Kvinde lytter til podcast og lydbog
Find din sommer lydbog eller podcast her. © Getty images

Mangler du en god lydbog eller podcast til sommerferien? Her er 9 anbefalinger til dig

Her finder du alt fra true-crime til romantik

30. juni 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Sommerferien er lige på trapperne, og det betyder højsæson for gode lydbøger og podcasts, som du kan nyde, mens du slapper fuldstændig af og kommer helt ned i gear. 

Streamingtjenesten Podimo har lavet en liste med ni anbefalinger til de bedste podcasts og lyderbøger, du kan lytte til i din sommerferie. Her er noget for enhver smag, uanset om du er til true-crime eller romantik. 

Tjek listen ud her. 

1. Anden til Venstre

I podcasten Anden til Venstre inviterer vært Stephanie Fisker gæster på besøg som, ligesom hende selv, har samlevere, hvis jobs foregår i det offentlige rampelys. 

Stephanie tager en snak med gæsterne, om hvem de er, hvordan deres samlevers jobs har indflydelse på deres liv, og hvordan de synes, det er at være "den anden til venstre".

Den igangværende sæson indledes af to episoder med Chris Anker Sørensens enke, Michelle Moestrup Sørensen, som uden tvivl er nogle af årets mest rørende podcastepisoder.

Hver uge frem til den 22. august udkommer et nyt afsnit af podcasten på Podimo. 

Anden til venstre podcast til sommerferien
Skal denne podcast være din go-to i sommerferien? © Podimo.com

2. Lovløs

Lovløs er en true crime podcast fra Podimo, som netop har fået præmiere den 22. juni, hvor vi følger en række skæbnefortællinger fra den kriminelle underverden i Danmark. 

Podcasten dykker i løbet af seks episoder ned i historien om Elisabeth Wæver, der i offentligheden blev kendt som dødslægen. Så hvis du er til true crime og neglebidende historier, er denne podcast bestemt noget for dig. 

Sæson fem af Lovløs udkommer en gang om ugen fra den 22. juni. De fire første sæsoner ligger allerede klar til dig på Podimo. 

Lovløs podcast til sommerferien
Tør du lytte med? © Podimo.com

3. Tinder Greatest 

Lyt til Nanna og Josephine fra Fries Before Guys tilbagevendende feriepodcast, hvor de deler deres lytteres mest tåkrummende, vilde, vanvittige og bizarre oplevelser fra datinglivet. 

Podcasten kan redde humøret på selv den mest regnfulde sommerferiedag og vil helt sikkert fremkalde et latterbrøl eller to!

Tinder Greatest udkommer hver fredag fra den 8. til den 22. juli på Podimo. 

Tinder greatest podcast til sommerferien
Hold humøret højt med denne podcast! © Podimo.com

4. Mads og Møldrup – mellem venner

TV-duoen Mads Steffensen og Flemming Møldrup er efter halvandet år samlet igen i podcasten Mads og Møldrup – mellem venner

Hver uge tjekker de to venner ind med hinanden og taler om de emner, der berører dem, der hvor de er i livet. Det bliver til snakke om alt fra venskab til parforhold, den aldrende krop, det digitale liv, skilsmisse, nederlag, musik, politik, relationer og meget mere. 

På Podimo kan du lytte til en ny episode af podcasten hver tirsdag. 

Mads og Møldrup - mellem venner podcast til sommerferien
En perfekt podcast du kan lytte til i din sommerferie. © Podimo.com

5. Slå på tråden 

De tre venner, Malte Ebert, John O’Power og Emilie Pil genopliver i podcasten Slå på tråden vores allesammens barndomsminde: Telefonfis.  

De tre venner mødes hver uge og ringer til både kendte og ukendte personer (alt sammen i det gode humørs tjeneste), og forhåbentlig kan de give et smil på læben hos deres ofre såvel som hos deres lyttere.

Slå på tråden udkommer hver lørdag frem til den 9. juli på Podimo. 

Slå på tråden podcast til sommerferien
ER du også helt vild med telefonfis?© Podimo.com

6. Narkobetjenten og den kriminelle underverden

Dyk ned i en verden af hårdkogte kriminelle, narkomaner, prostituerede, meddelere og pushere i podcasten Narkobetjenten og den kriminelle underverden.

I næsten 20 år har den tidligere narkobetjent René Dahl Andersen arbejdet på Istedgade som urobetjent, kildefører og senere undercoveragent for PET. 

Sammen med journalist Pernille Brunse tager René dig med rundt i samfundets mørkeste afkroge og gør dig klogere på den kriminelle underverden. 

Du kan lytte til Narkobetjenten og den kriminelle underverden hver tirsdag på Podimo. 

Narkobetjenten og den kriminelle underverden podcast til sommerferien
Skal din sommer stå på true crime? © Podimo.com

7. Simon Spies’ privatsekretær 

I podcasten Simon Spies’ privatsekretær fortæller journalist og forfatter Sussie Sheikh om de fire måneder i 1978, hvor hun var privatsekretær for rejsekongen Simon Spies. 

Imens hun fulgte Spies overalt, opdagede Sussie hurtigt at Spies havde et særligt forhold til flere meget unge kvinder i rejsekoncernen. 

I sin første tid som privatsekretær satte Sussie ikke spørgsmålstegn ved Spies' forhold til de unge kvinder, men undervejs opdagede hun, at der tegnede sig et ubehageligt mønster, som vakte Sussies skepsis. 

Nu hvor MeToo er blevet en ting vi forholder os til, føler Sussie, at det er tid til at fortælle historien igen i podcasten Simon Spies’ privatsekretær.

Hele podcast-serien er udkommet, og du kan lytte til den på Podimo. 

Simon Spies’ privatsekretær podcast til sommerferien
Lyt til Sussies vilde fortælling. © Podimo.com

8. Kvindefantasier IV

I januar 2021 udgav syv kendte, danske kvinder den dampende hede novellesamling Kvindefantasier med otte erotiske noveller. Novellesamlingen blev et hit, skabte massiv medieomtale om kvinder og lyst.

Nu kan du lytte til endnu flere sexede, pirrende, intime fortællinger i Kvindefantasier IV, som lige nu ligger klar som lydbog på Podimo. 

Kvinden bag ideen, Elisa Lykke, har selv skrevet en af fortællingerne og har denne gang inviteret disse syv skønne damer til også at bidrage med hver sin fortælling: Emmelie de Forest, Carla Chloe Mickelborg, Jasmin Gabay, Louise 'Twerk Queen' Kjølsen, Ditte Ylva Olsen, Natasha Brock og Julia Sofia Aastrup.

For at lade fantasien flyde frit fremgår det ikke, hvem der har skrevet hvilken novelle. Det må du selv fantasere om.

Du kan lytte til Kvindefantasier IV på Podimo. 

Kvindefantasier IV lydbog til sommerferien
Skal du lytte med?© Podimo.com

9. Mord på kostskolen

Skal din sommer stå på uhygge og spænding (i hvert fald i ørerne), så lyt til Lucinda Rileys Mord på kostskolen

Kosteskolen Skt. Stephens er fyldt af mysterier. En elevs pludselige død får politiet til at sætte gang i en større efterforskning af drab på kostskolen til trods for, at forstanderen forsøger at iscenesætte den traumatiske begivenhed som en ulykkelig ulykke. 

Sagen tildeles Jazmine ’Jazz’, som sammen med Alastair Miles træder ind i den elitære og lukkede kostskoleverden, hvor endnu en makaber hændelse indtræffer på skolen af mørke hemmeligheder.

Lydbogen Mord på kostskolen udkommer d. 1. juli på Podimo. 

Mord på kostskolen lydbog til sommerferien
Er du til uhygge og spænding? © Podimo.com