Nu kan din mand også elske valentinsdag

Din mand glæder sig garanteret ikke til valentinsdag, men bare rolig - du kan nemt omvende ham

12. februar 2015 af Marianne Fischer

Hvis din mand er, som mænd er flest - så hader han nok valentinsdag. En ny undersøgelse fra YouGov viser nemlig , at næsten 80 procent af danske mænd hader valentinsdag, Men mange kvinder håber år efter år, at deres partner glemmer alt om fordommene og erklærer dem den helt store kærlighed med både søde ord og små gaver

Videnskabeligt eksperiment får mænd til at elske valentinsdag

Et nyt videnskabeligt eksperiment viser nu, at det rent faktisk kan betale sig for manden at være god ved sin partner, da han selv bliver mere lykkelig af det. Den amerikanske neuroscientist, Paul Zak, har netop været i Danmark for at teste. 32 danske par fra hele Danmark deltog i det danske eksperiment, som han og en sygeplejerske gennemførte. Eksperimentet gik ud på, at manden gav en chokoladeæske ledsaget af søde ord til sin partner, og blodprøver før og efter afslørede, hvorvidt der, som resultat, var en stigning i kærlighedshormonet oxytocin eller ej. Og det var der: En markant gennemsnitlig stigning på 27,5 procent.

Ikke kun gaver og søde ord på valentinsdag 

“Oxytocin bliver kaldt kærlighedshormonet, da det får os til at føle glæde, lykke og tilknytning til andre mennesker. Oxytocin knytter os dermed tættere til en anden person, fordi hormonet bliver udløst, når ens generøsitet bliver gengældt og i de tilfælde, hvor andres behov er prioriteret frem for egne. Det kan blandt andet gøres ved at give gaver eller sige nogle kærlige ord,” forklarer Doktor Love, Paul Zak. 

Og heldigvis kan kærlighedshormonet også godt stige på andre dage end valentinsdag, så i sidste ende betaler det sig for jer begge to, når din mand giver dig lidt ekstra kærlig opmærksomhed. 

Se hele eksperimentet her

" target="_blank">

Du vil (garanteret) også kunne lide