Jul i Valhal julekalender
Jonas (Lukas Schwarz Thorsteinsson) og Sofie (Laura Østergaard Buhl) fra ”Jul i Valhal” produceret af Cosmo Film A/S 2005© Cosmo Film A/S 2005

8 ørehængere fra Jul i Valhal, vi stadig kan synge med på

Fik du også mareridt om Loke?

21. september 2020 af Redaktionen

I december 2005 gav TV 2 os en julegave i form af julekalenderen Jul i Valhal. Her blev vi som børn nysgerrige på den nordiske mytologi, for julekalenderen handler om vennerne Jonas og Sofie, der sammen rejser fra Midgård, menneskenes verden, til Asgård, gudernes verden, og Udgård hvor de onde jætter holder til.

Julemelodier fra Jul i Valhal

Jul i Valhal lærte os ikke kun om den nordiske mytologi, venskab og fik os i julestemning, for julekalenderen bød også på en række gode sange, vi stadig ikke kan lade være med at skråle med på.

Hør de bedste sange fra Jul i Valhal her, og find ud af, om du også kommer til at nynne med på julemelodierne!

1. Introsangen til Jul i Valhal

Hver gang vi hører en introsang til en af vores favoritbarndomsjulekalendere, får vi kuldegysninger og et solidt flashback til dengang, vi drønspændte sad klar foran en kasse af et fjernsyn med en marcipangris i vores små børnehænder.

Jul i Valhals intro- og introsang er ingen undtagelse. Hør selv med her!

2. Den jeg ikke vil ha' fra Jul i Valhal

Da Sofie og mor Tove i en periode flytter ud til Sofies mormor, får de ikke lov til at bo der alene. Loftet er nemlig blevet lejet ud til en lejer ved navn Asbjørn og hans to børn Emma og Jonas. 

Tove og Asbjørn, der begge er enlige, er meget forskellige typer, og lad os bare sige det sådan, at de ikke ligefrem har den bedste kemi fra start. Dog siges det jo, at modsætninger mødes... Hør selv deres sang Den jeg ikke vil ha' her.

3. Lokes Rapsody fra Jul i Valhal

Hvis der var én, der poppede frem i vores mareridt utallige gange, var det den vanvittigt skræmmende Loke, som blev spillet af dygtige Martin Brygmann. 

Alligevel kan vi Lokes Rapsody udenad, og vi kan slet ikke lade være med at skråle med, når Jul i Valhals uhyggeligste karakter synger: “Jeg' slet ikke bitter eller vred, jeg har bare en ufattelig lyst til at gøre alle fortræd!”

Loke fra julekalenderen Jul i Valhal
Loke fra julekalenderen Jul i Valhal var SÅ uhyggelig.© Cosmo Film

5. Fuld af jul fra Jul i Valhal

Asbjørns søde datter, Emma, er en julehygger, og hende og Raghild synger i julekalenderen Jul i Valhal den fineste julesang, som vi ikke kan lade være med at smile over. Vi får i hvert fald lyst til at spille pebernød, klippe julehjerter og pynte juletræ, når vi hører den!

6. Lysets vej fra Jul i Valhal

Vi kan ikke være de eneste, der var en lillebitte smule forelskede i guden Balder. De røde krøller og hans smukke, uskyldige væsen kommer til sin ret i julekalendersangen Lysets Vej, som vi har fundet her. 

7. I morgen og i dag fra Jul i Valhal

En rigtig venskabssang skal vi naturligvis ikke snyde dig for. Sofie og Jonas, der sammen rejser ind i den nordiske mytologi, udvikler nemlig et tæt bånd, som de også synger: “Du er en ven efter min smag – en der er sød i morgen og i dag.” Det burde klart være et venindecitat, der skal sendes afsted til din veninde med det samme!

8. Gudesang fra Jul i Valhal

Fællessang er noget, vi kan li', og især når alle guderne fra Jul i Valhal synger deres Gudesang. Endnu en sød sang, der sender os direkte tilbage til barndommen.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.