Spændende krimier
Nervepirrende krimier, du ikke kan lægge fra dig igen.© Politikens Forlag

Top 10 spændende krimier til dig, der elsker at læse krimibøger

Vilde og medrivende krimier, du vil elske, hvis du også er vild med true crime

23. september 2021 af Camila Stubbe

Læser du bøger, og er dine favoritter alle sammen krimier? Vi er vilde med krimibøger, og derfor har vi samlet denne top 10 over gode og spændende bøger. 

Der findes ikke noget bedre end at blive opslugt af en spændende og nervepirrende krimi. Ofte kan vi blive så medrevet, at vi selv træder ind i bogens hovedrolle. Vi forestiller os selv som efterforskeren på en kæmpe stor kriminalsag, der skal opklares. Vi glemmer netop alt om, at vi blot ligger på maven derhjemme i sofaen, og det er især når vi kommer til det mest spændende kapitel i bogen. 

Den eneste ulempe ved de allermest spændende og medrivende krimier er, at vi altid hungrer efter mere. Derfor håber vi, at denne top ti vil give dig ny inspiration og idéer til, hvilken krimi du skal i gang med nu.

1. Krimi af Katrine Engberg: Glasvinge

Har du ikke fået læst nogle af Katrine Engbergs krimier endnu? Så er du virkelig gået glip af noget! Katrine Engberg er en af Danmarks nye krimidronninger. Hun debuterede med Krokodillevogteren i 2019, og hun har siden sendt flere nervepirrende og spændingsfyldte krimier på gaden. 

Glasvinge er tredje bog i serien om kriminalefterforskerne Kørner og Werner, som handler om en modbydelig forbrydelse, som er sket midt inde ved Strøget i København. Vi var helt opslugte af denne krimibog fra start til slut, da Katrine Engberg virkelig formår at fastholde læseren hele bogen igennem.

Du kan købe Katrine Engbergs Glasvinge i paperback fra 129,95 kroner her.

En af Katrine Engbergs Krimier
Glasvinge er tredje bog i serien om Kørner og Werner.© People's Press

2. Krimi af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo: Opløst

En krimi skrevet af ingen andre end Sara Blædel og Mads Peder Nordbo – så bliver det altså ikke meget bedre! Det er første bog, de to krimiforfattere skriver sammen, og vi er vilde med den! 

Krimien er særdeles nervepirrende, da den handler om en skolelære i et lille lokalsamfund, som er sporløst forsvundet. Efterforskningen og opklaringen af dette mysterie er sprængfyldt med spænding – så vi går faktisk bare og krydser fingrer for endnu en genistreg fra denne krimi-duo.

Opløst af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo kan både fås som e-bog, lydbog og i fysisk eksemplar til 219,95 kroner her.

Krimi af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo
Når fantastiske krimiforfattere går sammen, kan resultatet kun blive godt!© Politikens Forlag

3. Krimi af Jo Nesbø: Macbeth

Denne krimibog kan også kategoriseret som en psykologisk thriller, der byder på dystre forbrydelser. Den utrolig dygtige og populære norske krimiforfatter Jo Nesbø fortolker i krimibogen Macbeth, William Shakespeares berømte dramafortælling.

Selvom du ikke skal dømme en bog ud fra dens omslag, så er det svært ikke at få fornemmelsen af en mørk og dyster fortælling. Så er du til krimier, thrillere og lidt gys? Så er denne krimibog fra Jo Nesbø helt sikkert noget for dig!

Du kan få fingrene i Macbeth af Joe Nesbø for 269,95 kroner lige her.

En af Jo Nesbøs krimibøger
Jo Nesbøs nyfortolkning af Macbeth er en af de krimier, du ikke vil gå glip af!© Modtryk

4. Krimi af Jan Guillou: Madame Terror

Måske du allerede har læst nogle af Jan Guillous berømte krimier om agenten Carl Hamilton? Hvis ikke så er det vidst på tide! De fleste af Jan Guillous mange krimibøger indeholder et samfundshistorisk aspekt kombineret med opklaring af forskellige og forfærdelige forbrydelser og mysterier. 

I Madame Terror bliver agenten Hamilton involveret i verdens største terrorangreb, og på sin vej møder han vigtige personer som den palæstinensiske brigadegeneral, som er en kvinde. Vi røber ikke mere, da du simpelthen skal læse denne geniale krimi af Jan Guillou.

Køb Madame Terror af Jan Guillou til 129,95 kroner her.

En af Jan Guillous krimier
Madam Terror er den 12. bog i krimiserien om agent Hamilton.© Modtryk

5. Krimi af Linda Castillo: De ugudelige

Har du efterhånden også læst dig igennem en hel masse krimier? Og trænger du til en med et tvist? Så skal kan vi klart anbefale Linda Castillos amish-krimiserie! Alle bøgerne handler om kriminalsager, som på en eller anden måde er koblet til et lille amishsamfund.

I De ugudelige følger vi politichef Kate Burkholder, som selv engang har været en del af amishsamfundet. Denne erfaring kommer hende til gode, når der sker uhyggelige og slemme forbrydelser i et samfund, hvor det er ilde set at kontakte politiet. De ugudelige er en krimi, som vi var helt opslugte af!

Du kan købe Linda Castillos De ugudelige til 129,95 kroner lige her.

Krimibøger af Linda Castillo
Kate Burkholder er den mega seje, kvindelige politichef i denne krimi.© Politikens Forlag

6. Krimi af Jesper Stein: Solo

På baggrund af denne fantastiske bog har krimiforfatter Jesper Stein modtaget Harald Mogensen Prisen for Årets Bedste Danske Krimi – hvilket i sig selv jo, er et kæmpe argument for at skulle give sig i kast denne krimibog. 

Solo er sjette bog i serien om Axel Steen, som, i tidligere bøger af Jesper Stein, har arbejdet som efterforsker og været undercover agent for det danske PET. I denne bog har Axel dog forsøgt at starte et nyt liv, men nye hændelser gør, at han måske bliver nødt til at se sig tilbage. Solo er en krimibog, som byder på nervepirrende spænding fra start til slut. 

Køb Jesper Steins Solo som e-bog, lydbog eller køb et fysisk eksemplar af bogen fra 129,95 kroner her.

Jesper Steins krimibog Solo
Jesper Stein vandt prisen for Årets Bedste Danske Krimi med krimien Solo.© Politikens Forlag

7. Krimi af Anders de la Motte: Forårsoffer

Denne her forfatter er ikke hvilken som helst krimiforfatter – svenske Anders de la Motte er nemlig tidligere politimand. Derudover har han modtaget prisen for Årets Krimidebut og prisen for den Bedste Svenske Krimi. Og hvem vil ikke gerne læse krimier fra en prisvindende forfatter, der tidligere har været politimand?

Forårsoffer er fjerde bog i serien Skånekvartetten, som er uhyggelige og psykologiske krimifortællinger fra Skåne, hvor han iøvrigt selv bor. Bogserien er uafhængig, og du behøver derfor ikke have læst de første krimibøger, før du læser Forårsoffer. Så er du til krimier, som også berører thriller-genren? Så er Forårsoffer lige en krimi for dig!

Du kan købe Forårsoffer af Anders de la Motte til 299,95 kroner her.

Anders de la Motte Krimier
En krimibog skrevet af en tidligere politimand? Ja tak!© Modtryk

8. Krimi af Jussi Adler-Olsen: Journal 64

Du har måske allerede set filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens krimi Journal 64? Uanset vil vi klart anbefale, at du læser bogen alligevel! Krimien vandt desuden De Gyldne Laurbær i 2010, og vi er totalt enig i de fantastiske anmeldelser af bogen. 

Journal 64 er fjerde krimi i serien om efterforskerne Carl og Assad, som udgør afdeling Q. Har du hverken set filmen eller hørt om bogens fortælling – vil vi ikke skrive andet end at Carl og Assad virkelig bliver bliver sat på prøve, når de er på sporet af en koldblodig og uhyggelig person. Det siges, at denne sag bliver afdeling Qs mest avancerede og indviklede opklaring til dato. Har du allerede set filmatiseringerne og læst krimierne, kan du tage denne test, og se hvor godt styr du har på afdeling Q her.

Køb Journal 64 af Jussi Adler-Olsen til 114,95 kroner lige her.

krimier af Jussi Adler-Olsen
Følg efterforskerne Carl og Assad i krimiserien om afdeling Q.© Politikens Forlag

9. Krimi af Sara Blædel: Bedemandens datter

Sara Blædel er hele Danmarks krimidronning, og vi er vilde med hendes bøger! Hun har efterhånden skrevet mange bestsellere, og flere forskellige krimiserier. 

Bedemandens datter er første bog i trilogien om Ilka Jensen, som er bedemandsdatter. Igennem hele bogen følger vi kvinden Ilka, som efter sin fars død støder på utrolige mysterier, som gør bogen svær at slippe igen. Vi kan klart anbefale Sara Blædels Bedemandens datter, og vi vil næsten garantere dig, at du bagefter er nødt til at læse de to andre krimier i Ilka-trilogien!

Du kan købe Bedemandens datter af Sara Blædel som e-bog, lydbog eller i fysisk eksemplar til 129,95 kroner her.

Krimibøger af Sara Blædel
Bedemandens datter er første krimi af Sara Blædel i Ilka-triologien.© People's Press

10. Krimi af Leif Davidsen: Djævelen i hullet

Forsiden på bogen er plastret til med gode anmeldelser, og det er der god grund til! Leif Davidsen er en garvet krimiforfatter, som har helt styr på, hvordan en spændende og dyster krimi skal skrives.

Djævlen i hullet tager dig tilbage til 90'erne i en splittet familie, hvor forræderi er spiller en større rolle. Leif Davidsen har givet denne bog et kæmpe spændingselement, og er enormt nervepirrende allerede efter de første kapitler. Vi havde i hvert faldet svært ved at lægge den fra os, da vi først var begyndt!

Du kan få fingrene i Djævelen i hullet af Leif Davidsen 99,95 kroner her.

Leif Davidsen Krimibog
Djævlen i hullet er første krimibog Leila-serien.© Lindhardt og Ringhoff

Krimier til mange timers underholdning

Selvom du måske allerede har læst et par af bøgerne på denne top 10 over fantastiske krimier, er vi sikre på, at de enten er værd at læse igen – eller at du får øjenene op for en ny krimiforfatter såsom Linda Castillo, Anders de la Motte eller måske endda Sara Blædel. Vi ønsker dig god fornøjelse med disse krimier spækket med underholdning, gys og spænding til mange timer. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide