Kevin i Alene Hjemme råber
Så overraskede så vi ud, da vi fandt ud af denne detalje om filmen Alene Hjemme. © Viaplay

Vidste du det? Denne ikoniske scene i Alene Hjemme var slet ikke meningen

Vi kan slet ikke forestille os denne scene på andre måder

26. november 2020 af Henny Müller Dahl

Alene Hjemme vil forevigt være en af vores absolut yndlingsjulefilm. Fortællingen om den lille dreng Kevin, der ved et uheld bliver efterladt alene i sit hjem, mens resten af familien rejser til Paris for at holde jul, er uden tvivl en af de julefilm, der altid kan få os i det vildeste julehumør. 

Filmen har givet os mange smil på læben gennem årene, og vi husker tydeligt alle de sjove øjeblikke, hvor Kevin forsøger at få det bedste ud af sin alenetid i det gigantiske hjem (og som ikke helt uden grund også ser attraktivt ud for filmens indbrudstyve). 

Derfor blev vi også overraskede over at finde ud af, at en af filmens mest ikoniske scener faktisk slet ikke var meningen. 

En improviseret, men ikonisk scene

Det drejer sig nemlig om scenen, hvor Kevin står foran spejlet og putter cologne i sit ansigt – og pludselig skriger, mens han stadig har hænderne mod ansigtet.

Meningen var oprindeligt, at Kevin skulle tage hænderne væk fra ansigtet, inden han skreg, men det endte i stedet med, at børneskuespilleren bag rollen, Macaulay Culkin, valgte at improvisere lidt. 

Chris Columbus, der instruerede filmen, har fortalt, at hele produktionsholdet begyndte at grine, og at dette skete den første gang, de forsøgte at optage scenen. Og selvom de flere gange forsøgte at optage den igen ud fra deres oprindelige plan, blev den improviserede scene altså en del af slutproduktet. 

Vi kunne nu heller ikke forestille os det på andre måder! 

Kevin i Alene Hjemme står foran spejlet
Denne ikoniske scene foran spejlet blev lidt anderledes end oprindeligt planlagt. © Viaplay

Kilde: Cosmopolitan.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.