Rachel, Phoebe og Ross fra Friends
Måske du ikke skal kaste dig ud i Ross' geniale kostume – det kræver i hvert fald fingerfærdighed! © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Mangler du en (billig) udklædning til festen? 10 kostumer, du nemt selv kan lave

Du kan være alt lige fra en vindrue til en pose Jelly Beans!

16. februar 2020 af Simone Overgaard Aaberg

Du er inviteret til temafest, fastelavn eller måske halloween, og der er store forventninger til, at du kommer udklædt til festen. Pengepungen er ikke den største, og du synes egentlig også, at det kunne være fedt at dukke op i en alternativ udklædning. Så hvad gør du?  

Svaret er simpelt, for vi har her samlet 10 idéer til den perfekte hjemmelavede udklædning til voksne, som både er nem, hurtig og (relativ) billig at lave! 

Vil du alligevel gerne slippe for besværet med at lave din egen udklædning, så har vi samlet 18 sjove kostumer, der helt sikkert vil få de andre gæster til at sende misundelige blikke. 

1. Lav din egen vindrue-udklædning

Hvilke slags vindruer er din favorit: Lilla eller grønne? Lad det afgøre aftenens udklædning! Her kræver det blot en masse balloner i samme farve, grønt pap, en tusch og nogle sikkerhedsnåle til at sætte ballon-enderne fast til dit tøj. Nemt! 

2. Hjemmelavet kaktus udklædning 

Her bliver det næsten ikke nemmere! Du skal blot bruge et grønt outfit, nogle træklemmer og en tusch (om det er kjole, nederdel, trøje – det er lige meget, så længe det er grønt). 

Du kan også tage det skridtet videre og troppe op med nogle vilde kaktuskager, der med garanti vil blive taget godt imod! 

3. Hvid og sort i bedste mimer-stil 

Har du en stribet trøje? Så er udklædningen næsten allerede hjemme. Derudover skal du bruge et par sorte bukser (eller nederdel), nogle seler og make-up, som passer til. En sort hat og et sæt hvide vanter vil gøre looket gennemført, men kan også sagtens undværes. 

Få inspiration til den perfekte mimer-make-up på Youtube – her er både guides til de lettere og lidt sværere looks.   

4. Hjemmelavet udklædning for to! 

Skal du afsted med din kæreste eller en god veninde? Så kan I hoppe i hver jeres Beer Pong-kostume. Drukspillet mega-Beer Pong vil få en helt ny betydning – for I kan godt forvente, at der vil blive sigtet efter jer, hvis der er en bordtennisbold i omløb!

Få fat i et spil i den nærmeste Tiger-butik, og sæt det fast med dobbeltklæbende tape. Voilà! 

5. Kom som en uhyggelig dukke

Okay, her er en udklædning, som kan se seriøst creepy ud! Hvor detaljeret du vælger at lægge make-up'en er helt op til dig og afhænger måske af, hvilke redskaber du har til rådighed. Der er masser af inspiration at hente på Youtube, så det er bare med at gå i gang. 

Det vigtige her er ikke tøjet, men make-up'en. Find eventuelt din fineste og mest dukke-agtige kjole frem – det skaber den største kontrast til den uhyggelige make-up. 

6. Den nemme bankrøver-udklædning

Vi er store fans af udklædninger, der blot kræver sort tøj – for det er noget, de fleste kan finde i skabet derhjemme. 

Den her udklædning er ingen undtagelse. Find al dit sorte tøj frem, en sort hue, en sort streg og eventuelt en sort pose, hvor du kan klistre dollar-tegn lavet af papir på. 

7. Udklædning a la Grease 

Endnu et muligt par-kostume, der ikke kræver meget! Duk op som vores yndlingskarakterer fra Grease i helt sorte outfits og med et godt krøllet garn. Ejer du ikke et krøllejern eller er beriget fra naturens side af? Så kan du her se, hvordan du krøller hår med et glattejern

8. Den lækreste udklædning til festen!

Kom udklædt som en pose lækre, farverige Jelly Beans. Det kræver ikke andet end en stor gennemsigtig pose, en masse små balloner (for eksempel vandballoner), et udprint af Jelly Beans' logo og en lim! 

9. En yndig hjerter-dame 

Find din røde kjole frem (eller lån dig til en), klip en krone af rødt og guldfarvet pap og lav en ‘halskæde’ af et helt almindeligt kortspil. Krydr det med en flot, rød læbestift, og du har opskriften på den perfekte hjerter-dame-udklædning. 

10. Klæd dig ud som Jigsaw 

Skal det være uhyggeligt, så er den her udklædning perfekt! På med en sort nederdel eller et par sorte bukser, en hvid skjorte (T-shirt kan også gøre det) og en sort blazer. Top det med en rød butterfly og en uhyggelig Jigsaw-inspireret make-up for den perfekte DIY-udklædning. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.