Cast julekalender jesus og josefine
Stærkt hold i julekalenderen Jesus og Josefine.© Cosmo Film

Hør den ikoniske Jesus og Josefine-sang her

“Jeeesuuuuus og Josefiiiiineee, hjemløse hjertepine!”

22. september 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Tilbage i 2003 udkom julekalenderen Jesus og Josefine, som blev sendt på TV 2 – og det er klart en af de julekalendere fra vores barndom, vi husker bedst. 

Det magiske krybbespil i Jesus og Josefine

I julekalenderen Jesus og Josefine følger vi seje Josefine (som langt fra er juleelsker!), da hun i en mystisk butik – ejet af en endnu mere mystisk mand ved navn Thorsten – finder et krybbespil, som ikke er et helt almindeligt et af slagsen. Krybbespillet er nemlig en tidsmaskine, som kan føre Josefine 2000 år tilbage i tiden. 

Josefine møder Jesus

Josefine, der spilles af Pernille Kaae Høier, befinder sig pludselig i Nazaret, og her møder hun intet mindre end selveste Jesus, som spilles af Sebastian Aagaard-Williams.

Jesus og Josefine bruger mere og mere tid sammen, da Josefine ikke kan lade være med at tage på de spændende tidsrejser, og det ender ud i, at de beretninger, Biblen har om Jesus, ændres fuldstændig. Josefine påvirker nemlig Jesus til at tage nogle andre valg, end han egentlig har gjort ifølge Biblen.

© Cosmo Film

Oskar og Josefine

Josefines ven Oskar fra den virkelige verden spilles af Rasmus Ott (du ved, Razz der sang Kickflipper til Børne MGP i 2002! Se, hvordan Razz ser ud i dag lige her). Mens Josefine crusher på Jesus, crusher Oskar på Josefine. Ægte teenagedrama!

To år efter julekalenderen Jesus og Josefine (2003) udkom filmen Oskar og Josefine (2005) 

Oskar, Josefine og Jesus i Jesus og Josefine
Oskar, Josefine og Jesus var hovedkaraktererne i Jesus og Josefine.© Cosmo Film

Hør Jesus og Josefine-sangen her

“Jeeesuuuuus og Josefiiiiineee, hjemløse hjertepine, men Jeeeesus får Josefine... til at tro på mirakler, når hun vakler!” Hvis du så den ikoniske julekalender fra barndommen, kan du umuligt have glemt teksten til Jesus og Josefine

Hør Martin Brygmann og Julie Berthelsen synge Jesus og Josefine her.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.