Facebook gamle dage
Hvor længe har du været på Facebook?© Woman.dk

10 akavede ting, du kan huske, hvis du havde Facebook i 2012

Poke-krig står stadig ubehageligt klart i vores erindring!

6. april 2022 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. HELT i starten havde Facebook gjort dig den tjeneste at skrive ‘is’ ud for dit navn. Meget internationalt: “Katrine is: ligger på sit værelse og ser film”...

2. Det tog også lidt tid, før vi fik helt styr på, hvad der faktisk var vigtigt at dele med omverdenen. Det ledte til superhotte statusopdateringer som ovenstående (true story!).

3. Noget andet, vi heller ikke helt havde fanget, var, hvilke billeder vi skulle dele. Derfor delte vi (naturligvis) helt ukritisk alt indholdet fra vores digitalkamera. Så hvis du går tilbage til 2009 i din profil og ser 15 fuldstændig ens billeder af dig og dine veninder, der (fulde) prøver at se lækre ud for kameraet, og du tænker “hvorfor?”... Derfor.   

4. Vi kunne ikke kommentere hinandens opslag. Så når du skrev noget, var der bare stilhed – fedt...

5. Der var faktisk også engang, hvor vi ikke kunne skrive privatbeskeder til hinanden, og vi kunne jo ikke kommentere på statusser. Så når Pia havde skrevet på din væg, så svarede du ved at skrive et opslag på hendes væg.... Og så svarede hun ved at skrive et nyt opslag på din væg.... Meget rodet og helt umuligt at holde styr på.

 6. Der var heller ikke noget, der hed notifikationer. Næh nej, du måtte selv ind og tjekke dine billeder og statusser for at se, om nogen havde liket dem eller skrevet noget. Sikke et arbejde!

7. Husker du top friends? Her blev du ligefrem tvunget til at rangordne dine venner. Det var en lidt ubehagelig samtale, da din mor spurgte, om hun ikke skulle være én af dine top friends.

8. Poke-krig står stadig ubehageligt klart i vores erindring! Det var helt vildt fantastisk at blive poket af ham, du havde et crush på. Det udviklede sig dog desværre sjældent til andet, end at I pokede hinanden frem og tilbage – og du var stadig bange for at tale til ham, når du så ham...

9. I de tidlige år blev din status på Facebook udelukkende målt i, hvor mange venner du havde. Var du ikke oppe over hundrede, var du ikke særligt cool. Og så var det i øvrigt komplet ligegyldigt, om du reelt kendte dem, du var Facebook-venner med.

10. Grupper! Jo flere random grupper, du var medlem af, jo bedre. Har du i øvrigt husket at udmelde dig af ‘Kender du det, når du bare ikke kan tegne en los?’, ‘Eminem er den bedste rapper i verden BASTA!’ og ‘Alle os, der hader rengbueis’?