Pepsi Fire, hænder holder glas med Pepsi
Kan du ikke få nok af Pepsi? © Walmart.com, Getty Images

Elsker du Pepsi? Her er 13 vildt mærkelige varianter af den lækre drink gennem tiden

Hvad siger du til en Pepsi med smag af jordbærmælk eller en fransk Mont Blanc-kage?

11. august 2022 af Henny Müller Dahl

Vi er mange, som ELSKER Pepsi og ikke mindst Pepsi Max, som helt ærligt må være verdens skønneste drikkevare. Selvom der ikke er meget, der kan slå originaludgaverne af de lækre sager, så må vi indrømme, at Pepsi Max Lime, Lemon og Mango nu altså også kan noget. 

Og hvis vi dykker længere ned i den forunderlige verden af Pepsi-smage, så findes der mange overraskende varianter, som vi aldrig nogensinde har hørt om. Okay, indrømmet – de fleste af dem er (desværre) udgået, og de sælges (igen – desværre) heller ikke lige på vores breddegrader. Men ikke desto mindre er det altså ret spøjst, hvor mange underlige smage der egentlig har eksisteret derude. 

Her har vi samlet 13 mærkelige Pepsi-varianter, som er udkommet gennem tiden. Spoiler: Du skal nok have boet i Japan for at have prøvet de fleste. 

1. Pepsi Pink 

Har du svært ved at forestille dig en lyserød Pepsi-sodavand? Det har vi også! Ikke desto mindre blev der tilbage i 2011 udgivet en Pepsi Pink med smag af, ja... Jordbærmælk. Mums? Måske ikke helt. 

2. Pepsi White 

Denne Pepsi-variant så dagens lys i 2008 i Japan, og den havde en smag af yoghurt, hvilket også forklarer, hvorfor den mere lignede tynd mælk end sodavand. Vi er skeptiske! 

3. Pepsi Ice Cucumber 

I sommeren 2007 blev japanerne blessed med en Pepsi med smag af agurk. Selvom den ikke eksisterer længere, ville vi måske overveje at smage den, hvis den smager lige så godt som vores foretrukne Gin & Tonic med skiver af agurk (mmh!). 

Pepsi Ice Cucumber
Ville du drikke denne grønne sag? © Flickr: https://www.flickr.com/photos/kanonn/542475594/

4. Pepsi Mont Blanc

Første gang, vi blev bekendte med den franske Mont Blanc-kage, var i Den Store Bagedyst (som har introduceret os for rigtig mange kager gennem årene), men vi er liiidt skeptiske omkring tanken om at skulle drikke kagen. Det valgte de at teste i Japan i 2010, hvor det altså var muligt at købe en Pepsi med smag af forsødede kastanjer og flødeskum.

6. Pepsi Kona

Denne Pepsi med smag af kaffe blev en kæmpefiasko over hele USA, og den blev trukket af markedet igen efter kort tid. Vi elsker både Pepsi og kaffe – men måske helst hver for sig.

8. Pepsi Fire

Pepsi Fire smager af kanel, og denne sodavand sælges i øjeblikket i lande som Thailand, Mexico, Vietnam, Singapore og USA. Perfekt til dig, der elsker søde sager med kanel! 

Pepsi Fire
Får du lyst til at prøve Pepsi Fire? © Walmart.com

5. Pepsi Holiday Spice

I 2004 blev der i USA og Canada lanceret en Pepsi-variant kaldet Pepsi Holiday Spice, som dog ikke blev helt så pænt modtager, som virksomheden nok havde håbet på. Sodavanden har dog nogle fans stadigvæk, og i 2015 blev en uåbnet to liters flaske solgt for $50 eller cirka 365 kroner på Ebay. 

10. Pepsi Ghost

Du kender sikkert konceptet omkring lykkepakker, der sælges i forskellige forretninger, men hvor du som kunde ikke helt ved, hvad du får. Yep, det er netop også, hvad idéen bag Pepsi Ghost var. I oktober i 2015 blev der i Japan lanceret en række Pepsi Ghost-sodavande med 14 forskellige smage, og det var ikke muligt at se på flasken, hvilken smag der var tale om. Vi er igen lidt skeptiske, men sodavandende passede nu meget godt til Halloween, hvilket også var meningen.

13. Pepsi Azuki

Denne variant, der – igen, igen – eksisterede i Japan, smagte af røde bønner og udkom i 2009. Den blev ikke vildt populær, og vi kan egentlig godt forstå hvorfor. 

Pepsi Azuki
Ville du drikke en pepsi med smag af røde bønner?


© Flickr: https://www.flickr.com/photos/kanonn/4037067522

9. Pepsi Mojito

Vi er mange, der ELSKER Mojito (og ikke mindst disse Mojito-ispinde), og derfor gad vi virkelig godt at prøve Pepsi Mojito, der lyder som en drøm af andre dimensioner. Dog ville det lige kræve en tidsmaskine, så vi kunne transportere os tilbage til sommeren 2009 (og det ved vi helt ærligt ikke lige, om vi magter).

12. Pepsi Kick

Denne Pepsi-variant, der sælges i Mexico, smager angivenligt næsten som en klassisk Pepsi men med lidt ekstra indhold af koffein. Derudover er der også et hint af Ginseng – og så får flasken os mest af alt til at tænke på en flaske med Soya.

Pepsi Kick
Pepsi Kick sælges i Mexico! © Desert-drinks.com

7. Pepsi Salty Watermelon

Vi kan ikke helt forestille os smagen af saltet vandmelon, men det er rent faktisk en snack, som tit spises i Japan om sommeren. Det var også dér, denne sodavand udkom i juni i 2012. Måske skulle vi give vandmelon med salt en chance? 

11. Pepsi Blue Hawaii

Den blå farve på denne sodavandsvariant minder os mest af alt om noget, vi ville drikke til førfesten, da vi var 17 år, og derfor ser den ikke helt så appetitlig ud i vores øjne. Sodavanden, der udkom i Japan i 2008, smagte dog af ananas og citron, hvilket egentlig lyder lækkert nok. 

Pepsi Blue Hawaii
Hvad siger du til en blå Pepsi? © Flickr: https://www.flickr.com/photos/kanonn/2589424192/