Meredith og Cristina fra Greys Hvide Verden
Hvem er din person?© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

12 vigtige life lessons, vi har lært af Greys Hvide Verden – som har fået os til at tænke over livet

Du kan ikke være grådig med kærlighed

27. maj 2020 af Zenia Andine Kehlet

Greys Hvide Verden – serien, der bringer alle dine følelser i spil lige fra glæde til vrede... Og tårerne er vi heller ikke sluppet for. Hvorfor vi stadig udsætter os selv for det ved at gense serien, ja, det er et godt spørgsmål.

Vi kan jo ikke undvære de skønne mennesker, og faktisk har vi da også lært noget undervejs i serien. Heldigvis, for det fortæller os, at det ikke kun er ren tortur at være fanget i serien.

1. Du kan ikke være grådig med kærlighed

Selvom du måske tror, at du allerede har haft din store kærlighed, så er netop kærlighed en ting, som du godt må være grådig med. Meredith har helt sikkert opdraget sine børn ordentligt med sådan en indstilling. Hvem havde troet, at vi skulle lære noget så vigtigt af skønne Zola?

Zola fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

2. Arbejde er vigtigt, men det er ikke alt

Selvom arbejde er nøglen til rigtig mange ting (vi skulle jo gerne kunne betale husleje og købe mad), så er det simpelthen ikke ALT. 

Selvom serien er fyldt med karrierekvinder og -mænd, er det altså bare vigtigere, at du passer på dig selv og har det godt. Som Meredith siger i sæson 14, så er der ingen, der på sit dødsleje ville ønske, at de havde arbejdet mere. 

Så husk at slappe af, være sammen med dem, der betyder mest for dig, og få oplevelser ind på kontoen – det er dem, der tæller i sidste ende.

3. Livet kan være en bitch til tider

Men det må ikke få dig til at give op. Selvom det ikke altid går din vej, så må du stadig tro på, at bedre vil komme – og det skal det nok. Det er selvfølgelig en af de mange ting, som Greys Hvide Verden har lært os undervejs i serien. 

Izzie og George fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

4. Hvis det virker som en dum idé, så er det det nok også

Selvom Meredith er sluppet afsted med at stikke hånden ind til en bombe, at bede en massemorder om at skyde hende og så meget andet, så kommer vi altså ikke udenom, at det var en rigtig dum idé. Forhåbentlig behøver denne ikke en længere forklaring. Så fremover – hvis du er i tvivl – så lad endelig være.

5. Vær ikke bange for at fortælle om dine følelser

Hvis du elsker én, så fortæl det. Personen kan ikke selv regne det ud, så det må du ikke gå og forvente. Det er spild af tid, hvis du bare går og venter i stedet for at gøre noget ved det. Tænk, hvis det er gengældt? Mark har altid været en af vores yndlings – og hvis dette ændrede på noget, så fik det os kun til at elske ham endnu mere.

Mark Sloan fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

6. Du kan ikke flygte fra virkeligheden

Du kan prøve – men så snart du kommer tilbage igen, må du altså se virkeligheden i øjnene. Til gengæld kan en lille get away være en god idé, hvis du har brug for at komme væk. Vi forstår godt Meredith, da hun tog væk et års tid for at være alene og undgå sin normale hverdag. Med fornyet energi og de bedste mennesker omkring dig kan du komme igennem mange ting. 

7. Du må gerne være bange 

Som Richard siger, så er det helt okay at være bange, det betyder nemlig, at du har noget at miste. Hvad vi kan miste og i den grad er bange for at miste er helt individuelt, og derfor er der ikke noget, der er fjollet eller dumt at være bange for at miste.

Richard Webber fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

8. Det er altid en god idé at drikke alkohol med vennerne

Efter arbejde, i weekenden, på dine fridage... Okay, måske ikke før arbejde, men det skulle da også være det eneste tidspunkt, der ikke er helt så passende... Når du er glad, ked af det eller vred – I kan simpelthen altid finde en god undskyldning til at køre en flaske tequila ned. Måske du skulle invitere dem over til en drink snart?

9. Ingen er fejlfrie

Husk på det – der er nemlig ingen af os, der er fejlfrie. Så lad nu være med at gå helt i spåner, når du gør noget forkert. Selv April Kepner blev fyret fra hospitalet, da hun begik en fejl. Faktisk er hun blevet fyret hele to gange, men er stadig kommet tilbage. 

Derek Shephard  fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

10. Forandringer kan være gode 

Hvis du er en af dem, der har set samtlige sæsoner, så kan du sikkert også skrive under på denne. Vi kommer ikke udenom, at der sker MANGE forandringer i serien, og de sker hele tiden. Men tænk over, hvor mange nye karakterer der er kommet, og hvor meget de bidrager til serien. Faktisk kan vi slet ikke forestille os, hvordan serien ville være (eller kunne holde sig kørende) uden de mange forandringer (selvom vi langt fra er tilfredse med mange af dem).

11. Dine handlinger definerer dig ikke

Miranda Bailey har lært os mange ting, men en af de vigtigste må helt sikkert være denne. Det kan godt være, at du har gjort nogle dumme ting, men det betyder ikke, at du er et dårligt menneske. Som tidligere nævnt, så er ingen af os fejlfrie, og det er værd at huske. Vi håber, at vi med vores life lessons kan berolige dig en smule nu.

Miranda Bailey fra Greys Hvide Verden
© Shondaland. The Mark Gordon Company, ABC Studios

12. Sikker sex er vigtigt

Okay, denne vidste vi nok godt i forvejen, og du har sikkert fået prædiken både derhjemme og i skolen, men vi blev dog klogere på, hvor galt det kan gå, da hele hospitalet blev tjekket for syfilis, fordi de havde været sammen på kryds og tværs. Det takker vi gerne nej tak til.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.