Venner spiller havespil
Skal du give dine venner bank i bowling? Eller stangtennis? Eller et af de andre havespil?© Getty Images

13 havespil, du skal købe, hvis sommerferien skal holdes på græsplænen

Og hvis bowling bliver for kedeligt, kan I jo altid sætte gang i en omgang ølbowling!

5. juli 2022 af Sarah Østbjerg

Sommerferien er over os, og det betyder forhåbentligt godt vejr, gode venner, god mad og havespil på græsplænen! Vi har fundet de perfekte havespil, som I kan finde frem, når I har samlet vennerne til hygge i haven. Ja, faktisk kan du også spille nogle af spillene helt selv! Prøv bare havespillet stangtennis, der kan være underholdning (og en udfordring!) helt i sig selv.

Havespil er sommerens underholdning

Et havespil er altså den perfekte underholdning på en sommerdag. Vi kan lige forestille os, hvordan vi skal invitere vores venner over, åbne en kold dåsecola, spille en omgang kongespil og tænde op i grillen. Og selvom det jo handler om at hygge sig og have det sjovt, så vil vi alligevel tillade os at sige: Må den bedste spiller vinde, når I sætter gang i det næste havespil!

Venner spiller havespil
Frisbee er faktisk er ret sjovt havespil!© Getty Images

1. Et populært havespil stigegolf

I det populære havespil stigegolf gælder det om at slynge boldene med snore i op på stigen og nå 21 point. På med solhatten og solcremen og så er det ellers bare i gang! 

Havespillet koster 315 kroner og kan købes her.

Stigegolf havespil
Stigegolf er et sjovt havespil!© Gucca.dk

2. Klodsmajor som havespil

Du husker helt sikkert det populære spil med de røde, gule og blå klodser, men vidste du, at du også kan få spillet i en kæmpe træudgave? Perfekt havespil til sommerfesten!

Men det er om at holde på hat og briller og passe på dine små fusser, når du spiller dette havespil, for de store klodser er altså ret tunge, når de falder.

Havespillet koster 179 kroner og kan købes her.

Klodsmajor havespil
Skal du spille Klodsmajor? © Temashop.dk

3. Det ultimative havespil kongespillet

Der er mange ting, der lægger op til diskussion, når I først finder kongespillet frem: Står markeringerne nu korrekt? Hvor godt fast er bønderne egentlig sat i græsset? Og hvordan er det nu liiiige, I skal holde på kastepindene? Ikke desto mindre er kongespillet det ultimative havespil, og når først I har fået afklaret alle uenighederne, så skal det nok blive sjovt.

Havespillet koster 140 kroner og kan købes her.

Kongespil havespil
Kongespillet er det ultimative havespil© Silvan.dk

4. Det alternative havespil stangtennis

Det allerfedeste ved stangtennis er jo helt klart, at du kan spille det helt alene – genialt!

Det er muligvis sjovere, hvis du har en makker, så I kan dyste, om hvem der kan få bolden i top eller bund af spindeleddet, meeen så er der jo lige pludselig også risiko, for at du taber...

Havespillet koster 295 kroner og kan købes her.

Havespil stangtennis
Stangtennis er et havespil du både kan spille alene og med andre.© Ude-leg.dk

5. Et underholdende havespil kroket

Kroket er et havespil, der fungerer som sjov underholdning både til fødselsdage, familiesammenkomster og havefester. Vi spillede det ofte som børn og teenagere, og vi kan mærke, at det er på tide, at dette havespil vender tilbage ved vores sommerarrangementer.

Havespillet koster 300 kroner og kan købes her.

Havespil kroket
Det er på tide, at havespillet kroket vender tilbage© Legebyen.dk

6. Det klassiske havespil petanque

Selvom petanque går lidt som værende de ældres spil, så er det altså utrolig populært blandt de fleste aldersgruppen. I hjerte af København finder du endda en petanque bar, hvor dette sjove havespil kombineres med drinks og god stemning. Og vi har da også været til et studiearrangement eller to, der havde petanque, øl og pizza (og flirteri naturligvis) som omdrejningspunkt.

Havespillet koster 169 kroner og kan købes her.

Havespil petanque
Petanque er et klassisk og sjovt havespil© olbong.dk

7. Et aktivt havespil frisbee

Frisbee er sjovt og aktivt! Kun fantasien sætter grænser, når I spiller dette havespil. I kan også prøve en udvidet udgave og invitere jeres firbenede venner med, eller kaste jer ud i en omgang frisbee golf.

Havespillet koster 90 kroner og kan købes her.

Havespil frisbee
Frisbee er et sjovt havespil© Hyggeonkel.dk

8. Bowling som havespil

Bowling bliver altså kun endnu federe af at blive taget med ud i haven! Du kender måske endda til partybowling, og det fungerer altså også til havefesterne.

Havespillet koster 920 kroner og kan købes her.

Havespil bowling
Bowling er endnu federe som havespil© Legeakademiet.dk

9. Et anderledes tennishavespil

Der er stangtennis, og så er der fangtennis! Fangtennis er et sjovt og anderledes havespil. Vi husker det i hvert fald fra vi var børn, og vi kan ikke vente med at udfordre vores venner til en omgang fangtennis.

Havespillet koster 49 kroner og kan købes her.

Havespil fang tennis
Denne udgave af tennis som et havespil er sjov© Safeshopping.dk

10. Det udfordrende havespil twister

Twister er jo umiddelbart ikke et havespil. Men det er en fejl! For twister egner sig faktisk rigtig godt til havefester. “Højre hånd blå!”, “Venstre fod gul!”, akavede kropspositioner, høje grin og så er festen ellers i gang.

Havespillet koster 199 kroner og kan købes her.

havespil twister
Twister fungerer udemærket som et havespil!© Nordiskspil.dk

11. Stafet som havespil

Hvis du (ligesom os) umiddelbart forbinder stafet med gymnastiktimerne i folkeskolen, så prøv engang at sætte “øl” foran, og så blev det pludselig et af de sjovere havespil.

Havespillet koster 250 kroner og kan købes her.

havespil
Hvad med en stafet eller ølstafet som havespil?© Tress.com

12. Det sjove havespil ringspil

Endnu et havespil, du faktisk godt kan spille alene. Du kan selvfølgelig også finde det frem til havefesten med dine venner eller din familie. God fornøjelse og må den med det sikreste kast vinde.

Havespillet koster 69 kroner og kan købes her.

Havespil
Skal du spille ringspil i din have denne sommer?© Haraldnyborg.dk

13. Rundbold som havespil

Et spil hvor pulsen kommer lidt mere op, er rundbold, som I kan spille alle steder, hvor der er en græsplæne tilgængelig. Når I først har lært reglerne til rundbold er det bare om at starte spillet og svinge battet! 

Havespillet koster 99 kroner og kan købes her

Rundbold som havespil
Skal du spille rundbold i haven denne sommer?© Temashop.dk

Et havespil er et must til sommeren

Ingen sommer uden havespil! De er altså bare den perfekte underholdning på søndage, ved fødselsdage, til havefesterne og alle de solrige stunder i haven. Hvis I bliver trætte af at rende rundt og spille havespil, kan I altid finde kortene frem og spille et kortspil i stedet.

Og husk så at benytte en god solcreme, når du opholder dig i solens bagende stråler, så du undgår solskoldning, mens du spiller havespil.

Hvis jeres havespil satte gang i festen og resulterede i, at I måske begydnte på beerpong og fik lidt for mange øl, så er der heldigvis hjælp at hente mod dine tømmermænd.