Ed Sheeran
© Wenn

Ny undersøgelse viser, at du måske bliver tykkere af at lytte til Ed Sheeran

Heldigvis er han 'in love with the shape of you' ligemeget hvad!

10. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Er du også fan af den rødhårede englænder, som har en stemme, der kan smelte enhver kvindes hjerte? Ed Sheeran er ikke kun en fantastisk musiker, han er også dødhamrende charmerende, og her på redaktionen er vi pænt pjattede med hans Shape of You

Men måske er det rent faktisk lidt farligt, hvis vi lytter alt for meget til de lækre toner. En svensk undersøgelse har nemlig fundet ud af, at vi køber mere fastfood, hvis vi hører bestemte sange – og ja, Ed Sheerans Shape of you er (desværre) på listen.

Burgere og pomfritter i massevis 

Undersøgelsen viste, at kunder i fastfood restauranter i gennemsnit køber omkring 9 procent mere, hvis en række udvalgte sange blev spillet i restauranten.

Det er en amerikansk burgerkæde, som er blevet undersøgt, og det viste sig, at salget af burgere steg med 8,6 procent, salget af pommefritter steg med 8,8 procent, og salget af desserter steg med hele 15,6 procent, når sangene blev spillet.   

Musik påvirker dine følelser 

Men hvordan hænger det lige sammen, at Ed Sheeran kan få dig til at købe flere pomfritter? Ifølge forbrugereksperten Philip Graves skyldes det, at musik påvirker din hjerne. Det sker underbevidst, men når du hører noget musik, fyldes du af en følelse, forklarer han til The Guardian. Følelsen påvirker, hvad du tænker om de ting og varer, som du ser omkring dig, så hvis du fyldes af en rar følelse, har du lyst til at købe mere.  

Du kan rent faktisk også blive påvirket til at købe helt specifikke produkter.

“Hvis du er i en butik og skal vælge mellem en fransk og en tysk vin, og du hører fransk musik i butikken, har den franske vin en lille fordel,” siger Charles Spence, som er professor på Oxford University, til The Guardian og fortsætter:

“Nogle undersøgelser har vist, at hvis du spiller klassisk musik, vil dine kunder bruge flere penge, mens musik i højt tempo vil få kunderne til at bevæge sig hurtigere gennem butikken eller spise og drikke hurtigere i en restaurant.” 

Ed Sheeran = Flere burgere

Men hvad er det så, Ed Sheeran gør, som får os til at købe flere burgere? Det spørgsmål har undersøgelsen ikke et konkret svar på, men det skyldes blandt andet, at Shape of You er moderne, udtryksfuld og byder dig velkommen i restauranten på en rar måde.  

Måske er du stadig lidt skeptisk, men prøv at lytte til musikken, næste gang du besøger McDonald's eller Burger King, og se, hvad din hjerne (og musikhjerte) gør ved din burger-craving. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.