Skal det være os to - forever after?
Skal det være os to - forever after?

Vi gifter os med udlændinge

Hver 10. dansker, der gifter sig, ender sammen med en udlænding

5. marts 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Går du og drømmer søde drømme om sommerferien for tiden? Glæder du dig til, at den står på sol, strand og måske en sommerflirt? Så er der godt nyt til dig: Din sommerromance kan nemlig meget let ende med ægteskab. I hvert fald viser nye tal fra Danmarks Statistik, at hver 10. dansker, der gifter sig, gifter sig med en udlænding.

Fra 2003 til 2007 blev 13.722 danskere gift med en udlænding. Og der er faktisk en grund til, at vi er så vilde med udlændinge, forklarer lektor ved Århus Universitet, Thomas Nielsen til MetroXpress:

- Rent biologisk har vi mennesker en tendens til at forelske os i det frem­mede for at undgå indavl. Der er en anerkendt teori, der går på, at det eksotiske bliver erotisk. Vi vil helst sprede vores gener så meget så muligt.

En anden grund til, at vi bliver så vilde med udlændinge er, at de ofte meget eksotiske forhold, vi mødes under, gør forelskelsen endnu mere intens:

- Når hjernen udsættes for en drabelig eller uventet oplevelse, aktiveres den følelsesmæssigt. Den bliver ophidset. Når man så møder et menneske, man bliver tiltrukket af, blander de to ophidselser sig og forelskelsen bliver forstærket, forklarer Thomas Nielsen.

Du vil (garanteret) også kunne lide