Musik fra 00'erne
“Hi Barbie! Hi Ken! You wanna go for a ride? Sure, Ken! Jump in”© Discogs.com, Gucca.com

7 cd'er, vi alle hørte på vores discman i 00'erne

Vi fattede ikke, hvorfor vores forældre grinede, når vi gik og sang: “Skal du have dyt i bamsen, tør du ikke tage chancen?”

25. oktober 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Vores kæreste eje i starten af 00'erne: Vores discman! Ja ja, nok stoppede musikken, når vi kørte over bump, og ja ja, nok var den uhandy, stor og klodset, men den plastic-agtigte, sølvfarvede boks gav os mulighed for at høre alt vores favoritmusik lige præcis hvor og hvornår, det skulle være! 

Var din discman også dit kæreste eje? Så vil vi vædde på, du helt klart også har haft en af disse cd'er liggende hjemme på pigeværelset!

1. Aquas Aquarium-CD

“Doctor Jones, Jones, Calling Doctor Jones”, “Roses are red and viols are blue” og (selvfølgelig) “Hi Barbie! Hi Ken! You wanna go for a ride? Sure Ken! Jump in” er alle sange, vi har skrålet med på og danset til foran spejlet, mens Lene og Renés stemme pumpede ud i de små høretelefoner. 

Aqua vil forevigt være et kæmpe flex for os, når vi er i udlandet: “Did you know, that Aqua is danish? The band with Barbie Girl? They are!

Aqua
Vi elskede (og elsker stadig!) alle Aquas bangers.© Gucca.com

2. Rollo og Kings Midt i en løbetid

Af en eller anden mærkelig grund, var vi helt vilde med Rollo & King, da vi var børn. Dog var det ret frustrerende, at vores forældre nægtede at fortælle, hvorfor de grinede, når vi gik rundt og sang: “Skal du ha' dyt i bamsen, tør du ikke taaage chancen” – hallo? De sang jo bare om en bamse? Hvad er der sjovt ved det?! 

Rollo og king
“Mit hår det sidder som det plejer, tøjet strammer når jeg nejer, er det det som du vil ha?”© Discogs.dk

3. Hits for Kids 

Alle de gode hits samlet på et sted! Hits for Kids var det vildeste, vi kunne proppe i vores discman, og vi tog glædeligt hele cd'ens etui med i skole for at vise, at vi altså havde den helt nye, seje Hits for Kids-cd. Især Mambo nr. 5 er blevet spillet et par gange eller titusinde. 

Hits for Kids
Vi har danset foran spejlet til Mambo Nr. 5 en milliard gange!© Discogs.com

4. Backstreet Boys 

Hvis du var ekstremt heldig, kunne det være, at du fik lov til at få fingrene i din storesøsters Backstreet Boys-CD, og SÅ skulle der altså bare danses foran det spejl: Frem med mikrofon-hårbørsten, din pangblå øjenskygge og dybe tanker om, hvem af drengene fra bandet, du egentlig helst ville være kærester med? Okay, hvem snyder vi, vi ville allesammen helst være kærester med Nick, ikke? 

Backstreet boys
Vi var totalt forelskede i dem alle sammen: Men selvfølgelig mest Nick!© Shop4dk.com

5. Hjemmebrændte cd'er fra veninderne eller kæresten

Fandtes der større kærlighedserklæringer i 00'erne end en hjemmebrændt cd fyldt med kærlighedssange? Det tror vi ikke! Vi har lavet så mange cd'er til “2. bedsteveninden i: xD <'333” og ugens udkårne fyr fra A-klassen. 

brændte cd'er
Var vi de eneste, der lavede brændte cd'er til vores venner?© Wikipedia.com

6. Absolute music

Sko/Torp, R.E.M og Søs Fenger: What's not to like? Selvom vi ikke fattede en brik af de engelske sange, betød det ikke, at vi ikke kunne høre dem suuuper højt, når vi skulle køre hjem til vores bedstemor. Så sad vi omme bag i med Søs Fenger bragende i hørebøfferne, mens vi kiggede ud på den silende regn, og forestillede os at vi var med i en musikvideo. Vær' ærlig, det har vi alle gjort! 

Absolute Music
Absolute Music var et sikkert hit!© Vinylpladen.dk

7. Avril Lavignes albums Let Go

Når vi følte, at ingen forstod os (og da slet ikke vores DUMME forældre), var det godt, vi kunne sætte noget Avril Lavigne på og føle vores indre teenager. Før eller siden inspirerede Avril os ligeledes til at købe super smarte nittebælter og være meget generøs med den kulsorte eyeliner: Vi har meget at takke Avril for. 

Avril Lavigne
Vi har meget at takke Avril for. © Discogs.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide