Sygeplejeskolen
Har du set alle serierne på listen?© TV2 Play

9 virkelig gode hospitalsserier, vi kan se igen og igen

Hvis du er vild med hospitals-intriger, er denne liste lige noget for dig!

21. april 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Hvis du, ligesom os, ikke kan få nok af serier som Grey's Anatomy og Sygeplejeskolen, så er denne liste helt sikkert noget for dig.

Vi har samlet en liste over ni serier, som vi er sikre på vil stille din trang for personlige dramaer, romantiske forhold og ikke mindst emotionelle patienthistorier. Hvis du endnu ikke har set dem alle, er det da bare med at komme i gang!

1. Sygeplejersken (Netflix)

Sygeplejersken på Netflix er det nyeste skud på stammen. Faktisk er serien så ny, at den først får premiere torsdag 27. april 2023, og du har god grund til at glæde dig! 

Seriens trailer introducerer os nemlig for den sande historie om den dømte sygeplejerske fra Nykøbing Falster. I serien følger vi en ny sygeplejerske, som begynder at se en sammenhæng mellem sin kollegas trang for opmærksomhed og en række mistænklige dødsfald på sygehuset.

Fra producenterne bag Kastanjemanden kan denne serie kun blive et hit!

Sygeplejersken
Sygeplejersken er baseret på en sand historie.© Tine Harden/Netflix

2. Grey's Anatomy (Disney+)

Selvfølgelig slipper vi ikke udenom vores allesammens Meredith og seriens andre fantastiske karakterer. Serien om det interne drama bliver kun bedre med tiden, og de mange hospitalsansatte og deres indbyrdes personlige og professionelle forhold bliver vi bare aldrig trætte af. Heller ikke efter 19 sæsoner!

Grey's Anatomy
Er du også kæmpe fan af Grey's Anatomy?© Disney+

3. Dag & Nat (TV2 Play)

Dag & Nat er endnu en serie om det danske sygehusvæsen, dog lidt mindre dramatisk end den forrige, danske serie. Den handler nemlig om afdelingsjordmoderen Ella, som spilles af Sofie Gråbøl, og hendes personale, som trods en stærk underbemandning kæmper en daglig kamp for at give de fødende kvinder og deres familier den bedst mulige behandling. Samtidig kæmper hun med en mere følsom side af sig selv, hvor hun må undertrykke sine følelser for den gifte børnelæge Jerry.

Dag & Nat
Hovedpersonen i Dag & Nat spilles af Sofie Gråbøl.© Rolf Konow/TV 2

4. The Good Doctor (Netflix og Disney+)

The Good Doctor er historien om den dygtige kirug Shaun Murphy, som har sin daglige gang på San Jose St. Bonaventure Hospital. Shaun har bare én udfordring: Han er autist og har derfor svært ved at kommunikere og relatere til andre mennesker. Dog formår han, med sine nærmest overnaturlige evner, at hjælpe patienterne, trods sine udfordringer.

The Good Doctor
The Good Doctor handler om den autistiske kirug Shaun Murphy.© Netflix/Disney+

5. Riget Exodus (Viaplay)

Den overnaturlige gyser-serie Riget Exodus er efterfølgeren til de to første sæsoner af Riget, som udkom i henholdsvis 1994 og 1997. I Lars von Triers uhyggelige historie bliver søvngængeren Karen tilkaldt af en mystisk stemme, som fører hende til Rigshospitalet i København for at finde svar på de uopklarede spørgsmål, der rejser sig. Det viser sig, at en dæmonisk kraft har indtaget hospitalet, og porten til “Riget” er begyndt at åbne sig igen.

Riget Exodus
Tør du at se den uhyggelige serie Riget Exodus?© Christian Geisnaes

6. Private Practice (Disney+)

I Private Practice følger vi doktoren Addison Montgomerys rejse fra Seattle Grace Hospital til en lille privatklinik i Los Angeles, som bestyres af hendes gode venner Naomi og Sam Bennett. I serien følger vi med, når de ansatte skal balancere mellem det hektiske liv med operationer og patienter og deres eget, private liv udenfor klinikken.

Private Practice
Har du set Private Practice?© Disney+

7. Sygeplejeskolen (TV2 Play)

I Danmark er vi ret gode til det med hospitals- og sygevæsenshistorier, og Sygeplejeskolen er ikke en undtagelse. Den danske serie handler om det fiktive sygehus Fredenslund, hvor det syder af alt lige fra kærlighed, sygdom, venskab og eksamensangst. Serien foregår i tiden efter 2. verdenskrig, og her følger vi de unge studerende og underviserne på sygehuset. Rollerne er blandt andet indtaget af skuespillere som Molly Egelind, Jesper Groth og Andrea Heich Gadeberg.

Sygeplejeskolen
Hovedrollen i Sygeplejeskolen indtages af Molly Egelind.© TV2 Play

8. Scrubs (Disney+)

I Scrubs starter praktikanten John Dorian sin lægekarriere på hospitalet Sacred Heart Hospital, hvor der udspiller sig en uvirkelig og skør verden. Hospitalet er proppet med uforudsigelige medarbejdere og patienter, som igennem seriens forløb lærer John om det lægefaglige fag, venskaber og ikke mindst livet.

Scrubs
Hovedpersonen er praktikanten John Dorian.© Disney+

9. Ratched (Netflix)

Vi slutter af med den spændende og til tider uhyggelige hospitalshistorie Ratched, som foregår i 1947 på et psykiatrisk hospital. Hovedpersonen Mildred Ratched starter sit arbejde på et førende psykiatrisk hospital, hvor hun i starten er træt og bitter over hospitalets tilgang. Jo længere du kommer i serien, jo mere vil du se Mildreds karakter udvikle sig fra en professionel sygeplejerske til et ondt monster overfor patienterne.

Ratched
Ratched er en uhyggelig historie om et psykiatrisk hospital.© Netflix