Badehotellet på TV2 Play
Badehootellet er bare én af de mange gode serier på TV2 Play© Mike Kollöffel/TV 2

15 virkelig gode, danske serier, du skal se på TV2 Play

Der er helt sikkert en serie for dig på listen!

28. april 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Kender du det, at du virkelig har lyst til at sidde med en god kop kakao, en stor pose slik og en god serie, men der er lige det lille problem, at du aldrig kan finde en serie du gider at se? Frygt ej!

Vi har nemlig lavet en liste med 15 virkelig gode serier på TV2 Play, som ikke kommer til at skuffe dig! TV2 Play er nemlig spækket med spændende dramaer og romantiske serier, som bare ligger og venter på dig. 

Se 15 af de bedste serier lige her.

1. Rainbow

Den danske serie Rainbow er en fortælling om en ung kvinde, som har sat sig for at finde sig selv og blive klogere på, hvorfor hun er, som hun er. Hovedrollen Molly er opvokset i en regnbuefamilie med to mødre og har aldrig kendt sin far. Hun får dog et behov for at finde ham for at kunne lære sig selv bedre at kende. Derfor drager Molly og hendes bedste ven Tobias ud på en spændende rejse for at opspore sin far.

Rainbow på TV2 Play
Se ungdomsserien Rainbow på TV2 Play.© Emma Line Sejersen / TV 2

2. DNA

I krimiserien DNA følger vi Anders W. Berthelsen, som spiller betjenten Rolf, hvis datter på mystisk vis forsvinder i forbindelse med en anden sag om en kidnappet pige. 

Da det viser sig, at der er sket en systemfejl i Rigspolities DNA-register, bliver Rolf inddraget i sagen om den kidnappede pige. Han har dog en skjult dagsorden, da han pludselig øjner mulighed for, at sagen om hans egen datter endelig kan blive opklaret, og han kommer derfor på sit livs sag.

DNA på TV2 Play
Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen i DNA.© Martin Dam Kristensen/TV 2

3. Badehotellet

Badehotellet er en dansk komedie-drama-serie, som foregår i tidsperioden 1928-1946. Serien finder sted i det nordlige Jylland, hvor et sandt ferieparadis hver sommer åbner dørene for sine faste, velhavende gæster fra København. Serien følger hotellets gæster og ansatte, og deres indbyrdes forhold, som byder på alt lige fra kærlighed, intriger og utroskab.

Badehotellet på TV2 Play
Badehotellet er fyldt med stærke og inspirerende karakterer.© Mike Kollöffel/TV 2

4. KLEMT

Den skøre, farverige og ikke mindst akavede komedieserie KLEMT kan også streames på TV2 Play. Serien handler om den 22-årige, nyudklækkede børne-tv-vært Stina, som spilles af komikeren Eva Jin. Vi følger Stina i hendes jagt efter sin egen indre stemme, som ofte får hende ud i uheldige og akavede situationer. I nogle tilfælde kan vi nok genkende lidt af os selv i stakkels Stina...

KLEMT på TV2 Play
KLEMT handler om den akavede Stina.© Jacob Jorp / TV 2

5. Mellem Os

To par, masser af kærlighed og en hel del udfordringer. Sådan kan den danske dramaserie Mellem Os, med Lærke Winther og Johannes Nymark i hovedrollerne, bedst beskrives. Vi følger seriens hovedkarakterer, Nanna og Kasper, som er nået til et spændende, nyt kapitel i deres parforhold: Et barn.

Mellem Os på TV2 Play
Mellem Os er en realistisk kærlighedshistorie.© Christian Geisnæs/TV 2

6. Rita

Rita er den seje, politiske ukorrekte folkeskolelærer i serien af samme navn. Hun deler vandene blandt både elever, lærere og forældre i sin noget utraditionelle måde at gøre tingene på – både på arbejdet og i privaten.

Rita på TV2 Play
Den seje folkeskolelærer Rita gør tingene på sin egen måde.© Per Arnesen/TV 2

7. Lærkevej

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med den sjove dramaserie Lærkevej, da den trods alt har lidt år på bagen. Serien fortæller historien om de tre søskende, som ender på Lærkevej efter at være flygtet fra mafiaen med et lig i bagagerummet. De tror, at de har fundet det perfekte sted at bo og nemt kan holde lav profil på den hyggelige vej. Det skal dog vise sig, at de ikke er de eneste, der gemmer på en hemmelighed...

8. Perfekte Steder

I ungdomsserien Perfekte Steder er der skruet helt op for drama og romantik. Hovedpersonerne Tobias og Rose er begge i midten af tyverne, og det er egentlig det eneste, de har tilfælles. Tobias har et godt job og en kæreste. Rose derimod har et arbejde, hun hader, og det tætteste hun kommer på et forhold er hendes onenight-stands. En dag mødes de to helt tilfældigt på gaden, og der opstår sød musik. Deres forhold er dog alt andet end idyllisk.

Perfekte Steder på TV2 Play
Perfekte Steder er et sandt kærlighedsdrama.© Andreas Omvik/ New Creations/ TV 2

9. Minkavlerne

Minkavlerne handler om den jyske familie Christiansen, som kæmper for at få deres minkfarm til at køre rundt. Sønnerne Martin og Allan er nødt til at tænke kreativt for at redde minkfarmens eksistens, men det hele vendes på hovedet, da familiens tredje søn, Jacob, kommer hjem på besøg, og Allans mystiske ven fra fængslet pludselig flytter ind.

Minkavlerne på TV2 Play
Se komedieserien Minkavlerne på TV2 Play.© Per Arnesen/TV 2

10. Mercur

Den fiktive dramaserie Mercur fortæller historien om Danmarks første, kommercielle radiokanal, Radio Mercur. Serien finder sted i årene 1958-1962 og handler om menneskerne bag radiokanalen, og hvordan de var nødt til at tage kreative midler i brug for at få kanalen op at køre. De fandt nemlig et smuthul, som der ikke var nogle regler imod...

Mercur på TV2 Play
Serien Mercur er spækket med dygtige skuespillere.© Christian Geisnæs/TV 2

11. Sjit Happens

I ungdomsserien Sjit Happens følger vi en lille gruppe venner i København, som alle forsøger at finde deres vej igennem livet, og hvor venskab og kærlighed spiller en stor rolle. Det lille bofællesskab består i begyndelsen af drengene Mads, Emil og Olau, men da Mads' lillesøster Ane flytter ind, bliver der pludselig vendt op og ned på de tre drenges liv. 

Sjit Happens på TV2 Play
Har du set den sjove ungdomsserie Sjit Happens?© Niels Buchholzer / TV 2 ZULU

12. Sygeplejeskolen

Året er 1954, og det er sommer i Danmark. Helt præcist befinder vi os på sygeplejeskolen Fredenslund, hvor en masse nye og spændte sygelejestuderende skal starte på deres første semester. Der er mangel på sygeplejersker, så forstanderen har igangsat et nyt forsøg: Skolen skal nemlig for første gang uddanne mænd. 

Det betyder, at både unge mænd og kvinder skal bo side om side, hvilket ikke kun fører til venskabelige relationer. Både kærlighed, jalousi og drama er nemlig en fast del af hverdagen på Fredenslund Sygehus.

Sygeplejeskolen på TV2 Play
Hvis du elsker hospitalsserier, er Sygeplejeskolen lige noget for dig.© Henrik Petit/TV 2

13. Tomgang

Komedieserien Tomgang har sit omdrejningspunkt i en lille kiosk i København. Her bruger vennerne Mathias, Theis og Aslan det meste af deres tid, hvor de for det meste diskuterer livets store og små problemer. Mathias, som også er kioskens ejer, har set sig lun på Mie, som ejer blomsterbutikken på den anden side af vejen, og deres relation skal vise sig ikke kun at være en dans på røde roser.

14. Alfa

Alfa er en dansk krimiserie, hvor vi stifter bekendtskab med de to brødre Adam og Jakob. Adam er netop blevet uddannet børsmægler, og Jakob arbejder som politimand. Serien fortæller den mørke og nervepirrende historie om de to brødres jagt på meningen med livet, og hvordan de hver især kæmper deres kamp på begge sider af loven.

Alfa på TV2 Play
Se de søde Jessen brødre i serien Alfa.© Emilia Staugaard/TV 2

15. Dansegarderoben

Cirkusrevyen slår endnu engang op for en ny sæson, og det betyder samtidig, at en ny dansetrup skal findes. I Dansegarderoben følger vi kvinderne i den nye dansetrup og de mange forskellige udfordringer, de hver især kæmper med. Livet er nemlig ikke helt let som danser i en mandsdomineret branche, og i en tid hvor de traditionelle rollefordelinger i hjemmet bliver sat på prøve.

Dansegarderoben på TV2 Play
Du kan også dramaserien Dansegarderoben på TV2 Play.© Tine Harden/TV 2