Kvinde lytter til kærlighedspodcast
Kender du alle 6 podcasts?© Getty Images

Her er de 6 bedste podcasts om kærlighed

Vi elsker dem alle!

25. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det store kærlighedslotteri er ikke kun lutter lagkage. Klamme beskeder på datingapps, dårlig kommunikation med kæresten, spørgsmål omkring seksualitet og alt derimellem er med til at gøre kærlighed til en vaskeægte videnskab. 

Men vi er ikke alene! Vi går alle og tumler med kærligheden, og derfor kan det være behjælpeligt, spændende og endda lærerigt at høre andres perspektiver på hele kærlighedsaffæren. 

Derfor har vi i denne artikel samlet seks vidunderlige podcasts, der alle kan gøre dig klogere på flirt, sexliv, forelskelse, kommunikation, kærestesorger og meget mere kærlighedsrelateret. 

Kvinde lytter til kærlighedspodcast
Kan du huske Hjerteflimmer? © Getty Images

1. Hjerteflimmer for voksne

Hvem husker ikke, da Hjerteflimmer løb over skærmen, og en sød ung fyr skulle sige det med blomster til en heldig ung pige? Vi ELSKEDE det, og heldigvis er Hjerteflimmer endelig tilbage – denne gang i podcastversion. 

Hver uge mødes Sara Bro med parterapeuten Jytte Vikkelsø, og sammen med to gæster (som for eksempel er sangere, skuespillere eller lignende) taler de sammen om alle de vigtige aspekter af kærlighed: Er det vigtigt at bo med sin kæreste? Hvordan løses hverdagens konflikter? Er det kikset at bruge scorereplikker? Og meget mere. 

Du finder Hjerteflimmer for voksne, der du hører podcast. For eksempel på Spotify, iTunes eller på DRs hjemmeside her

2. Hvorfor har jeg ikke en kæreste?

Har du gennemført Tinder, Happn og alle mulige andre datingsider uden at finde the one and only endnu? Og stiller du nogensinde dig selv spørgsmålet: “Altså, hvorfor har jeg ikke en kæreste?” Så har vi podcasten, du skal høre!

I fem episoder undersøger Rikke og Stine, der begge to er singler, hvorfor de mon ikke har en kæreste. Med udgangspunkt i dagbogsoptagelser og samtaler prøver de to kvinder at spore sig ind på, hvorfor de, og 1,6 millioner andre singler i Danmark, ikke er lykkedes med at finde den, de skal bruge livet sammen med. 

Podcasten kan blandt andet høres på Podimo eller på DR

Kvinde lytter til kærlighedspodcast
Stiller du også engang imellem dig selv spørgsmålet: “Hvorfor har jeg ikke en kæreste?”© Getty Images

3. 112 for knuste hjerter

De fleste af os har prøvet at have kærestesorger, og der er få ting i verden, der føles lige så hårdt som det. Derfor er vi også helt vilde med, at seje Maria Jencel har valgt at lave en podcast netop om det. 

Hver uge inviterer hun en ny gæst ind, hvor de taler om deres personlige erfaringer med heartbreaks, hvordan du kommer videre fra din eks og forsøger at hjælpe os som lyttere med vores kærestesorger. 

Du kan lytte til 112 for knuste hjerter her

4. Parforhold uden filter

I denne podcast kan du høre selvværdscoach Louise Luckow og sexolog Julie Houe tale ærligt, åbent og uden filter om alt det, et parforhold indebærer: Sex, kommunikation, nærhed, ærlighed, nærhed og så meget mere. 

Denne podcast er så fin, fordi den er med til at bryde det glansbillede ned, mange har af parforhold og derimod vise, at parforhold også kan være en svær disciplin.

Du kan blandt andet høre podcasten på Spotify lige her

Kvinde lytter til kærlighedspodcast
Vi elsker at lytte til podcasts. © Getty Images

5. Kærlighed med vilje

Har du nogensinde tænkt, at det kunne være spændende at tale med en parterapeut? Eller måske en sexolog? Så har du (på en måde) muligheden i denne podcast, hvor sexolog og parterapeut Christiane Meulengracht guider i samliv, sexliv, intimitet og kriser. 

Christiane dækker nogle virkelig interessante emner med spændende perspektiver, og det er tydeligt, hun har en masse faglig viden om de ting, hun taler om. Mega sejt!

Du kan blandt andet lytte til podcasten her

6. Fries before Guys

Denne podcast er efterhånden en klassiker i podcast-land, men med god grund! For Josephine og Nanna, der har podcasten, er både kloge, søde, sjove og spændende “bekendtskaber”. Kvinderne taler om alt, der rør sig i deres hverdag, hvilket også er kærlighed. 

Blandt andet fortalte Nanna meget åbent om, hvordan det var at blive skilt efter at have været gift i et lille år, og vi synes bare, det er så modigt og inspirerende, hvordan Nanna deler ud af sådan en svær situation. Blandt andet kan vi varmt anbefale deres afsnit om kærlighed, der hedder Doktor Love

Du kan blandt andet lytte til Fries before Guys her

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide