Suspekts musikvideo til Ling's sang
© YouTube

Se Suspekts nye musikvideo, der er lavet til ære for en helt særlig ven

“Det endte med at blive en slags ‘Kom an, ludder-kræft’-sang”

16. juni 2017 af Katrine Vendelbo

Februar 2016 blev en ekstra kold februar for mange, da den dansk-vietnamesiske sangerinde Linkoban døde efter halvanden års kamp mod kræften. Det gjaldt også trioen Suspekt, der igennem mange år har været nære venner med Linkoban, og som med ét blev ramt af den uretfærdighed, utallige mennesker, der har stået i samme situation, kender til.

“Ling var en af vores tætte venner, også uden om musikken. Vi lærte hinanden at kende privat igennem fællesvenner. Vi har altid hjulpet hinanden meget, men sjovt nok aldrig rigtig lavet musik sammen med Ling. Det handlede om en masse andre ting, selvom vi fulgte hinanden på tæt hold fra scenekanten”, udtaler Emil.

“Du skal ikke tro, du er noget-sang”

Èn af måderne at bearbejde sorgen på samt hylde Ling blev gennem en fælles passion – musikken.

“Vi ville gerne lave en hyldest til livet og det smukke menneske, som Ling var. Samtidig med det endte det også med at blive en slags “kom an ludder-kræft”, vi bliver her sgu og kommer igen endnu hårdere. Kald det en “du skal ikke tro du er noget” – sang, fortæller Andreas, hvortil Rune tilføjer; Vi er stærkere end det lort. Vi har altid betragtet vores vennegruppe som én stor familie, og derfor endte der også med at være utrolig mange mennesker med på nummeret. Vi var mange, som blev nødt til at snakke højt via ord og musik. Snakke for hele vores familie og se fremad i fællesskab.”

I dag lander musikvideoen til Ling’s Sang, som er fra bandets seneste album, 100% Jesus, der udkom i februar – og ifølge drengene og hele holdet bag har det været ligeså svært at få sat billeder på lyden, som det var at få teksterne på papir. Hvis ikke sværere.

“Ling´s Sang er det nummer, som vi uden tvivl har brugt mest tid på nogensinde, og det er det nummer, som betyder mest for os. Det har været svært at lave det, fordi der er så meget på spil, men vi valgte at tage den hele vejen, fordi vi syntes, det er det eneste rigtige at gøre. Stort set alle mennesker har prøvet noget lignende, og for os er det vigtigt, at emnet ikke bliver tabubelagt eller skubbet til side, fordi det gør ondt”, udtaler Emil.

“Vi skal huske at være i live lige nu”

Men netop sorgen ved at miste kan også bruges som motivation til udvikling og fornyelse, og det er tydeligt at se på liveoptagelserne fra Forum, som anvendes i musikvideoen, at der er tale om et nummer med stor betydning.

“Vi syntes selv, det er et vanvittigt smukt nummer, og vi er meget stolte af det, derfor bliver det også præsenteret med stolthed fra vores side. Det er vigtigt, at vi går ud og nyder det, og det er vigtigt, at alle andre bliver ramt af det i en positiv forstand, siger Emil og fortsætter: Det er ikke lavet for at trække nogen ned i kælderen eller grundet en personlig trang til at blive set og hørt, tværtimod. Det er lavet som en opløftning. En reminder om, at vi skal huske at være i live lige nu, mens vi er det. En fed kliché, som ikke desto mindre lyder mere rigtig end nogensinde før.
Netop derfor har vi også valgt at udgive nummeret i live version. Fordi det ikke bliver mere i live end det!”

Vi er vilde med musik, som sætter ord på de svære følelser – og budskabet om, at livet skal leves lige nu, erklærer vi os hundrede procent enige i.

Se selv den livsbekræftende musikvideo lige her.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.