wednesday ting du ikke vidste
Vi synes seriøst Wednesday er badass.© Netflix

Har du slugt Netflix-hitserien Wednesday? Her er 13 ting, du ikke anede om den

Har du lagt mærke til, at Wednesday ikke blinker i serien?

13. december 2022 af Maria Dalby Kamper

Er du også helt vild med Netflix-serien Wednesday? Så kan du måske blive ret så overrasket over nogle af disse 13 ting, som du sikkert ikke vidste om serien, som bygger på historien om The Addams Family. 

Bare rolig – denne artikel indeholder ingen spoilers, så hvis du ikke har set serien færdig, så kan du stadig læse med. 

1. De fleste scener er skudt i Rumænien

Skolen i serien, Nervermore Academyer et helt unikt sted, så serie-crewet måtte rejse langt efter et passende sted, som kunne bruges til serien. Det endte med at blive Cantacuzino Castle i Rumænien, som blev udgangspunktet for Nevermore. Faktisk blev de fleste scener fra serien skud i Rumænien. 

2. Thing er ikke lavet i post-produktion

I hvert fald ikke 100 procent. Det vil sige, at Netflix faktisk har hyret en Illusionist, som har kravlet rund for at bringe den afhuggede hånd til live. Illusionisten var iført en blå dragt, så han senere kunne blive klippet ud. Alligevel brugte han timevis på at gemme sig i vægge eller under borde, så Netflix-produktionen kunne få nogle gode skud i kassen.

Wednesday serie på Netflix
Thing er faktisk en virkelig hånd! © VLAD CIOPLEA/NETFLIX

3. Jenna Ortega måtte lære flere færdigheder til sin rolle som Wednesday

Jenna havde ikke meget kendskab til celloen, inden hun var nødsaget til at lære at spille på den til sin rolle som Wednesday. Hun begyndte derfor at øve sig på instrumentet to måneder, før optagelserne begyndte. Udover cello tog hun også undervisning i fægtning, roning, bueskydning, boksning og tysk!

4. Underviseren Miss Thornhill bliver spillet af Wednesday

Forvirret? Det er der ingen grund til at være, for begrundelsen er ret så simpel. Rollen som Miss Marilyn Thornhill spilles af ikoniske Christina Ricci, som netop spillede rollen som Wednesday Addams i The Addams Family i 1991 og igen i 1993 i Addams Family Values. Jenna Ortega har dog sagt, at Christina aldrig har nævnt noget om sin version af Wednesday, da hun ønskede, at Jenna skulle spille sin egen version. 

5. Wednesday blinker ikke

Vidste du, at Wednesday næsten ikke blinker i serien? Det er lidt en tilfældighed, at der er blevet sådan. Jenna havde filmet en hel scene uden at blinke, og det ledte til, at instruktøren Tim Burton blev virkelig hooked på idéen om, at hun skulle undgå at blinke hele serien igennem. Derfor ser vi altså slet ikke, at hun blinker i serien. 

Netflix-serien Wednesday
Har du lagt mærke til de manglende blink? © Netflix

6. Ordet “woe” indgår i titlen på alle afsnit af Netflix-serien

I serien forklarer Morticia, Wednesdays mor, at Wednesdays navn er inspireret af et børnerim, som lyder: “Wednesday's child is full of woe.” Dette har influeret titlerne på alle afsnittene af serien, da de alle indeholder ordet “woe”, som på dansk kan oversættes til stor sorg eller nød. 

7. Jenna Ortega koreograferede selv sin danse-scene

Okay, hvor sejt er det lige? Jenna har udtalt, at hun blandt andet blev inspireret af videoer af folk, der danser på goth-klubber i 80'erne. Hun har tilmed skrevet tak på Twitter til nogle af de personer, som virkelig inspirerede hende. Du kan se dansen igen og igen lige her:

8. Navnet på kaffebaren har en helt speciel betydning

The Weathervane er navnet på kaffebaren i serien, og det er det samme navn som et studenterskole-magasin fra Westfield High School. Dette magasin var stedet, hvor den oprindelige skaber af The Addams Family havde sit første job som art editor, og det var her, han først publicerede sine The Addams Family-tegneserier.  

9. Emma Myers, som spiller Enid, var på “varulve-bootcamp” som forberedelse til rollen 

I sine forberedelser til rollen som Wednesdays farverige roomie, Enid Sinclair, måtte Emma deltage i en varulve-bootcamp! Her skulle de blandt andet kravle rundt på gulvet og knurre af hinanden. Emma selv beskriver det som en oplevelse, hun aldrig vil glemme, selvom hun syntes, det var lidt mærkeligt. 

Wednesday serie på Netflix
Emma Myers, som spiller Enid Sinclair, var på varulve-bootcamp inden optagelserne. © Netflix

10. Jenna Ortega var svøbt ind i falsk blod til sin audition

Jenna har udtalt i et interview med Wired, at du hun var til audition gennem Zoom hos instruktøren Tim Burton, havde hun lige færdiggjort optagelser på en gyserfilm, og hun var derfor stadig dækket i falsk blod. Hun fortæller også, at hun havde været vågen i over 24 timer under sit Zoom-opkald med instruktøren, og at han syntes, at det var interessant, at hun sådan var dækket i blod – det fik ham faktisk til at grine. 

11. Den laveste Lurch hidtil

Med en højde på (kun) 198 centimeter, så er den rumænske skuespiller, George Burcea, den laveste hidtil, som har haft rollen som familiens tjener Lurch. Han måtte derfor have såler i skoene, så han virkede lidt højere. Nogle af de andre skuespillere, som har haft rollen, har været 205 centimeter, 206 centimeter og 213 centimeter høje. 

Wednesday på Netflix
Lurch her er (kun) 198 centimeter høj. © VLAD CIOPLEA/NETFLIX

12. Nightshades Societys hemmelige kode hentyder til den originale temasang

Koden til at komme ind til det hemmelige Nightshades Society er at knipse to gange. Det er den samme rytme, som er blevet brugt i temasange i de originale The Addams Family-film og -serier! Et ret klogt lille hint (eller såkaldt easter egg). 

13. Wednesday sætter Netflix-rekorder

I den første uge efter udgivelsen blev serien set af over 50 millioner brugere, og det blev til 341 millioner visningstimer i den første uge! Dette slår Netflixs tidligere rekord, som er Stranger Things 4 med sine 335 millioner timer!