Mand gemmer ansigt i hænderne
© iStock

“Jeg anede ikke, at hun levede med en anden i udlandet”

Jakob troede, at hans kærestes nye ven var homoseksuel. Først da de igen stod i deres fælles lejlighed, fortalte hun sandheden

20. december 2017 af Maria Denise Christoffersen

Det gør ondt, når forhold går i stykker – især hvis det sker, fordi den kærlighed, du stadig føler, ikke er gengældt. Det ved Jakob alt om. 

Udveksling med studiet 

Marie og jeg havde været kærester i tre år, da hun skulle afsted på udveksling med studiet. Hun skulle gå på universitetet i USA i et halvt år, og vi havde forberedt os godt på at skulle have et langdistanceforhold. Vi var helt sikre på, at det nok skulle gå fint. Skype var jo trods alt opfundet, og vi havde en solid base sammen herhjemme.

Jeg havde travlt med at istandsætte vores lejlighed, og jeg brugte alle mine friaftener på det, for jeg var stålsat på, at min overraskelse til hende – et walk-in-skab – skulle stå klar, når hun trådte ind ad døren og var hjemme igen. 


Efter to måneder gik der længere tid mellem vores snakke på Skype, og hun var kun sjældent på Facebook. Når vi talte sammen, fortalte hun om de weekendture, hun skulle på med en vennegruppe, der bestod af et par andre kvinder og en homoseksuel mand, som hun bondede meget med. 

Jeg var egentlig ikke urolig over, at vi talte sammen sjældnere, for jeg havde forventet, at hun ville blive opslugt af de nye oplevelser, og jeg følte mig sikker på hendes kærlighed og vores fælles fremtid. 

Hun havde en anden

De sidste fjorten dage før Marie skulle lande i Danmark, var der stort set tavshed på linjen. Jeg skrev og ringede til hende et par gange, og hun svarede kun helt kort, selvom jeg kunne se, at hun stadig var online. Jeg skubbede dog bekymringerne væk og talte dagene, til hun var hjemme.

Da jeg hentede Marie i lufthavnen, var det selvfølgelig skønt at se hende igen, men jeg kunne med det samme mærke, at noget var forandret. Hun var ikke så varm, som hun plejede, og den store gensynsscene, som jeg havde glædet mig til og brugt timevis på at forestille mig, udeblev. Vi kørte hjem i en taxa, og på vej op i lejligheden sagde jeg, at hun skulle gå i forvejen for at se, om der var noget forandret.

Jeg slæbte alle hendes kufferter op ad trappen, så der gik et par minutter, før
jeg kom ordentligt ind i lejligheden og så Marie stå i soveværelset. Hun græd. “Jeg kan ikke mere,” sagde hun mellem tårerne. “Jeg er forelsket i en anden.”

Hun måtte gentage sætningen et par gange, før jeg kunne tro på det. Hendes mandlige ven var slet ikke homoseksuel, fortalte hun mig. Det var kun noget, hun havde troet, da hun først mødte ham. For at jeg ikke skulle fatte mistanke, var hun fortsat med løgnen, efter at hun var begyndt at blive forelsket i ham.

Ødelagte fremtidsplaner 

Maries forklaring hang ikke hundrede procent sammen, og da jeg havde taget hende i et par modstridende detaljer, indrømmede hun, at de i virkeligheden havde boet sammen og levet som kærester gennem de sidste to måneder. Nu havde hun kun én plan for fremtiden, og den involverede ikke mig.

Marie pakkede aldrig sine kufferter ud. Vi havde en sidste nat sammen, hvor vi bare græd og holdt om hinanden. Næste dag kørte jeg hjem til mine forældre, mens hun tømte vores hjem for sine ting. 

Det tog mig lang tid at fatte, at hun var væk, nu da jeg havde gået og ventet på hende så længe. Mine venner sagde, at jeg skulle sende hende en regning for alt det, jeg havde lavet på lejligheden, og mine forældre blev ved med at tro, at hun ville vende tilbage. Først da jeg så på Facebook, at Marie var flyttet over til ham i USA, begyndte jeg at give slip på håbet om, at hun en dag ville komme tilbage.

Det tog mig lang tid at komme over vores brud, og det er uden tvivl det hårdeste, jeg nogensinde har oplevet. Det eneste lyspunkt var, at mine efterfølgende kærester elskede walk-in-skabet. 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide