Marilyn Monroe
Marilyn Monroe er bare én af de kendisser, der har boet i plejefamilie© Getty Images

8 kendte personer, du måske ikke vidste er vokset op i plejefamilier

James Bond-skuespilleren Pierce Brosnan er opvokset på børnehjem

11. maj 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Det kan være svært at tro på, når vi kender dem som talentfulde og succesrige stjerner og kun ser deres store bedrifter. Men inden de store stjerner blev verdensberømte, levede flere af dem i en barsk virkelighed, og i flere tilfælde langt væk fra deres mor og far.

Vi har lavet en liste over nogle af de kendisser, som er opvokset hos en plejefamilie, fordi deres egne forældre ikke kunne tage sig af dem. På trods af deres hårde barndom, er disse stjerner et bevis på, at det hele godt kan vende senere hen. 

1. Cher

Sangerinden Cher voksede op i en fattig familie med en enlig mor. Hendes mor blev skilt fra hendes far, da hun var gravid med Cher, og de havde derfor svært ved at få det til at hænge sammen rent økonomisk. Chers mor tjente dog penge ved at tage små filmroller og synge til forskellige events. 

Da Cher var to år gammel, blev hendes mor syg, og Cher blev derfor sendt i en plejefamilie. Efter et stykke tid flyttede Cher dog tilbage til sin mor.

2. Steve Jobs

På trods af sin kæmpe succes som bagmand til en af verdens allerstørste it-giganter Apple, har Steve Jobs' liv ikke altid været helt nemt. Jobs' forældre var ikke gift, da hans mor blev gravid, og da hans far var muslimsk immigrant fra Syrien, ville morens forældre ikke tillade, at de blev gift. Derfor blev Steve Jobs sendt i plejefamilie hos Paul og Clara Jobs straks efter, han blev født.

Da det blev muligt for Paul og Clara, adopterede parret Steve Jobs. Indtil sin død i 2011 så han dem som sine “rigtige forældre” og skiftede senere hen navn til parrets efternavn, som gav ham det genkendelige navn Steve Jobs.

3. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe. En af USA's største og mest kendte skuespillerinder til dato. Som du måske ved, var Monroes vej til succes ikke helt uden bump på vejen, og allerede som barn mødte hun sine første udfordringer. Hun blev født udenfor ægteskabet og voksede op med en enlig mor, som var psykisk syg. På grund af dette blev der set meget skævt til den lille familie, og Marilyn blev derfor sendt på børnehjem i to år. Efter de to år boede hun hos en ven af familien i fire år. 

På trods af at hun brugte flere år på at lede efter sin far, fandt hun ulykkeligvis aldrig ud af, hvem han var.

4. John Lennon

The Beatles-sangeren John Lennon voksede op i en verden fyldt med kaos. 2. verdenskrig var i fuld gang, og derhjemme kunne Lennon heller ikke helt finde ro. På grund af at hans far var ude at sejle, mødte John Lennon først sin far, da han var 18 måneder gammel. Hans forældre blev senere skilt, og hans mor havde svært ved at styre ham. Derfor boede han hos sin tante og hendes mand, som opfostrede ham.

Selvom han boede hos sin tante, besøgte han regelmæssigt sin mor.

5. Coco Chanel

Da Gabrielle Bonheur, også kendt som modedesigner Coco Chanel, var 12 år gammel, døde hendes mor. Derefter forlod faren både Coco og hendes søster, hvilket resulterede i, at de begge blev sendt på børnehjem, hvor de to søskende voksede op sammen.

På trods af sin noget turbulente barndom formåede Coco at blive en af verdens mest kendte og succesfulde modedesignere.

6. Eddie Murphy

Da skuespilleren Eddie Murphy kun var otte år gammel, blev hans far, som var politimand, myrdet. Året senere blev hans mor alvorlig syg og kunne ikke længere tage sig af ham og hans bror. De to drenge blev derfor sendt i plejefamilie, indtil Murphys mor var rask nok til at tage sig af dem igen.

Eddie Murphy har tidligere udtalt, at oplevelserne i barndommen har været med til at forme hans humor, og at han den dag i dag har en evne til at grine af stort set alle situationer.

7. Pierce Brosnan

James Bond aka Pierce Brosnan har, på trods af sin senere succes, heller ikke haft en nem barndom. Da han var fire år gammel, flyttede han hjem til sine bedsteforældre, fordi hans mor rejste væk for at blive sygeplejerske. Hans bedsteforældre døde ulykkeligvis to år senere, og han boede derfor hos flere forskellige familiemedlemmer. Han blev senere sendt på kostskole, hvor han boede, til han var 10 år gammel.

8. Louis Armstrong

Den nok mest kendte jazzmusiker nogensinde, Louis Armstrong, har, ligesom de andre på listen, ikke haft en nem opvækst. Familien boede i New Orleans i Louisiana, som var et sted med meget prostitution. Stedet var så udsat og fattigt et område, at det blev kaldt “The Battlefield”. 

Armstrongs far forlod ham og hans mor, kort efter han blev født, og da hans mor tyede til prostitution, var Louis tit overladt til sin bedstemor, som opfostrede ham det meste af hans barndom.