler en gruppe teenagere i tiden efter en uopklaret forbrydelse, som får store konsekvenser for de involverede. Vi følger Louise, hvis liv vendes på hovedet, da bedsteveninden, Monica, bliver voldtaget, da at Louise efterlader hende alene til en fest på skolen. 

Tynget af skyld går Louise i gang med at lede efter gerningsmanden, som måske kan findes i vennegruppen. 

Håber du kom godt hjem
Håber du kom godt hjem kan ses nu på Viaplay. © Nicolai Lok / Viaplay

5. Elvira (ukendt premieredato)

Premieredatoen for Viaplays nye serie Elvira er stadig ikke offentliggjort, men vi glæder os meget til at se alle seriens otte afsnit. 

I Elvira møder vi en atypisk heltinde, der hedder... Ja, Elvira! Hun er en charmerende enspænder med en stærk retfærdighedssans og hjertet på rette sted. Hun lever på kanten af samfundet – men før hun ved af det, får hun en vigtig rolle i et vanvittigt krimidrama. Det sker, da en sexarbejder, på det bordel Elvira arbejder på, pludselig forsvinder sporløst. Lyder det spændende? Det synes vi! 

Elvira på Viaplay
Vi glæder os til den nye serie Elvira. © Viaplay

6. Drømmeren – Karen Blixen bliver til (18. september)

Vi kan godt glæde os til den 18. september, som er premieredatoen for den danske dramaserie Drømmeren – Karen Blixen bliver til, der, som navnet antyder, handler om forfatteren af samme navn. 

I serien møder vi Karen Blixen, da hun i 1931 flytter tilbage til barndomshjemmet Rungstedlund efter 17 år i Kenya. Hun har tabt alt; kærlighed, penge, helbred og sit hjem. Vi følger hende, mens hun genvinder livsviljen og tager ungdommens forfatterdrømme op som en vej mod personlig og økonomisk frihed. 

Serien blev udtaget til Cannes International Series Festival som den første danske serie nogensinde. Virkelig sejt! 

Drømmeren – Karen Blixen bliver til
Skal du se den nye serie om Karen Blixen? © Christian Geisnæs / Viaplay

7. Fernis (25. september) 

Fernis er en norsk krimiserie, som får premiere den 25. september. 

Biologen Emma Salomonsen rejser hjem til sin far i en lille landsby ved den svenske grænse, da hun fornemmer, at alt ikke er, som det skal være. Og hun får ret! Hendes far, der er en omdiskuteret ulveforsker, er havnet i store problemer. 

I landsbyen er en ung dreng forsvundet, og rygtet siger, at han er blevet dræbt af en ulv. Til sin store forskrækkelse finder Emma drengens blodige jakke hjemme hos sin egen far. 

Det er i øvrigt Ida Elise Broch, som vi kender som Johanne i Netflix-juleserien Hjem til jul, der spiller rollen som Emma Salomonsen. 

Fernis Viaplay
Fernis får premiere på Viaplay 25. september. © Simen Alsvik/Viaplay Group

8. Riget – Exodus (9. oktober)

Fans af den originale kultserie Riget kan godt glæde sig til den 9. oktober, hvor Riget – Exodus får Danmarkspremiere på Viaplay, inden den også lanceres på DR på et senere tidspunkt. 

I Riget – Exodus søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny.

Ligesom klassikeren fra 90'erne byder Riget – Exodus på en masse gys, gru og grin! 

Riget – Exodus
Riget – Exodus lander på Viaplay den 9. oktober. © Zentropa, Viaplay og DR

9. Hilma (18. november)

En film, du kan glæde dig til at se den 18. november, er Hilma, som handler om svenske Hilma af Klint. Hun levede fra 1862 til 1944 og var en pioner inden for abstrakt kunst. Efter hendes død er hun blevet et feministisk ikon. 

Hilma var forud for sin tid, og hendes værker blev ikke udstillet i hendes levetid. I sit testamente skrev hun, at værkerne ikke måtte vises før tidligst 20 år efter hendes død, fordi hun var overbevist om, at først da ville omverdenen forstå deres betydning. Det er kun omkring ti år siden, at hendes materialer for alvor er blevet kendt! 

Hilma på Viaplay
Kender du historien om Hilma af Klint? © Audrius Solominas / Viaplay