Hjemmelavet udklædning for voksne
Klæd dig ud som en lækker snack, bogstavelig talt. © Instagram: @serenasophiamusic, @whatjwwannaeat.

Mangler du en (billig) udklædning til festen? Her er 10 kostumer, du nemt selv kan lave

Du kan være alt lige fra en vindrue til en pose Jelly Beans!

17. februar 2022 af Simone Overgaard Aaberg

Du er inviteret til temafest, fastelavn eller måske halloween, og der er store forventninger til, at du kommer udklædt til festen. Pengepungen er ikke den største, og du synes egentlig også, at det kunne være fedt at dukke op i en alternativ udklædning. Så hvad gør du?  

Svaret er simpelt, for vi har her samlet 10 idéer til den perfekte hjemmelavede udklædning til voksne, som både er nem, hurtig og (relativ) billig at lave! 

Vil du alligevel gerne slippe for besværet med at lave din egen udklædning, så har vi samlet 18 sjove kostumer, der helt sikkert vil få de andre gæster til at sende misundelige blikke. 

1. Lav din egen vindrue-udklædning

Hvilke slags vindruer er din favorit: Lilla eller grønne? Lad det afgøre aftenens udklædning! Her kræver det blot en masse balloner i samme farve, grønt pap, en tusch og nogle sikkerhedsnåle til at sætte ballon-enderne fast til dit tøj. Nemt! 

2. Hjemmelavet kaktus udklædning 

Her bliver det næsten ikke nemmere! Du skal blot bruge et grønt outfit, noget hvidt snor, en nål og sytråd (om det er kjole, nederdel, trøje – det er lige meget, så længe det er grønt). Sæt prikken over i'et med en lyserød blomster-hårbøjle! 

Du kan også tage det skridtet videre og troppe op med nogle vilde kaktuskager, der med garanti vil blive taget godt imod! 

3. Knasende udklædning

Klæd dig ud som din favorit-chips fra supermarkedet. 

Udklædningen ser måske lidt kompliceret ud ved første øjekast, men det er den slet ikke. Alt du skal bruge er en stor pose, en saks og lidt farverigt papir. Og så er det ellers bare om at gå igang med klipperiet. Du har rig mulighed for at være kreativ og designe posen lige som du synes, at en lækker pose chips bør se ud. 


4. Hvid og sort i bedste mimer-stil 

Har du en stribet trøje? Så er udklædningen næsten allerede hjemme. Derudover skal du bruge et par sorte bukser (eller nederdel), nogle seler og make-up, som passer til. En sort hat og et sæt hvide vanter vil gøre looket gennemført, men kan også sagtens undværes. 

Få inspiration til den perfekte mimer-make-up på Youtube – her er både guides til de lettere og lidt sværere looks.   

5. Kom som en uhyggelig dukke

Okay, her er en udklædning, som kan se seriøst creepy ud! Hvor detaljeret du vælger at lægge make-up'en er helt op til dig og afhænger måske af, hvilke redskaber du har til rådighed. Der er masser af inspiration at hente på Youtube, så det er bare med at gå i gang. 

Det vigtige her er ikke tøjet, men make-up'en. Find eventuelt din fineste og mest dukke-agtige kjole frem – det skaber den største kontrast til den uhyggelige make-up. 

6. Udklædning a la Grease 

Et kostume, der ikke kræver meget! Duk op som vores yndlingskarakter fra Grease i et helt sort outfit og med et godt krøllet garn. Ejer du ikke et krøllejern eller er beriget fra naturens side af? Så kan du her se, hvordan du krøller hår med et glattejern

7. Den lækreste udklædning til festen!

Kom udklædt som en pose lækre, farverige Jelly Beans. Det kræver ikke andet end en stor gennemsigtig pose, en masse små balloner (for eksempel vandballoner), et Jelly Beans' logo og en lim! 

8. En lækker snack 

Du kan bogstavelig talt klæde dig ud som en lækker snack til fastelavn med inspiration fra dette flotte hjemmelavede kostume. Find din yndlings-topping til din bagel — og så det bare om at gå i gang. 

Mums, vi bliver helt sultne! 

9. Klæd dig ud som en hel middag

Er du endnu mere lækkersulten? Så kan du klæde dig ud som en hel middag med både mad og drikke. 

Hvis du har en saks, en lim og en masse farverig karton og pap, så er kostumet lige til at lave. Afhængigt af hvilke farver karton og pap du har, så kan du variere retterne i dit kostume, så de passer til farverne. Smart! 

Tilføj et glas (af plastik) til dit kostume og voilà, den lækreste middag er serveret! 

10. Klæd dig ud som Billy The Puppet

Skal det være uhyggeligt, så er den her udklædning perfekt! På med en sort nederdel eller et par sorte bukser, en hvid skjorte (T-shirt kan også gøre det) og en sort blazer. Top det med en rød butterfly og en uhyggelig Billy The Puppet-inspireret make-up for den perfekte DIY-udklædning.