Gør dig selv – og kæresten – en tjeneste, og se den nye James Bond-film ‘Spectre’

Vi ved ikke, hvad der er mest ophidsende – de vilde effekter eller Daniel Craig (okay, det ved vi godt)

30. oktober 2015 af Sara Møller Christensen

Lad mig give dig et godt råd: Lad være med at drikke to liter vand, lige inden du går ind og ser ‘Spectre’, ligesom jeg gjorde. For som om, at kombinationen af Daniel Craig, biljagter og eksplosioner ikke fik mig til at sidde uroligt nok i sædet, måtte jeg også lede efter et godt tidspunkt at løbe ud på toilettet på. Og dem er der ikke mange af i ‘Spectre’!

Lige fra den vanvittige åbningsscene, der indeholder en menneskejagt, en sammenstyrtet bygning, en vildfaren helikopter og et optog med noget, der ligner et par 1.000 mennesker i skeletkostumer, er det nyeste skarpskud på James Bond en vanvittig oplevelse. Ikke mindst vanvittigt dyr...

Filmen er angivelig den dyreste i rækken af film om Agent 007 – og det betaler sig, for den er virkelig blæret. Men nu er vi kvinder jo ikke nødvendigvis til fals for lirede biler og vilde våben (okay, denne kvinde er faktisk lidt...),  så heldigvis har ‘Spectre’ også et af de aspekter, der har gjort Daniel Craig til vores yndlings-James Bond. Den har følelser.

Vi føler noget for den skarptskårne mand med pistolen – og ikke kun i de nedre regioner (hvilket vi selvfølgelig også sætter pris på). Nej, vi føler med ham, hans ensomhed, hans triste barndom og hans manglende evne til at elske en kvinde – og ikke bare elske med hende, for det kan han altså!

Og det er de følelser, som han vækker i os, der gør, at vi ville ønske, Daniel Craig ville forblive vores James Bond for altid, men der er desværre noget, der tyder på, at ‘Spectre’ kan blive hans sidste film. Vi krydser dog fingre for det modsatte – og nyder ham, mens vi kan. De vilde effekter og de vavittige budgetter går jo med garanti ingen steder...

5 stjerner

‘Spectre’ har premiere i de danske biografer 30. oktober.