Junglebogen er din nye, flotte Disney-favorit, som du ikke vidste, du manglede

Hvis du sled dit vhs-bånd med Junglebogen op, vil du også elske spillefilms-udgaven

14. april 2016 af Sara Møller Christensen

Hvis du er vokset op i vhs-bånd-generationen har du sikkert både jublet og tudet til de største Disney-klassikere, og i din verden er der ikke rigtigt noget, der kan overgå dem.

Men engang imellem lykkes det for en helt ny Disney-film at vinde vores hjerter – tag bare Frost (som snart kommer som musical) og Inderst inde, som er så nuttet, at vi har lyst til at kramme den.

Et nyt bud på en plads i vores Disney-hjerter er Junglebogen, som i dag får premiere i de danske biografer i 3D og hele pivtøjet. Som spillefilm!

Fra skepsis til betagelse

Ét eneste levende menneske – det er, hvad der er med i filmen, resten er dyr. 

Den skulle vi altså lige sluge, og det tog da også et par skeptiske minutter i biografmørket, før vi vænnede os til at se den lille (ultracharmerende) Mowgli snakke med alt fra ulve til pantere. Vi mener... det giver jo ingen mening?!?

Men fuldstændig ligesom i tegnefilmens magiske barndomsverden køber vi handlingen, fordi det bare er en freakin' god historie.

Og ja ja, så kan det godt være, du kender den i forvejen, for du har jo allerede slidt dit vhs-eksemplar af Junglebogen op i din barndommen det er altså en ret særlig og vanvittigt smuk oplevelse at se den som spillefilm.

Hvis du ikke tror os, så tjek lige traileren for Junglebogen her.

En klassisk Disney-film

Det kan godt være, det ikke er en Disney-film, du ligefrem har gået og hungret efter, men vi lover, at den har alle de elementer, du kender og elsker fra klassikerne.

Den kan få dig til at grine og græde, den kan få dig til at gispe af chok og sukke af lettelse – og så kan den få dig til at synge med, for de klassiske Disney-sange er heldigvis stadig med, men i helt nye versioner.

Og så skader det selvfølgelig heller ikke, at nogle af Hollywoods største stjerner lægger stemmer til, for eksempel Scarlett Johansson og Idris Elba

Som ægte Disney-fan er der nok aldrig noget, der kan vippe barndommens favoritter helt af pinden, men denne nye version af Junglebogen gør et hæderligt, smukt og rørende forsøg.

Det eneste, der trækker ned, er, at historien – i bogstaveligste forstand – er set før og derfor ikke blæser os helt bagover. Men god, det er den!

5 stjerner

Junglebogen får premiere i danske biografer 14. april.