Scarlett Johansson
Kender du alle stjernerne på listen?© Getty Images

7 Hollywood-stjerner, du måske ikke vidste har danske rødder

En af dem har sågar poseret i en dansk landsholdstrøje

10. februar 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Hollywood er fyldt med kendte ansigter, og du ved nok en ting eller to om flere af verdens største stjerner. Men har du styr på, hvor mange af dem der har en tilknytning til Danmark? Vi har her samlet syv kendte Hollywood-skuespillere, som faktisk har danske rødder. 

1. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson har blandt andet i et ældre interview med B.T. gjort danskerne bekendt med sine danske rødder. 

Hun rejser angiveligt ofte til Danmark for at besøge sin halvbror, der er bosiddende i København og beskriver yderligere sig selv som en “lykkelig dansker”. Kendissen har aldrig været fast bosiddende i Danmark men ejer dog et dansk pas. 

Scarlett Johansson
Vidste du, at Scarlett Johansson havde danske rødder?© Getty Images

2. Jessica Alba

Jessica Albas smukke udseende er en blanding af mexikanske og danske rødder. De danske aner stammer fra hendes morfar med efternavnet Jensen, som hendes mor også bar, indtil hun giftede sig med Jessica Albas mexikanske far. Morfaren er dog født og opvokset i USA, så de danske aner skal findes længere tilbage.

3. Alexis Bledel

Alexis Bledels har hele to danskfødte oldeforældre, men slægten er efterfølgende blevet ført videre på den anden side af Atlanten. 

Efternavnet var oprindelig Blaedel, hvilket godt kunne hentyde til en familiær relation til krimiforfatteren, Sara Blædel, men der er dog ingen umiddelbar forbindelse mellem kvinderne.

Alexis Bledel
Vi blev overraskede over, at Alexis Bledel har danske rødder.© Getty Images

4. Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis har ligeledes danske oldeforældre, som helt præcist var bosiddende på Bornholm. Hendes familie immigrerede dog efterfølgende til USA, hvor kendissen bor den dag i dag. 

Hun har efterfølgende hyldet Danmark på sin Instagram, hvor hun poserede i en rød/hvid landsholdstrøje under EM-finalen i 2021.  

5. Mary-Kate og Ashley Olsen

Som Mary-Kate og Ashley Olsens efternavn indikerer har de to ifølge flere kilder danske og svenske rødder, hvilket blandt andet forklarer deres smukke, skandinaviske udseender. 

Der røbes dog ikke yderligere information om søstrenes relation til Danmark, så det tyder desværre ikke på noget større forhold hertil.

Mary-Kate og Ashley Olsen
Også Mary-Kate og Ashley har danske rødder.© Getty Images

6. Uma Thurman og Maya Hawke

Uma Thurman er ganske vist født i Mexico, men begge hendes forældre har europæiske rødder.

Hendes mor er af dansk, svensk og tysk afstamning, hvilket også gør Maya Hawke, hendes datter, til en vis procent dansker. Uma Thurman har desuden medvirket i danske Lars von Triers Nymphomaniac.

Uma Thurman og Maya Hawke
Uma Thurman og Maya Hawke har begge danske rødder.© Getty Images

7. Elijah Wood

Udover at være af dansk, engelsk, tysk og australsk afstamning er der ikke nogle kilder, der går yderligere i dybden med kendissens danske rødder. 

Elijah Wood har dog taget sagen i egen hånd og har siden 2018 dannet par med den danske filmproducer Mette-Marie Kongsved. Parret blev forældre til deres første barn i 2018 og fører hermed de danske aner videre.

Elijah Wood
Elijah Wood er også en af dem, der har rødder i Danmark.© Getty Images