Kvinde lægger tarotkort
Vil du lære at lægge tarotkort?


© Getty Images

Her er alt, du skal vide om tarotkort

Lær at mestre den spirituelle kunst

2. februar 2019 af Michelle Andersen

Tarotkort er ofte forbundet med mystik og magi – men de fantasifulde, farverige kort er faktisk meget mere end det. Læs bare herunder, hvor vi har samlet alt det, du skal vide om tarotkort. Vi guider dig både til, hvad kortene betyder, og hvordan du kan lære at lægge tarotkort – for alle kan nemlig mestre den spirituelle kunst. 

Hvad er tarotkort? 

Ifølge HowStuffWorks startede tarotkort faktisk med at være traditionelle spillekort. Det er lidt usikkert, hvor i verden kortene opstod – nogle mener, at de stammer fra Egypten, og andre mener, at de stammer fra Europa. 

I dag bruges tarotkort til at vejlede den, som får lagt kortene. Alle de fantasifulde illustrationer, som pryder kortene, har forskellige betydninger, som kan bruges til at fortælle noget om livet. 

Et sæt tarotkort består altid af 78 kort, men der findes mange forskellige versioner, og derfor ser illustrationerne også ofte meget forskellige ud fra sæt til sæt – men de betyder altså altid det samme. 

Tarotkort er delt i to kategorier 

Tarotkort er overordnet delt op i to kategorier, som kaldes for ‘Den store Arkana’ og ‘Den lille Arkana’. Hver kategori repræsenterer noget forskelligt i forhold til forskellige områder af livet.  

‘Den store Arkana’ består af 22 kort, som repræsenterer de større og mere langsigtede begivenheder i livet. Det kunne for eksempel være et bryllup, et nyt job eller noget helt tredje. Her finder du blandt andet de kort, som hedder ‘Skæbnehjulet’, ‘Narren’ og ‘Døden’. 

‘Den lille Arkana’ består af 56 kort, som hænger sammen i fire sæt. Kortene repræsenterer de mindre, hverdagsagtige begivenheder i livet, som ikke nødvendigvis varer så længe. Det kunne for eksempel være en konflikt med din veninde eller en eksamen på studiet. Der er 14 kort i hvert sæt, som hedder ‘Stave’, ‘Sværd’, ‘Bægre’ og ‘Mønter’. Kortene er nummererede fra ét til ti. 

Forskellige tarotkort
Tarotkort er delt op i to kategorier, som repræsenterer forskellige områder af livet. © Getty Images

Hvad kan tarotkort bruges til? 

Mange tror, at tarotkort kan spå om fremtiden, men det er faktisk ikke helt sandt. I stedet kan de bruges til at fortælle noget om den person, som får lagt tarotkortene. 

Det er også vigtigt at pointere, at kortene ikke kan bruges til at træffe beslutninger for dig – du kan altså ikke basere dine beslutninger udelukkende på det, som kortene fortæller. I stedet kan tarotkortene hjælpe med at guide dig til, hvordan du tager den rette beslutning. Tarotkortene viser dig, hvor du er på vej hen i dit liv, og så er det op til dig at afgøre, om du vil fortsætte af den vej eller vælge en anden vej. 

Sådan lægger du tarotkort

Alle kan som udgangspunkt lære at lægge tarotkort, men det er ikke noget, du kan mestre fra den ene dag til den anden. Det kræver masser af øvelse, og så er det en fordel, hvis du sætter dig godt ind i den spirituelle verden, inden du går i gang. Herunder er en guide til, hvordan du kan lægge tarotkort:

  • Kortene skal blandes: Det første, der skal ske, er, at tarotkortene skal blandes. Det er den, som skal have lagt kortene, som skal blande dem – på den måde bliver personens energi nemlig overført til kortene. Det er vigtigt, at personen tænker på det, hun vil vejledes i, mens hun blander. Når kortene så er blandet, skal de deles op i to bunker. 
  • Kortene skal lægges: Der findes mange forskellige måder at lægge tarotkort på – men uanset hvordan du vælger at placere kortene, så har det en betydning. Intet er tilfældigt, når du lægger tarotkort. Du kan også sagtens finde på din egen måde at lægge kortene på – men det kræver, at du har godt forstand på det. 
  • Det Keltiske Kors: En af de mest almindelige måder at lægge tarotkortene på kaldes for ‘Det Keltiske Kors’. Denne måde er især god, hvis du vil have vejledning i din fremtidige udvikling i livet. Du kan læse mere om ‘Det Keltiske Kors’ her
  • Viften: En anden måde at lægge tarotkortene på er at sprede alle kortene ud i en vifte. Derefter skal du lukke øjnene og trække et kort med venstre hånd. Det kort du trækker, skal du fortolke. 

Kvinde lægger tarotkort
Der findes mange forskellige måder at lægge tarotkort på. © Getty Images

To måder at læse tarotkort på

Når du har lært at lægge kortene, er næste skridt at du skal lære at læse dem. Der findes overordnet to forskellige måder at læse tarotkort på: 

  • Spørgsmåls-læsning: Den her form for læsning går ud på, at personen, som får lagt tarotkort, skal stille et bestemt spørgsmål, som hun ønsker at få svar på. Der kan ikke stilles ja eller nej spørgsmål – det skal være et åbent spørgsmål, som kan fortolkes. Spørgsmålet må heller ikke være alt for detaljeret, for så er det svært at få svar på. Et eksempel på et spørgsmål kunne være: ‘Hvad kan jeg gøre for at få et bedre forhold til min søster?’
  • Åben læsning: Den her form for læsning handler om de større perspektiver i livet i stedet for en specifik situation. Den åbne læsning er derfor især god at bruge i perioder i livet, hvor der sker noget stort. Her skal personen, som får lagt tarotkort, ikke have svar på et bestemt spørgsmål. Derimod skal hun vejledes i, hvordan hun skal gribe situationen an. 

Hvad koster det at få læst tarotkort? 

Har du fået lyst til at få læst dine tarotkort? Det kan vi godt forstå! Og der er heldigvis masser af forskellige muligheder for at få det gjort. Du kan både få læst tarotkort via telefon, online eller personligt sammen med en tarotlæser. 

Prisen på en tarotlæsning varierer meget alt efter, hvordan du vælger at gøre det. Uanset hvad skal du dog tage den store pengepung frem, for priserne er altså en anelse pebrede: 

  • Personlig tarotlæsning: Hvis du vil have en personlig tarotlæsning, skal du regne med at betale mellem 500 og 1000 kroner for en time. 
  • Tarotlæsning over telefon: Hvis du vælger at få læst dine tarotkort via telefon, skal du regne med at betale omkring 400 til 500 kroner. 
  • Tarotlæsning på internettet: Hvis du vil have læst dine tarotkort online, kan du både finde nogle sider, som gør det gratis, og nogle som tager omkring 100 til 300 kroner for det. Du skal bare være opmærksom på, at kvaliteten varierer meget – og det er altså langt fra alle internetsider, som er lige gode. 

Kvinde læser tarotkort
Du kan få læst dine tarotkort på flere forskellige måder. © Getty Images

Du få et certifikat

Hvis du vil blive rigtig god til at lægge og læse tarotkort, så kan du med fordel læse bøger eller online guides – der findes masser af forskellige steder, hvor du kan få hjælp. Hvis det ender med, at du nærmest bliver ekspert i tarotkort, er det endda muligt at få et certifikat som bevis på din viden. Er vi de eneste, som synes, at det kunne være ret sejt at have? 

Det er altså bare med at komme igang med at øve – dine veninder vil garanteret synes, at det er ret imponerende, hvis du kan vejlede dem i livets store og små spørgsmål. 

Kilder: HowStuffWorks, Horoskoper.net

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori